Site Logo

KahramanmaraŞspor'lu futbolculardan İdman boykotu...

SAHİPSİZ ŞEHRİN ONUR'LU FUTBOLCULARI İDMAN BOYKUTUNDA

Geçtiğimiz sezon Play-Off şampiyonu olarak 2. Lig’e yükselen ve bu sezonda ilk 7 haftayı namağlup kapatarak tarihinin en önemli başarılarından birine imza atan Faturavizyon Kahramanmaraşspor’da futbolcular antrenmanlara çıkmama kararı aldı. Destek göremedikleri için antrenmanlara çıkmadıklarını belirten futbolcular, bu durumun kulübe destek gelene kadar devam edeceğini belirtti.

Kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen futbolcular, elde ettikleri başarılara rağmen kulübe maddi ve manevi destek gelmediği için idmanlara çıkmayacaklarını açıkladı.

Futbolcular adına konuşan takım kaptanı Mehmet Yılmaz, Kahramanmaraş halkının ve iş adamlarının başarılarını taktir etmemesinin ve kulübe destek olmamasının kendilerini bu eyleme ittiğini söyledi.

Kahramanmaraş’a geldikleri günden bu yana hiç kimseden bir şey istemediklerini ve iki sezonda da takımı başarıya taşıdıklarını hatırlatan Yılmaz, bu ilgisizliğin devam etmesi halinde idman boykotunu sürdüreceklerini belirtti. Futbolcular olarak birçok sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Yılmaz, bu sıkıntıların hiç birini işlerine yansıtmadıklarını belirterek, bundan sonraki süreçte bu sıkıntıları doğrudan işlerine yansıyacaklarını ifade etti.

Futbolcular olarak bu tutumlarında kararlı olduklarını söyleyen Yılmaz, “Biz futbolcular olarak bir karar aldık. Biz artık hak ettiğimiz desteği görene kadar idmanlara çıkmayacağız. Bu kararımız yeni gelişen bir olay değil. Geçen yıldan bu yana biriken sorun ve sıkıntılarımızda Kahramanmaraş’ın bizim yanımızda olmamasından kaynaklanan bir durum. Bir takım kararlar alınırken bir takım sözlerin yerine getirilmemesi de bizlerin bu kararında çok etkili oldu. Bunları dile getirmek amacıyla biz bu durumu ve bize destek olmayanları protesto ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’tan destek görene kadar idman boykotunu devam ettireceklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Biz bu şehirde ses getirmemiz gerektiğini düşündük. Çünkü biz takım olarak bir başarı yakalamak istiyoruz. Bu başarı için çıktığımız yolda da yalnız bırakılıyoruz. Kahramanmaraş’ın sesimizi duymasını istiyoruz. Bize verilen sözlerin ve vaatlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Biz bu konudaki yükün bir iki insanın omzunda olmaması gerektiğine inanıyoruz.”

Takımda maddi ve manevi destek sorunu haricinde hiçbir sıkıntı bulunmadığını dile getiren Yılmaz, “Taraftarımız ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Biz bir hedefe koşuyoruz. Bu yolda yanımızda olan tek ekip taraftarımızdır. Taraftarımız haricinde kimse yanımızda olmuyor. Kahramanmaraş büyükşehir olmasına rağmen bir takımına sahip çıkamıyor. Çevre illere baktığımız zaman futbolda güzel başarıların yakalandığını görürüz. Ancak Kahramanmaraş’ta henüz bir başarı yakalanamadı. Bunun sorgulanması gerekir” dedi.

Kulübe gelecek olan desteklerin engellendiği iddiasını gündeme getiren Yılmaz, “Hem Belediyespor hem de Kahramanmaraşspor bu şehri başarı ile temsil etsin ve şehrin futbolu belli bir noktaya gelsin. Bu takımlara destek verildiği zaman bu desteklerin önünün kapatıldığı iddia ediliyor. Bunların yapılmaması ve başarıya destek olunması gerekir. Biz taraftar desteğiyle bu başarıyı yakaladık” dedi.

Mevcut yönetimin üzerine düşen görevi yerine getirdiğine dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:
“Trilyonlarca borçla alınan bir kulüp bugün bu başarıları elde ediyorsa, bunun mükafatsız kalmaması gerekiyor. Bu kulüpte yöneticilik yapan insanların gücünün tükendiğini biliyoruz. Biz bu konuda Kahramanmaraş’ın da elini taşın altına koymasını istiyoruz. Kimse yanlış anlamasın, biz desteği reklam olarak istiyoruz. Onun haricinde verilecek bir parayı zaten kulüpte kabul etmez.”


Yılmaz, son olarak ise şunları dedi:
“Biz bu liglerin en mütevazı takımıyız. Bugün bütün takımlar büyük paralar harcayarak bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak biz öyle değiliz. Bugüne kadar futbolcular olarak maddiyatı hiç gözetmeksizin bir şeyler yapmaya çalıştık. Ancak artık bizim de bunu kaldıracak gücümüz kalmadı. Biz bu şekilde devam etmek istemiyoruz. İdmanlara kafamızda sadece o haftaki oynayacağımız maçı düşünerek çıkmak istiyoruz. Bunun için de bu şehrin desteği şart.”