Site Logo

İlter Kasap 'Sİvas'ta Futbol Katledİldİ'

Kahramanmaraşspor A.Ş. Sportif Direktörü İlter Kasap, önceki gün oynanan Sivas 4 Eylül Belediyespor-Kahramanmaraşspor maçının perde arkasını anlattı. Kasap, futbol hayatı boyunca böyle bir olayla karşılaşmadığını belirterek “Sivas’ta Türk futboluna yakışmayan olaylar yaşandı ve Türk futbolu katledildi” dedi. 



Önceki gün Sivas’ta oynanan ve yaşanan olaylarla haftaya damgasını vuran Sivas 4 Eylül Belediyespor-Kahramanmaraşspor maçının perde arkasını anlatan Kahramanmaraşspor A.Ş. Sportif Direktörü İlter Kasap, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında çok sert açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayların ve olumsuzlukların Kahramanmaraşspor’u hedefinden saptırmayacağını söyleyen Kasap, Sivas’ta yaşanan olayların Kahramanmaraş’a yapıldığını ifade etti. Yaşanan olaylardan dolayı üzüntüsünü dile getiren Kasap, gerekli evraklarla federasyona savunma yapacaklarını belirtti. Sivas’ta yaşananlar hakkında; “Uzun yıllardır futbolun içerisindeyim ancak ilk defa böylesine talihsiz bir olay yaşadım. Resmen özel güvenlikten ve kulüp yetkililerinden dayak yedik.” dedi.


Dış sahada oynadıkları maçlarda emniyetin gösterdiği müsemmayı iç sahada göremediklerini belirten Kasap, stada davul bile sokulamadığından yakındı. Yaşananların tekrarlanmaması adına ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten İlter Kasap, bu gibi olayların kendilerini asla yıldırmayacağını söyledi.


Kasap, basın toplantısında şunları söyledi: “Önceki gün çok zor şartlarda bir müsabaka oynadık. Biz Kahramanmaraşspor olarak futbola dostluk ve kardeşlik çerçevesinde Fair-Play olarak bakıyoruz. Ancak bizim bu düşüncemize karşı önceki gün Sivas’ta oynadığımız Sivas 4 Eylül Belediyespor maçında futbol katledilmiştir. Bu müsabakada futbol adına çok kötü şeyler olmuştur ve Türk futbolunun geldiği nokta ve geleceği adına büyük bir trajedi yaşanmıştır. Bizler futbolun Fair-Play çerçevesinde oynanmasını ve yaşanmasını istiyoruz. Bu düşüncenin ilerleyen yıllara da yayılmasını düşünen bir kulüp olduğumuz için önceki gün yaşanan olaylar bizleri çok üzdü. Müsabakanın oynanacağı stadyumun zeminin tamamen buz olması, saha içerisinde akredite olmamış sivil insanların dolaşması, oyuncularımıza ısınma esnasında küfürler yağdırıldığını, müsabakanın hakeminin ve gözlemcisinin cereyan eden bu olaylar karşısında sessiz kalması bizleri çok üzdü. Biz oyuncularımızı ve teknik kadromuzu defalarca bu gibi provokasyonlara uymamaları konusunda uyardık. Bu uyarıları hem maça çıkmadan önce hem de maç esnasında yaptık.”


“MAÇ BOYUNCA KÜFÜR YAĞDIRDILAR”


Hem futbolculara, hem kendilerine, hem de taraftarlara çok ağır hakaretler edildiğini dile getiren Kasap, şunları söyledi: “Sivas 4 Eylül Belediyespor kulübü teknik adamı, kulübedeki yöneticisi ve masörü, müsabaka boyunca futbolcularımıza, bizlere ve müsabakadaki hakemlere sürekli küfür ve hakaretler yağdırmalarına rağmen gerekli cezayı almadılar. Müsabakanın hakemi bana göre çok kötü bir yönetim göstermedi ancak çok korkak ve ödlek bir yönetim gösterdi. 8 sarı kart gösteren karşılaşmanın hakemi müsabakanın son dakikalarında bir kırmızı kart gösterdi. Devre arasında yaşanan olaylar hem taraftarlarımızın gözü önünde gerçekleşti hem de maç görüntülerinde yer aldı. Müsabakanın devre arasına 1-1 girerken kalecimiz Taylan Aydoğan’a yönelik bir saldırı oldu. Rakip takımın masörü kalecimiz Taylan soyunma odasına giderken saldırdı. Sadece masör de değil kulübedeki yöneticisi, etraftaki özel güvenliklerde bu saldırıda yer aldılar. Oyuncumuz kendini koruma adına çırpınırken masöre vuruyor. Bu olayı çok net gören arkadaşlarımız var, oyuncumuz kendini korumak istiyor, birkaç kişinin saldırısına uğrayan oyuncumuza özel güvenlik yardım edeceğine onlarda taraflı bir tutum sergiliyorlar. Karşılaşmanın hakemi yanıma geldi ve Taylan’ı oyundan ihraç ettiğini söyledi. Ben de bunun sebebini sordum. Karşılaşmanın hakemi rakip takımın masörüne Taylan’ın yumruk attığını söyledi. Ben de yaşanan olayı kendisine anlattım ve oyuncumuza saldırı olduğunu söyledim.”



“OYUNCUMUZ SAKATLANSAYDI MAÇ TATİL OLUR MUYDU”


Hakem ile maçtan sonra görüştüğünü dile getiren Kasap, şunları dedi: “Kendisini korumaya çalışan bir insanın maçtan ihraç edilmesi bana göre çok mantıksız. Taylan kendini korumasaydı ve üç kişi tarafından darp edilip oynayamayacak hale getirilseydi maçın hakemi karşılaşmayı tatil ede bilecek miydi. Bu düşüncelerimi hakem ile de paylaştım. Ama o verdiği kararın arkasında durdu ve ikinci devreye kaleci Gürcan ile devam ettik. Karşılaşmayı iyi bir şekilde götürüyorduk. Ancak biz iyi oynamamıza rağmen hem rakip takımın ortaya koyduğu tavır hem de hakemin tutarsız ve ödlek tavırları müsabakadan mağlup olmamıza neden oldu. Ben mağlubiyetimize bahane aramıyorum. Sonuçta mağlup olduk. Bizim için önemli bir maçtı, kazanmış olsak çok daha iyi yerlere gelecektik. Tabi aldığımız mağlubiyet bizi hedefimizden ve çizgimizden kesinlikle uzaklaştırmaz. Bizim hedefimiz belli, biz hedefimize emin adımlarla gideceğiz.” 


Haber: Cebrail Sarı