Site Logo

Velİ KIzIlkaya Mİllİ TakImlardakİ Stoperlerden Daha İyİ

Kahramanmaraşspor teknik direktörü Abdülkerim Durmaz, takımında stoper mevkiinde oynayan Veli Kızılkaya'nın milli takımda oynayan stoperlerden daha iyi olduğunu ileri sürerek, “22 yaşında ve 1,92 metre boyundaki bu genç ve çok yetenekli futbolcumuzu mutlaka milli takımımızın hocası Fatih Terim seyretmeli ve mercek altına almalıdır” dedi.

     Veli Kızılkaya'nın bir defans oyuncusu olmasına rağmen golcü özelliğininde bulunduğunu belirten Durmaz, ancak yeterli reklamı olmadığı ve 2. ligde top koşturduğu için pek ilgilenenin olmadığını savundu.
     Türkiye liglerinde bu mevkiinin şu anda en iyi adamının Veli Kızılkaya olduğunu ileri süren Durmaz, “ Veli çok daha farklı bir futbolcu. Bazı kulüplerden tekliflerde geliyor. Bu teklifler genelde 'gönder gelsin' kabilinden oluyor. Yani senden bedava futbolcuyu koparmaya çalışıyor. Büyük takımlar maalesef futbolcularımızı bedava koparmaya çalışıyorlar” dedi.
     Futbolcusunun çok rahat bir şekilde A Milli takımda görev alabileceğini ve bir iki yıl içerisinde yıldızı parlayan bir sporcu olacağını iddia eden Durmaz, şöyle konuştu:
     “Bende defans oyuncusuydum. Bu açıdan da baktığım zaman Veli’nin ne kadar süper bir oyuncu olduğunu çok iyi anlıyorum. Kulüp başkanımız Hanefi Mahçiçek, hafta başındaki basın toplantısında Veli için, ‘En az 5 milyon dolarlık futbolcu, Türkiye'de bu kapasitede stoper yok şu anda’ tespitte bulundu. Başkanımıza katılıyorum. Can Arat diye bir oyuncu var, milli takıma da çağrılıyor zaman zaman. İkisi yan yana gelse, siz bile Veli’yi tercih edersiniz. Ancak, milli takımda çok az ikinci lig futbolcusu yer alıyor.”
     Veli’nin hiç olmazsa bu aşamada Ümit Milli takımda yer verilmesi gerektiğini de ifade eden Durmaz, “Çünkü bu mevkiinin adayları arasında en iyi fiziğe sahip bir futbolcumuzdur. Fatih Terim hocamız mutlaka bu sporcumuzu mercek altına alarak takip ettirmesini istiyoruz” dedi.
     İki yıl önce Kütahyaspor'dan Kahramanmaraşspor'a transfer edilen ve iki sezondur, kırmızı-beyazlı ekibin kadrosunda sürekli yer alan genç oyuncu Veli Kızılkaya, geçen sezon bir ara milli takım hazırlık kampına da davet edilmişti.