Site Logo

Güçlü bİr kadro oluŞturduk

Kahramanmaraşspor başkanı Hanefi Mahçiçek, ''Ara transferde 3 santrfor, iki orta saha oyuncusu alarak eksiklerimizi giderdik ve güçlü bir kadro oluşturduk" açıklamasında bulundu..

Mahçiçek, düzenlediği basın toplantısında, takım olarak güçlü bir defansa sahip olduklarını ve bu iddialarını ilk yarıda en az gol yiyen takım olarak ispat ettiklerini belirtti.

Lige iyi bir giriş yaparak Lig A'ya geçmek istediklerini, kurdukları sistemin başarılı olması halinde Süper Lig kapısını aralayacaklarını ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu:
''Ara transferde 3 santrfor, iki orta saha oyuncusu alarak eksiklerimizi giderdik ve güçlü bir kadro oluşturduk. Takım olarak altyapıya büyük önem veriyoruz. Küreselleşen futbolun gereklerini yerine getiriyoruz. Dışarıdan da genç yetenekleri altyapımıza alarak yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Geçen hafta Malatya'da yapılan milli takım alt yapı seçmelerine 7 futbolcu gönderdik. Giderek futbolcu üreten bir kulüp haline geliyoruz.''

Mahçiçek, takımlarında Milli Takım'da oynayabilecek düzeyde pek çok futbolcu bulunduğunu, ancak yeterince tanıtım yapılmadığı için futbolcuların fark edilemediğini belirtti.

Defansta yer alan Veli Kızılkaya, Paşa ve Orhan'ın Süper Lig'in her takımında rahatlıkla oynayabileceğini ifade eden Mahçiçek, ''Veli Kızılkaya, geçen sezon defanstan çıkıp 7 gol atmıştı. Bu yıl orta alandaki eksikliğimiz yüzünden daha bu sayıyı bulamadı'' diye konuştu.

Mahçiçek, Veli Kızılkaya'nın Antalya kampında bazı kulüpler tarafından izlenerek beğenildiğini ifade ederek, kabiliyetli futbolcularının Süper Lig'de, hatta Milli Takım'da oynamasını istediklerini kaydetti.

Süper Lig takımlarının hep dışardaki futbolcuları gözlemleyip transfer ettiklerini, ancak Türkiye'deki yeteneklerin de fark edilmesi gerektiğini belirten Mahçiçek, Türk futbolunun kendi kaynaklarını değerlendirerek daha da gelişebileceğini vurguladı.

Kulüp binasında düzenlenen toplantıda daha sonra, takımın ara transferde renklerine kattığı Osman Bozkurt, Onur İçli, Ferit Karataş Lütüf Dinç ve Ender Traş, sembolik olarak imza attı.

Teknik Direktör Abdülkerim Durmaz, imza tören sonrasında, takımın yeni transferlerle güçlendiğini ve lige hazır hale geldiğini ifade etti. Klasman Grubu'ndaki liderliklerini sürdürmek istediklerini dile getiren Durmaz, bunu ancak taraftarlarının desteğiyle başarabileceklerini kaydetti.