Site Logo

Bİz hep yalnIzIz, yalnIz kalacaĞIz

Bugüne kadar Kahramanmaraş hep unutulan yada unutturulan bir şehir olmuştur. Bu durum bizi yalnızlığa ve kendi kendine yetmeye çalışan bir şehir haline getirdi. Her konuda unutulduk ve yalnız bırakıldık. Hal böyle olunca bu durum bizde alışkanlık yaptı ve kendi içimizdeki meseleleri bile unutur hale geldik. Vurdumduymazlık, umursanamazlık ve kendi değerlerine sahip çıkmama hastalığımız bütün vücudumuzu sardı.

 Milli duyguları yeri geldiğinde zirve yapan Kahramanmaraş, milli bir mesele haline getirmesi gereken futbolda hep en dipte kalmayı istiyor. Bu durum benim gibi birçok insanı rahatsız ediyordur. Neden bu konuyu bir milli mesele haline getirmeliyiz? Bu konu milli mesele haline gelmeli çünkü bizim birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek en önemli konu budur. Bizi unutturmaya çalışan ve unutan insanlara karşı bu büyükşehri hatırlatmanın en önemli yolu budur.

 Futbolun günümüzde ne kadar önemli olduğunu uzun uzun anlatmaya gerek yok. Trabzon, Sivas, Gaziantep, Kayseri, Mersin ve Adana gibi illere bakarsak, bu illerin futboldan nasıl faydalanıldığını net bir şekilde görürüz. Bu illerin takımlarının başarısı şehirlerinin başarısı haline gelmiş durumda. Onlar takımlarının başarısına hep birlikte seviniyor hep birlikte üzülüyor. Olumsuz bir durum olduğu zaman hemen birlik oluyorlar ve takımlarına sahip çıkıyorlar. 2010-2011 futbol sezonuna baktığımız zaman Trabzon halkının Trabzonspor’a ne kadar sahip çıktığını görürüz. Bizde bu durum daha farklı bir boyuta gelmiş durumda. Kahramanmaraşspor’u yöneten yönetimler takımı bir türlü şehre sevdirememişler. Yönetime geldikleri gün halkla kulübün arasındaki tüm kapıları kapatmışlar.

 Ayrıca Kahramanmaraşspor kulübünün vizyonunu bozmuşlar ve bugün hiçbir iş adamı bu kulübün adını bile duymak istemiyor. Bu konuda kim kaybediyor o da bir meçhul, Faturavizyon Kahramanmaraşspor kulübünü cezalandıran Kahramanmaraş mı? Yoksa Kahramanmaraş’ın kendisi mi? Konuyu iyi analız edersek kimin kaybettiğini net bir şekilde görürüz. Sözlerimin başında belirttiğim milli birlik ve beraberliği Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor için de göstermiş olsak belki de Pazar günü oynanan maçları her iki takımımızda kaybetmeyecekti.

 Bugün burada Kahramanmaraşspor’un ve Kahramanmaraş Belediyespor’un başarısından bahsediyor olacaktık. Pazar günü oynanan maçlara bakın, belki bu bir bahane gibi gözüke bilir ama sezon başından bu yana hakemlerin bizim üzerimizdeki yoğun hatalarının sebebi nedir? Bizi unutmaya ve unutturmaya çalışan kişi yada kişilerin bunda payı ola bilir mi? Bu sorunun cevabını herkes biliyor ancak bunu açık yüreklilikle dile getirmeye çekiniyor. Çünkü her konuda olduğu gibi bu konuda da çok güzel bir şekilde sindirilmiş durumdayız. Ben iç sahada oynadığımız maçları bu duruma örnek göstermek istiyorum. Dış sahada olduğu gibi iç sahada da hakemler Kahramanmaraşspor’un ve Kahramanmaraş Belediyespor’un maçını resmen katlediyor. Bunun sebebi bu her iki takımında taraftar haricinde yeteri kadar destek görmemesinden kaynaklanıyor. Şeref tribününde valisi, milletvekili, belediye başkanı, bürokratları ve iş adamları olmayan bir takım her zaman kaybetmeye ve ezilmeye mahkumdur.

 Bu takımların arkasında durulmazsa sonucun ne olacağı bellidir. Ben bu duygu ve düşüncelerimi kaleme aldım çünkü çok iyi geçirdiğimizi düşündüğüm sezonda her iki takımımızın da mağlubiyetle dönmesine çok üzüldüm. Kahramanmaraşspor kulübü ligden çekilmeyi düşünüyormuş? Bence ligden çekilsinler, çünkü benim bu anlattığım konular asla düzelmeyecektir, Kahramanmaraşspor’a bu şehirde kimse destek olmayacaktır, Kahramanmaraşspor’a gelen yardımların hep önü kesilecektir, taraftarı bir hafta iyi olacak bir hafta kötü olacaktır. Çünkü bizim memleketimizde menfaat ve çıkar meseleleri milli duyguların üzerine çıkmıştır.