Bayrak & Ata
Site Logo

K.MaraŞspor'un İstanbul masalI

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta play-off mücadelesi veren Kahramanmaraşspor, 8 Nisan Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde yakın rakibi İstanbulspor’la karşılaştı. Her iki takımında şiddetle puanı ihtiyacı vardı, ama Kahramanmaraşspor rakibine göre daha istekli ve arzuluydu. Kahramanmaraşspor taraftarları bu önemli maç için hazırlıklarına bir hafta önceden başlamıştı. Taraftarlar haftabaşından itibaren bu maç için bastırdıkları afişleri tüm ulaşım araçlarına ve şehrin dört bir yanına asarak tüm Kahramanmaraş halkının maça gelmesi için uğraşıyorlardı. Günler öncesi 12 Şubat Stadyumu taraftarlarca süslenmişti. Kahramanmaraşspor taraftarları artık maça hazırdı. Son sözü futbolcular söyleyecekti..

Bayram Toysal öğrencilerini bu önemli maç için çok iyi hazırlamıştı. Kahramanmaraşspor’un yetenekli futbolcuları bu önemli maça çok iyi motive olmuşlardı. Galibiyetten başka bir şey düşünmüyorlardı. Kahramanmaraşspor kafilesi saat 12:50’de kaldığı tesislerden ayrılarak, maç için şehrin göbeğindeki efsane stadyuma hareket etmişti. Taraftarlar ise Emniyet müdürlüğü kavşağında toplanarak takımı karşılamak üzere son hazırlıklarını yaptılar. Saat 13:00’da takım otobüsü görünmüştü, taraftarlar büyük bir heyecanla takımı karşıladı. Takım otobüsünü meşale ve konfetilerle karşılayan taraftarlar, futbolculara büyük tezahüratlar yaparak bu maçı almalarını istiyorlardı. Taraftarlar yolu kapatmıştı ve yürüyerek takım otobüsünün önünde tezahüratlar eşliğinde stadyuma doğru yola çıktılar. 12 Şubat Stadyumu’nun etrafı panayır yeri gibi olmuştu. Maçtan önce stad önünde taraftarlar davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek oyun oynadılar. Maç saati yaklaşmış, taraftar giydiği formayla tribünde yerini almıştı. Yaklaşık 10.000 civarında taraftar tribünleri “Şampiyon Maraş” tezahüratları ile inletiyordu. Futbolcuların sahaya çıkması ile birlikte tribünlerden atılan konfetiler tüm sahayı kırmızı-beyaz renge bürümüştü. Ardından futbolcular tek tek tribünlere çağırılıp, taraftardan moral buldular.

e büyük maç başlamıştı.. Maçın başlaması ile birlikte Kahramanmaraşspor oyunu İstanbul sahasına yıkmayı başardı. Taraftarında desteği ile sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklenen Kahramanmaraşspor’lu futbolcular aradığı golü 10. dakikada deneyimli futbolcu Şadi Çolak ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Berkan Emir’in ceza alanına yaptığı ortada arka direkte bekleyen Kral Şadi, zor pozisyonda topu kalecinin üzerinde filelere göndererek Kahramanmaraşspor’u 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra stadda büyük bir sevinç yumağı oluşmuştu. Ataklarını sıklaştıran kırmızı-beyazlı ekibimizin futbolcuları ikinci golü aramaya başlamışlardı. Bütün ataklara rağmen şans futbolcularımızın yanında değildi. Yakaladığımız fırsatları cömertçe harcadık. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 sona erdi..

Maçın ikinci yarısı başladıktan sonra Kahramanmaraşspor’un yine rakip kalede gol arayışları devam ediyordu. 47. Dakikada Şadi’nin güzel vuruşu yan direkten oyun alanına dönmüştü.  53. Dakikada  Berkan Emir ortaladı ve Gökhan topu kafayla aşırdı. İstanbulspor defans oyuncusu voleybol oynar gibi topu elle kesti, ama maçın hakemi penaltılık pozisyonu bulunduğu açıdan görmemişti. İstanbulspor ise cılız ataklarla Kahramanmaraşspor kalesinde gol arıyordu. Buna karşılık Kahramanmaraşspor’un defans oyuncuları ve kaleci Taylan gol izni vermiyordu. Karşılaşmanın 80. dakikasında Kahramanmaraşspor kalecisi talihsiz bir sakatlık geçirerek hastaneye kaldırıldı. Karşılaşmanın son 10 dakikalık bölümünde kaleye Gürcan geçti. Bu dakikalarda taraftarın müthiş desteği hâlâ devam ediyordu. Gollerin bulunmadığı ikinci yarıdaki  maçın bitiş düdüğü ile 12 Şubat Stadyumu artık bayram yerine dönmüştü.

Galibiyetin ardından tek tek tribünleri gezerek galibiyet sevincini taraftarla paylaşan futbolcular, “kırmızı-beyaz, şampiyon Maraş!” tezahüratları ile 12 Şubat Stadyumunu inletiyordu.

İstanbulspor karşısında kaleyi koruyan Taylan, defansta görev alan Fahrettin, Emrah Kiraz, Cengiz Güner, Berkan Emir, orta sahada mücadele eden Adem Aydın, Zafer Özden, Erhan Çelenk, ileride hücum yapan Şadi Çolak, Gökhan Aydaş, oyuna sonradan giren Ali Şen Kandil, Aytaç Deniz, Gürcan Yücelik, yedek kulübesindeki bulunanlar ve teknik direktör Bayram Toysal ile sportif direktör İlter Kasap, bu maçta görevlerini başarı ile yerine getirerek, taraftarın da müthiş desteği ile Kahramanmaraşspor’un 3 puan almasının mimarı oldular.
www.kahramanmarasspor.org – Kahramanmaraşspor Taraftar Sitesi olarak tüm Kahramanmaraş’lılar adına Kahramanmaraşspor A.Ş Yönetim Kurulu’na, Kahramanmaraşspor’lu futbolcu kardeşlerimize, kulüp çalışanlarına ve bu galibiyette emeği geçen herkese teşekür ederiz.

Karşılaşma sonrası görüştüğümüz İstanbulspor Teknik Direktörü Erdal Alpaslan’ın “bu maç için taraftarları çok iyi motive etmişiniz, müthiş bir taraftarınız var” şeklindeki sözü çok manidardı..

Halil Geyik
KahramanMarasSpor.org