Site Logo

Bayram Toysal: ''BaŞarIlI Oldugum İçİn Mutluyum''

Bir üst lige adını yazdıran Kahramanmaraş’ın genç Teknik Direktörü Bayram Toysal, Teknik Direktörlük kariyerimin ilk yıllarında böyle bir başarıya imza attığım için mutluyum dedi.

2012-2013 Futbol sezonunda Spor Toto. 2 Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor A.Ş Kulüp Teknik Patronu Bayram Toysal, yeni sezon için mücadele verecek kadroyu belirlemek için harekete geçtiklerini söyledi.

Teknik direktör Toysal Bugün gazetesi Spor servisine yaptığı açıklamada Geçtiğimiz sezon 3. Ligde Play-offlar da şampiyon olarak 2. Lig’e yükseldik. Elimizdeki mevcut kadroyu korumaya çalışıyoruz dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER

Futbolculuk hayatında 2 şampiyonluk gördüğünü ve Spor Toto Süper Ligde mücadele eden kulüplerde forma giydiğini hatırlatan Toysal, Başarılı geçen futbolculuk hayatında kazandığım tecrübelerin teknik direktörlük kariyerim de çok faydasını gördüm ve Teknik Direktörlük kariyerimin ilk yalında Kahramanmaraş’ı 2. lige çıkarmak benim için çok büyük bir başarı. Demek ki önemli noktalarda doğru teşhisler yapmışız ki başarılı olduk. Bu teşhisler sayesinde de Kahramanmaraş’ta çok seviliyoruz dedi.

BAŞARI KOLAY GELMEDİ

Türkiye’nin her kulübünde yaşanan sıkıntıların Kahramanmaraşspor A.Ş de yaşandığını belirten Toysal, Yaşadığımız sıkıntılara rağmen doğru yerde doğru manevraları yaparak başarıyı elde ettik. Hiçte kolay olmadı ama bir Hataylı olarak teknik direktörümün ilk yılarında şampiyonluğu tattım. Bu bağlamda bana her zaman destek veren Kahramanmaraşlılara ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum dedi.

İYİ BİR TAKIM OLUŞTURUYORUZ

Bayram Toysal, dinamik güçlü bir yapımız var. Yeni aldığımız oyuncularla da daha da güçlendik. Şampiyon kadrodan en fazla 5 futbolcu ile yollarımızı ayıracağız. Şimdi Kimin ne kadar katkısı oldu, yeni sezon ne verebilir, bunları değerlendiriyoruz. Faydalı olamayacağına inandıklarımıza teşekkür edeceğiz, diğerleriyle anlaşmaya çalışacağız. Şu da bilinsin, kulübün şartlarına uyan kalır, uymayan adı-şanı ne olursa olsun gider. Maddi imkanlar doğrultusunda 3 -4 futbolcuyla görüşüyoruz. Bizim mevcut kadroyu bozmadan çok iyi nokta transferler yapmamız lazım. Eğer nokta transferleri yapamazsak, takımımıza takviye edemezsek sıkıntılar yaşarız. Bu sıkıntıları yaşamamamk için Bütçemizi zorlamadan transfer çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İKİ TAKIMDA BU ŞEHRİN TAKIMI

Kahramanmaraş Belediyespor'un kardeş takımları olduğunu aktaran Toysal, sonuçta iki takımında Kahramanmaraş halkının olduğunu vurgulayarak, Burada görev yapan insanlar gelip geçicidir. Önemli olan kulüplerdir. Kahramanmarşspor’da Kahramanmaraş Belediyespor’da bu şehrin Takımıdır. Biz spor adamı olarak her hangi bir düşmanlığımız olamazda. Kahramanmaraş Halkı bu iki takım için bütünleşip takımlarına sahip çıkmalıdır, Bu şehirde iki profesyonel takımın bulunması bence büyük bir avantajdır diye düşünüyorum.

ELEŞTİRİYİ KABULLENMEK BİR ERDEMLİKTİR

Gerek iş hayatında, gerek özel ilişkilerinizde size yapılan eleştiriler karşısında alınganlık veya öfke gibi hisler yaşamadığını ifade eden Teknik Direktör Bayram Toysal Siz gazeteciler bizleri yeri geliyor eleştiriyor, yeri geliyor motive ediyorsunuz. Bence eleştirileri kabullenmek ve kaldırabilmek de büyük bir erdemdir. Elbet tüm eleştirileri kabullenmek de doğru değildir. İşte yapılan eleştirilinin iyi veya kötü niyetli olup olmadığını anlamak lazım. Tabi ki belden aşağı yapılan eleştiriler dozunu aşmış eleştiri değil bir hakaret içeriğidir. Hayatta en Başarılı olan insanların asla hata yapmayan insanlar değil, hatadan sonra ayakta kalabilen insanlar olduğunu unutmamak lazım. Belki karşınızdaki kişi yaptığınız hatanın bilincinde olmanızı ve bu hatayı tekrarlamamanızı istediği için size bu eleştiriyi yapıyordur diye düşünürüm.

 

Haber: İlker YİYEN