Site Logo

KahramanmaraŞspor ölmüŞ gömenİ yok

Kahramanmaraşspor-Giresunspor maçında Kahramanmaraşspor’un kendi tarihinde kaybolduğunu ve sahaya çıkan takımın bu şehir için hiçbir anlamının olmadığını gördüm. Her fırsatta söylediğim Kahramanmaraşspor Kahramanmaraş’ın önemli bir değerlidir sözüne artık ben bile inanmıyorum. Çünkü bu şehirde bu takım için kılını kıptırtacak adam kalmamış.
Son günlerde gündemde olan ve şehir halkı olarak çok büyük tepki gösterdiğimiz milli kahramanımız Sütçü İmam’ın adının yeni bulunan bir böceğe verilmesini hatırlatmak istiyorum. Bu konuya Kahramanmaraş halkı çok büyük tepki gösterdi. Bu tepkiyi haklı ve yerinde buluyorum. Böyle bir şey hayatta söz konusu olmaz. Benim bu konuda vereceğim örnek aynı tepkiyi neden Kahramanmaraşspor için gösteren olmadı.
Bu iki konu aynı değil, sen yanlış düşünüyorsun diyenler mutlaka olacaktır. Ben iki konu aynı demiyorum. Ancak aynı tepkinin gösterilmesi gerektiğini söylüyorum. 
Kahramanmaraşspor’u Faturavizyon Grup aldığında bazı insanlar tepkiler gösterdi. Benim bile aklımda bir soru işareti vardı. Takım satıldığında tepki gösteren insanların Kahramanmaraşspor’un amatöre düşme tehlikesi yaşadığı dönemde neredeydi sorusunu da kendi kendime sormadan edemiyorum.
Kahramanmaraşspor küme düşmeden önce ikinci ligde mücadele ettiğinde bu sezon olduğu gibi yine başarılı bir şekilde yoluna devam ediyordu. Yakından takip eden insanlar bilir. Takımda forma giyen oyuncular başarılı olmalarına rağmen kendilerine destek verilmediği için kaçıp gittiler. Ben bu sezonu o döneme benzetiyorum. Yani Kahramanmaraşspor o zaman ölmüş şuana kadar da gömen olmamış.
Ben buradan Fethi hocaya seslenmek istiyorum. Hocam senin ve ekibinin gösterdiği çabaların hepsi boşa, bu şehirden kesinlikle destek beklemeyin çünkü göremezsiniz. Aylar sonra takımın maçını izlemeye gelen Sayın Valimiz bile sizin için değil konuk takım için geliyorsa sizin kendinizi yıpratmanıza gerek yok.
Giresunspor maçında sahada mücadele eden futbolcuların emeklerine yazık diye düşünüyorum. Cezalı oldukları için stadyuma giremeyip apartman çatılarından takımlarını desteklemeye çalışan taraftarların emeklerinin boşa olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu takım bu senaryoyu daha öncede oynadı ve sonuç belili gibi gözüküyor.
Kahramanmaraş’tan size hayır yok Fethi hocam, siz kendi başınızın çaresine bakın. Bu takıma bu şehirden kimse destek olmayacaktır. Çünkü bugüne kadar bu takıma destek olan olmadı. Faturavizyon yönetimi de bu şehre hak etmediği başarıları yaşattı bundan sonrası için ne düşünüyorlar onu bilemiyoruz. Ancak onlarda bir beklenti içerisindedir mutlaka. Onlara da tavsiyem, bu şehirde bu cenazeyi kaldıracak bir hayır sahibi kalmadı. Siz bir cenaze aldınız ve bu cenazeyi de tek başınıza kaldıracaksınız.
Ben buradan Kahramanmaraş için ter döken futbolculara ve başarılı olmak için gecesini gündüzüne katan teknik yönetime teşekkür etmek istiyorum. Siz üzerinize düşeni her zaman yaptınız ve yapmaya devam ediyorsunuz. Allah sizi utandırmasın ve emeklerinizi karşılıksız bırakmasın.
Genelde sözlerimi insanlara sporla dolu günler dileyerek bitirirdim. Bu yazımda böyle yapmayacağım. Herkesin sporu sevmesini dileyeceğim. İnşallah bu sözler insanları bir nebze de olsa düşündürür.

 

Haber: Cebrail SARI