Bayrak & Ata
Site Logo

KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş. - BASIN BİLDİRİSİ

2011 Yılı Nisan ayı içerisinde FaturaVizyon olarak Kahramanmaraşspor Kulübü'nün içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmak ve bu vasıtayla Türk futbolundaki değerini hak ettiği yere taşımak, spora yatırım yapmak amacıyla bu şehre geldik. Geldiğimizde elimizde bir kurtarma planı, kulüp vizyonu, gelecek hedefleri ve bu hedefleri yerine getirebilecek bir kadroyu da tüm Maraş halkı ile paylaştık.

Bu anlamda hedeflerimize, planlarımıza ve ortaya koyduğumuz mali desteğe inanan Genel Kurul üyelerinin teveccühleriyle kulübün yönetimine geldik ve kulübün futbol şubesini dernek tüzel kişiliğinden şirket tüzel kişiliğine taşıyarak geleceğin takımını yaratmak için kolları sıvadık. O dönemde kulübün içinde bulunduğu ekonomik durum ve sportif başarısızlık herkesin malumudur. Kahramanmaraşspor Kulübü küme düşmenin eşiğindeydi, borçları nedeniyle uzun bir süredir transfer yasağına maruz kalmıştı ve kulübü o durumdan kurtarmaya talip bizim dışımızda da kimse yoktu.

Kulübü şirketleştirerek Maraş şehrindn başka bir şehre taışmayı planladığımız şeklinde çıkan asılsız dedikoduların hiç bir şekilde doğru olmadıpını ve yapacağımız tüm yatırımın bu şehre yönelik olacağını ve şehrin takımını şehirle bütünleştireceğimizi bir çok kez açıkça dile getirdik. O dönemde çıkarılan haberlerin gerçek dışı olduğu bugün ortaya çıkmıştır. Yönetime gelirken vaat ettiğimiz ne varsa teker teker yaptık ve futbola gönül veren ve Kahramanmaraş Spor Kulübü'nü gönülden seven tüm taraftarlarımız da yaptıklarımızı takdirle karşıladı.

FaturaVizyon olarak şu ana kadar tamamı kendi kaynaklarımızdan olmak kaydıyla;
- Lisansa engel futbol ailesi borçları için............2.180.000 TL
- Yeni transferlerle kurulan takım için................1.700.000 TL
- Piyasaya olan borçlar için..............................350.000 TL
- Kamp giderleri ve malzeme için.....................275.000 TL
- Tesisler için.................................................170.000 TL
- Futbolcu primi..............................................365.500 TL
- Kulüp içi genel giderler..................................180.000 TL
- Vergi, SSK ödemeleri.....................................250.000 TL
- Personel maaşları.........................................105.000 TL
- Teknik kadro giderleri....................................250.000 TL
harcama yapmış bulunmaktayız.

Şunu açıkça belirtmekte yarar vardır ki, Spor-Toto gelirleri üzerindeki temlik ve hacizler nedeniyle bugüne kadar kendi öz kaynaklarımız ve sermayemiz dışında kulübün kasasına Spor-Toto üzerinden tek kuruşluk bir kaynak aktarımı da sağlanmamıştır.

Bu borçları sona erdireceğimize ve güçlü bir kadroya ve güçlü bir mali yapıya sahip bir Kahramanmaraş Spor Kulübü yaratmaya dair verdiğimiz sözü tutabilmek adına hiç bir fedakârlıktan kaçınmadığımız belgeleriyle ortadadır.
Biz gelirken Kahramanmaraş halkına başka bir söz daha verdik. Bugüne kadar ki tüm hesapları satır satır inceleyeceğimizi ve hesabı verilmeyen her bir kuruş için gerekli tüm girişimleri -bedeli ne olursa olsun- yapacağımızı söyledik. Bu konuda attığımız hukuki adımlar geçmiş bazı başkan ve yöneticileri son derece rahatsız etmiş ve hakkımızda gerçek dışı haberler yapılmasına neden olmuştur.

Bugüne kadar bu kulübe yatırım yapmaktan, para harcamaktan, iyi bir kadro kurup başarılı olmaya çalışmaktan başka ne yaptık? Biz kulübü aldığımızda kulübün hali neydi, şu anda nedir? Bunu görmek istemeyenlerin iyi niyetli olduğundan ve Kahramanmaraş Spor Kulübü'nü gerçekten sevdiklerinden söz edilebilir mi?

Halen kulüp ile hiç bir ilgili bulunmayan bir bayana yapılan 1.000.000 TL'lik temlik ödenmeye devam etmektedir. Bu temliki haksız ve hukuka aykırı olarak koyan başkan bunun hesabını hukuk önünde vermekten kaçabilmek adına kirli oyunlar peşinde koşmaktadır. Zamanı geldiğinde yapılan tüm usulsüzlükleri belgeleriyle herkesle paylaşacağımızdan ve bunun sonucunda da bu kişilerin adalet önünde hesap vereceğinden hiç bir Maraşlı'nın şüphesi olmasın.

Hakkımızda çıkarılan hiç bir söylenti bizi Kahramanmaraş halkına geçtiğimiz sene verdiğimiz sözden vazgeçiremeyecektir. Bu takımı hak ettiği yere çıkartmak bizlerin en önemli hedefi ve hayalidir. Bu şehrin insanının bizi bağrına basması, bize inanması ve yaşanan her başarıda da bizimle sevinmesi bizim en büyük mutluluğumuzdur.

2011-2012 FUTBOL SEZONU REKLAM GELİRLERİMİZ

  • AKEDAŞ: 100.000 TL
  • ALPEDO: 55.000 TL
  • ADNAN SEZAL-TEK AS TEKSTİL: 20.000 TL
  • TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI: 10.000 TL
  • KAMİL DALKARA (PAZARCIK BLD. BŞK.): 8.000 TL
  • ÖZÇAM HİPERMARKETLERİ: 7.500 TL
  • ABDULKADİR KURTUL: 7.000 TL
  • OSMAN GEMCİ (GEMCİLER METAL): 6.000 TL
  • SIDDIK İNALBARS (CAFEDO): GIDA YARDIMI

2011-2012 FUTBOL SEZONU İSİM HAKKI VE İDDAA GELİRLERİ TOPLAMI: 690.000 TL'DİR. BU GELİRLERİN TAMAMI KULÜBÜN ESKİ YÖNETİMLERİNDEN KALAN VERGİ-SSK VE TEMLİKLİ İCRA DOSYALARINA AKTARILMIŞ OLUP, KULÜBÜMÜZÜN KASASINA HİÇ BİR PARA GİRMEMİŞTİR.

SAYGI İLE DUYRULUR.

KAHRAMANMARAŞSPOR YÖNETİM KURULU