Site Logo

TarafsIz Saha futbol severlerİ ekrana kİlİtledİ...

Aksu TV ekranlarında yayınlanan spor programı Tarafsız Saha, bu hafta konu ve konuklarıyla Kahramanmaraşlı spor severleri ekrana kilitledi. 

Kahramanmaraş’ın dünyaya açılan penceresi Aksu TV ekranlarında yayınlanan ve Mustafa Aykır’ın hazırlayıp sunduğu ‘Tarafsız Saha’ isimli spor programının bu haftaki konukları, Taraftar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serdar Bursalı, Memleket Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz ve Manşet Gazetesi Spor Servisi Sorumlusu Cebrail Sarı’ydı. Kahramanmaraş’ın spor kamuoyunu oluşturan ve sporun nabzını tutan konuklarıyla Tarafsız Saha Programı, sezonun en renkli programlarından bir tanesine imza attı.


Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen spor faaliyetlerinin tartışıldığı programda ilk olarak Kahramanmaraşspor-Hatayspor mücadelesi, ardından Kahramanmaraş Belediyespor Maltepespor mücadelesi, şehre yapılması planlanan spor tesisleri ve spor alanları, Bölgesel amatör ligde mücadele eden takımlar ve yeni bir stadyum yapılması konusu konuşuldu.


Programda bu konuların yanı sıra Kahramanmaraş’taki diğer spor faaliyetleri de konuşuldu. Saat 22:30’da ekranlara gelen programın açılışını yapan Mustafa Aykır, Kahramanmaraş’ın spor kamuoyuna yön veren genç isimler ile birlikte program yaptığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Programda ilk olarak Kahramanmaraşspor’un Hatayspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşma yorumlandı. Mustafa Aykır karşılaşma ile ilgili, “Kahramanmaraşspor ligde iyi gidişatını sürdürüyor. Sahamızda aldığımız her puan bizim için çok önemli. Takımımız zor günler geçiriyor ve bu zor günlerinde herkesin bu takıma destek olması gerekir. Ben Hatayspor karşısında iyi bir mücadele sergilediğimizi düşünüyorum. Her takımda olduğu gibi bireysel hatalar ola bilir, bu karşılaşmada da birkaç bireysel hata yapıldı. Bunların ilerleyen maçlarda tekrarlanmayacağını düşünüyorum. Şuan son 6 yılın en iyi Kahramanmaraşspor’unu izlemekteyiz. Bu iyi gidişatı destekleyelim ve takımımıza sahip çıkalım.” dedi.


 “ORTA SAHA GÜÇLENDİRİLMELİ”


 Aynı mücadeleyi değerlendiren Memleket Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz ise Kahramanmaraşspor’un orta sahasının zayıf olduğuna dikkat çekti. Orta sahanın forvet hattının yükünü hafifletmesi gerektiğine dikkat çeken Beyaz, “Kahramanmaraşspor ligde iyi durumda. Bu iyi gidişatını sürdürmek istiyorsa orta sahasını güçlendirmeli diye düşünüyorum. Hatayspor maçından bir puanla ayrılmamızın iki sebebi var. Birincisi golü erken yememiz, ikincisi orta sahamızın yeteri kadar çalışmaması. Orta saha iyi çalışmadığı için forvet hattında çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Sistem olarak tek forvet ile sahaya çıkıldığı için gol beklentileri orta sahaya kalıyor. Ancak genel olarak baktığımız zaman forvet hattında orta sahanın destek olmaması nedeni ile gol pozisyonları oluşmuyor. Ben teknik yönetimin bu konuda bir çözüm üretmesi gerektiğini düşünüyorum.”dedi.
 “1 PUAN KAZANMADIK 2 PUAN KAYBETTİK”
Kahramanmaraşspor-Hatayspor maçını değerlendiren Taraftar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serdar Bursalı ise, “Kahramanmaraşspor Hatayspor karşısında 1 puan kazanmadı, 2 puan kaybetti. Ben takımın mücadele ruhunu çok beğeniyorum. Takımımız şuan ligde iyi bir konumda, bunu da devam ettireceğini düşünüyorum. Takımda moral ve motivasyonun yerinde olduğunu biliyorum. Ancak yeteri kadar destek bulunamayınca haliyle bu moral ve motivasyonda düşüklükler ola biliyor. Ben Hatayspor maçında yapılan hataların isteyerek ve bilerek yapıldığını düşünmüyorum. Kahramanmaraşspor’da forma giyen her futbolcu bunun hakkını en iyi şekilde veriyor. Bundan sonra da bu futbolcuların Kahramanmaraşspor için en iyi şekilde mücadele edeceğini düşünüyorum. Ben maç öncesi atmosferden de çok memnun olduğumu dile getirmek istiyorum. Kahramanmaraşspor maçlarında stadyumun dolması bizleri çok mutlu ediyor. Bu bizlere eski günleri hatırlatıyor. İnşallah bu durum devam eder. Takıma destekler arttıkça başarılar da artacaktır.”


“HATAYSPOR İSTEDİĞİ SONUÇLA AYRILDI”


Manşet Gazetesi Spor Servisi Sorumlusu Cebrail Sarı ise, “Kahramanmaraşspor-Hatayspor maçından Hatayspor’un istediği sonuçla ayrıldığını belirtmek istiyorum. Kahramanmaraşspor’dan beklentilerimiz çok yüksek. Biz takımımızdan daha güzel başarılar bekliyoruz. Özellikle kendi sahamızda puan kaybetmesini istiyoruz. Tabi yaşanan bir takım sıkıntılar var. Bu sıkıntıların takımı olumsuz yönde etkilediğini biliyoruz. Ben bu sorunların bitmesi için takıma sahip çıkılmasını ve moral ve motivasyonunun daha da artırılmasını istiyorum. Hatayspor bu mücadeleye beraberlik için geldiğini maçın başından sonuna kadar net bir şekilde belli etti. Kahramanmaraşspor’un rakibin bu isteğine göre maçın temposunu ayarlaması kötü bir durum. Bizim iç sahada asla puan kaybetmememiz gerekiyor. Bu karşılaşmayı kaybede bilirdik. Defansımızın ilk hatasında kalemizde golü gördük. İkinci yarı aynı pozisyon bir daha yaşadık ancak yapılan faul sonrası karşılaşmanın hakemi pozisyonu durdurdu. Ben bu bireysel hataların artık son bulmasını istiyorum. Yediğimiz gollere bakarsak hepsinin bireysel hatalardan olduğunu görürüz. Tabi bildiğimiz bu konuyu teknik yönetim mutlaka analiz ediyordur. İlerleyen günlerde alınan sonuçları göreceğiz.”şeklinde konuştu.


“BELEDİYESPOR ZİRVEYİ KOVALIYOR”


Programın ikinci bölümünde Kahramanmaraş Belediyespor- Maltepespor karşılaşması değerlendirildi. Bu konu hakkında görüşlerini bildiren program sunucusu Mustafa Aykır, “Kahramanmaraş Belediyespor zirveyi kovalamaya devam ediyor. Mavi Beyazlı ekibimiz lige iyi başladı, zorlu rakipleri ile girdiği mücadelelerin çoğunu kazandı. Liderle arasında 5 puan fark var. Bu puan farkını ilerleyen haftalarda mutlaka kapatacaktır. Ben Belediyespor’un yeni kurulan  bir ekip olduğunu hatırlatmak istiyorum. Kaybetti maçları mutlaka telafi edecektir.”dedi.
Mahmut Beyaz ise, “Belediyespor’un ligde daha da iyi olacağını düşünüyorum. Kahramanmaraş’ın iki profesyonel takımı olması bizleri çok mutlu ediyor. Takımların başarılı olması da bizleri çok mutlu edecek. Kahramanmaraşspor’da olduğu gibi Kahramanmaraş Belediyespor’da da daha iyi olma çabası var. Belediyespor’un grubuna baktığımız zaman rakipleriyle arasında çok büyük puan farkı olmadığını görürüz. Ligde çok ciddi kopmaların olmaması bizlerin şansını daha da artırıyor. Belediyespor’un bu hafta deplasmanda oynayacağı mücadele çok önemli, bu mücadeleyi kazandığı zaman işlerin daha da yoluna gireceğini düşünüyorum.”dedi.
Serdar Bursalı ise, “Kahramanmaraş Belediyespor’dan beklentilerimiz yüksek. Ancak onların yeni kurulan bir takım olduğunu da göz ardı etmemeliyiz. Şuan ligde çok iyi bir konumdalar. Bu konumlarını daha da iyi bir seviyeye getireceklerine inanıyorum. Kahramanmaraş’ın futboldaki en önemli değerleri haline gelen bu futbol takımlarına sahip çıkmak gerekiyor. Belediyespor’umuz şuanda sakatlıklarla boğuşuyor. Sakatların iyileşmesinin ardından takımın daha da iyi bir konuma geleceğini düşünüyorum.”dedi.


Cebrail Sarı ise, “Kahramanmaraş Belediyespor lige iyi başladı. Aldığı kötü sonuçları telafi ettiğini görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bunu en iyi şekilde yapacaktır. Ben takımımızın iki büyük handikabının olduğunu düşünüyorum. Birincisi takımımızın henüz bir tesisinin olmaması ve futbolcuların kendi evinde oynadığı maçlara bile deplasman mücadelesi gibi çıkması, ikincisinin ise yeni kurulan bir takım olması. Bu olumsuzluklar mutlaka giderilecektir. Özellikle şuanda yapımı devam eden Belediyespor tesislerinin tamamlanmasıyla Belediyespor daha da iyi bir konuma gelecektir.”dedi


“TESİS SAYISI ARTIRILMALI”


Programın üçüncü bölümünde ise Kahramanmaraş’ta bulunan spor alanlarının ve tesislerin sayısının artırılması konusu tartışıldı. Bu konu hakkında bilgiler veren Manşet Gazetesi Spor Servisi Sorumlusu Cebrail Sarı: “Kahramanmaraş’ta spor adına her türlü faaliyet gerçekleştiriliyor. Bu faaliyetlerin daha da artması için spor alanlarını ve tesislerin artırılması gerekiyor. Bugün Kahramanmaraş’ta spora Batıpark Spor Kompleksi, 12 Şubat Spor Kompleksi ve Belediye Spor Kompleksi hizmet etmektedir. Bu gibi spor alanlarının artırılması gerektiğini düşünüyorum. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yeni bir Spor Kompleksi projesi olduğunu biliyoruz. Vali Saim Çotur Stadyumunun bulunduğu alanda yapılması planlanan bu spor kompleksinin Kahramanmaraş’a büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş’ta semt sahaları yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda Kahramanmaraş Belediyesinin çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bu çalışmalara hız verilmeli diye düşünüyorum. Pazar günü Kahramanmaraş’ta tüm spor tesislerinde bir spor faaliyeti vardı. Kahramanmaraşspor 12 Şubat Stadyumunda, Kahramanmaraş Belediyespor Hanefi Mahçiçek Stadyumunda, Kahramanmaraş Belediyespor Erkek Voleybol Takımı Batıpark Spor Salonunda, Maraşgücüspor Bayan Futbol Takımı Batıpark Futbol sahasında ve Beyoğlu Belediyespor Recep Tayip Erdoğan Stadyumunda spor müsabakası yaptı. Biz bu güzellikleri her hafta yaşamak istiyoruz. Bunun için de tesislerin yeterli hale getirilmesi gerekiyor.” dedi.
Ayrıca üçüncü bölümde Beyoğlu Belediyespor ve Elbistan Belediyespor’da konuşuldu. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş’ın yeni bir stadyuma ihtiyaç olduğu da gündeme getirildi. 14 ile yapılması planlanan stadyumun bir tanesinin de Kahramanmaraş’a yapılması gündeme geldi.


Haber: Halil Öksüzce