Site Logo

İç sahada puan kaybetmemelİyİz...

Kahramanmaraşspor sahasında Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı ve haftayı 1 puan ile kapattı. Şampiyonluk mücadelesi veren rakiplerimizin son iki haftada yaptığı puan kayıplarını avantaja çeviremedik. Deplasmanda aldığımız mağlubiyet ve evimizde kaybettiğimiz 2 puan bizi liderlik koltuğundan etti. Hatta maç fazlamız olduğunu düşünürsek ligde daha da gerileme tehlikesiyle karşı karşıyayız.


BAŞLADIĞIMIZ GİBİ BİTİRELİM


Kahramanmaraşspor’un tüm bunlara rağmen iyi bir durumda olduğunu belirtmek istiyorum. Ancak daha da iyi olmamız bizlerin yararınadır. Ligde 7 haftayı namaglup geçirerek kendini kanıtlayan Kahramanmaraşspor, bundan sonraki süreç içinde aynı istikrarını korumalı. Geçtiğimiz haftalarda takım içerisinde yaşanan maddi sıkıntılara dikkat çekmiştik. Bundan sonra oynayacağımız mücadelelerde ilk 7 haftada gösterdiğimiz öz veriyi ve kazanma hırsını göstermemiz gerekiyor. Yanı nasıl başlıyorsak öyle bitirmeliyiz.
Hatayspor maçında 2 puanı nasıl kaybettik hala anlamış değilim. Karşılaşmanın ilk dakikalarında kalemizde golü gördük. Çok sürmeden beraberlik golünü bulduk ve maçı kazanmak istediğimizi gösterdik. Ancak son vuruşlarda istediğimizi yapamadık ve maçtan bir puan ile ayrıldık.
Maç bizim istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Maç rakibimiz Hatayspor’un istediği gibi başladı ve bitti. Ligde en çok beraberliği olan Hatayspor, Kahramanmaraş’tan da aynı sonuç ile ayrıldı.
Her maçtan sonra bireysel hatalardan bahsediyoruz. Bu hatalara artık bir son verilmeli diye düşünüyorum. Teknik ve idari yönetimin bu konuda kesin sonuca gidecek yaptırımlar uygulamalı. Her maç sonrasında kaybettiğimiz puanları bireysel hatalara bağlıyoruz. Hatayspor karşısında kalemizde gördüğümüz golü de yine bir bireysel hatadan yedik.


PEKİ BU HATALARIN BİR SONU OLACAK MI?
Bu sorunun cevabı tabi ki teknik yönetimdedir. Teknik yönetim yapılan bireysel hatalara çözümler bulmalıdır. Hatayspor maçında ilk yarı yapılan bir bireysel hata kalemizde gole dönüştü, yine aynı şekilde ikinci yarı yaşanan bir diğer bireysel hata az daha bize maçı kaybettiriyordu. Bu konuda başımız daha fazla ağrımadan bir çözüm bulunmalı.

BELEDİYE PUAN KAYIPLARINI TELAFİ EDİYOR


Kahramanmaraş Belediyespor ise sahasında Maltepespor’u 1-0 mağlup etti. Bu skor futbol severleri çok tatmin etmese de nihayetinde 3 puan elde edildi. Altınordu ve Darıca maçlarının ardından Erzurum ve Maltepe maçı ile galibiyetlere kavuşan Mavi Beyazlılar, kaybettiği puanları telafi etmeye devam ediyor. 3. Lig ekibimizin çok yetenekli futbolculardan oluştuğunu her fırsatta dile getirdik. Ancak aynı yetenekli oyuncuların basit hatalar yaptığını da gördük. Darıca maçında 2 oyuncunun sakatlanması bizi 3-2’lik galibiyetten 3-4’lük mağlubiyete götürdü. Erol hocanın bu hataları iyi analiz ettiğini biliyorum. Onun saha kenarındaki gösterdiği hırsı bu gibi durumlarda futbolcular gösterse Altınordu ve Darıca maçları kaybedilmezdi.
Bu duygu ve düşüncelerle herkese sporla dolu günler diliyorum.