Site Logo

RotasI olmayan gemİ çabuk batar

Hayatta herkesin bir amacı ve mutlaka bir gayesi vardır. Amacı olmayan insan hayatın içerisinde mum gibi erir, bunun farkında bile olmaz. İnsan önce kendine bir amaç ve hedef belirler, sonra o hedefi gerçekleştirmek için büyük bir çaba harcar. Eğer niyeti halis ise, yüce yaradan onun bu çabalarını boşa çıkarmaz istedikleri gerçek olur. 
Kahramanmaraş’ı temsil eden futbol takımlarının amaçlarını net olarak ortaya koymalarını istiyorum. Kaçamak cevaplarla ve iddialı sözlerle işler yürümüyor. Bence akıldaki düşünce neyse o zikredilmeli, düşünce farklı sözler farklı olduğu zaman insanın samimiyeti kayboluyor.


Kahramanmaraşspor ligde çok güzel giderken hiç beklemediği kötü bir sonuç ile karşılaştı. Bu sonuç adeta ben geliyorum dedi. Lige baktığımız zaman Kahramanmaraşspor’un hedefini net olarak ortaya koymaktan kaçındığını görüyoruz. Çünkü geçen yıl yaşadığı sıkıntıları yaşamak istemiyor. Sezon başında hedef şampiyonluk diyerek herkese umut dağıtıp sonradan hayal kırıklığı yaşamak istemiyorlar. Belki bu düşünceleri doğrudur. Ancak doğru olmayan bu hedefi bilmeyen insanların yaptığı yorumlar. Kahramanmaraşspor’un iyi gidişatını şans ve tesadüf olarak görenler var. Ben yakinen takip ettiğim için bunun böyle olmadığını biliyorum. Gördüğüm insanlara da bunu anlatmaya çalışıyorum. Ancak bunun yeterli olduğunu da sanmıyorum.


Eğer bir amaç ve hedef varsa bunu abartmadan belirtin. Belirtmediğiniz zaman alınacak sonuçlar ortada. Önce Bozüyükspor maçına bakın, ardından da Bandırmaspor maçına bakın. Bandırmaspor maçının skoru Bozüyükspor maçında belli olmuştu. Bu maçı kazandığımızda ilerleyen haftaların bizim için zor olacağını anlamıştım. Çünkü namaglup giden bir takıma karşı rakip takımlar daha istekli oynar.


Hedefi olan takımlar ise bu düşünceye hiç aldırmazlar. Çünkü onların hedefi zaten namaglup gitmektir. Hiçbir barikat onları durduramaz ve onlar ezer geçerler.
Kulübün hedefi futbolculara anlatılır ve onlarda ona göre mücadele ederler. Biz ne söylersek söyleyelim, başkanın kafasındaki düşünce ne olursa olsun bunu futbolcu bilmediği zaman o hedef hayalden öteye geçemez.
Bozhüyükspor maçındaki isteksizlik, Bandırma maçına da mutlaka yansımıştır. Bahanemiz Bozhüyükspor maçındaki yaşanan olaylar ve moralsizlik olabilir. Ben bunu bir bahane olarak kabul etmiyorum. Çünkü taraftar futbolculardan da, teknik heyetten de gerekli özürleri diledi.


Ben bu sonucu hedefi olmamaya bağlıyorum. Mutlaka bir hedef vardır, ancak her kesin ayrı bir hedefi var. Sahada oynayan futbolcunun hedefi para kazanmak olursa, başkanın hedefi biran önce para kazanmaya başlamak olursa, teknik heyetin hedefi şu maçı da atlatsak olursa bu iş olmaz. Herkesin ortak ve tek bir hedefi olacak. Kahramanmaraşspor’un şuan ki görüntüsü bu durumdan ibaret. İçeride neler yaşanıyor bilemiyoruz. Ancak anlatılan birçok şey var. Biz bu sorunların bir an önce bitirilmesini ve ortak hedefin şampiyonluk olmasını istiyoruz. Eğer ortak hedef belirlenmezse başarı da olması imkansız. Yani ‘Rotası olmayan gemi çabuk batar’ düşüncesini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekir.


Belediyespor’da aynı durumdan muzdarip diye düşünüyorum. Orda da tek bir amaç ve hedefin olduğuna inanmıyorum. Kahramanmaraşspor’un yaşadığı sıkıntı aynı şekilde orada da yaşanıyor. Futbolcular farklı, teknik yönetim farklı, yönetim farklı hedefler içerisinde.
İdari yönetim takımdan mutlaka şampiyonluk bekliyor, ancak sahada mücadele eden futbolcuların bu durumdan pek haberi yokmuş gibi geliyor. Teknik yönetimin bu durumdan haberi var gibi, ancak onlarda bu hedefi futbolculara yeteri kadar anlatamıyor sanırım.


Bayram öncesi oynanan Darıca Gençlerbirliği maçında adeta saçımızı başımızı yolduk. Çünkü maça çok kötü başladık, geriye düşmemize rağmen öne geçmesini bildik ancak amacımızın ve rotamızın ne olduğunu bilmediğimiz için basit hatalar yaptık ve sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Erzurum Büyükşehir maçını kazandık ancak onu da son dakikada bulduğumuz golle kazandık.
Hedefi olan takım işini son dakikaya bırakmaz. Evet doğrudur futbolda her şey olabilir. Ancak %80 oranında futbolcunun istediği olur. Futbolcuya hedef iyi anlatılmalı ve disiplinden taviz verilmemeli. Aksi durum olursa kazanmak istediğimiz maçlar elimizden bir bir kayar ve gider.


Bizler sadece gördüğümüzü yazarız ve eleştirilerimizi yaparız. Spor yazarları olarak bizim ortak bir hedefimiz var. Kulüplerimizin şampiyon olması ve işlerimizin daha da artmasıdır. Biz hedefimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerde ortak bir hedef bulun ve tam bir takım olduğunuzu bizlere gösterin. Bizlerde hedefinize ortak olalım ve şampiyonluğu kovalayalım.


Bugün takımlarımızla dalga geçen insanlar sezon sonu utansınlar. Onların düşüncelerine çanak tutmayalım. Eğer bir gemiysek rotamızı bulalım. Yok geminin her bölümünde ayrı bir dümen varsa çok zorlamaya gerek yok, ilk gördüğümüz buz dağına çarpalım ve kısa yoldan işi bitirelim.


Bu duygu ve düşüncelerle herkese SPORLA DOLU GÜNLER diliyorum. 

Kaynak : Cebrail SARI (Manşet Gazetesi)