Site Logo

Tehlİke çanlarI bu kez de play-off İçİn çalIyor

Spor Toto 3.Lig'de mücadele eden şehrimizin tek profesyonel takımı K.Maraşspor  bu hafta deplasmanda Gölcükspor ile 1-1 berabere kalarak puanını 41'e çıkardı ve kendisine 5. sırada yer buldu..

Ligin başında yeni bir yapılanma ile sezona giren K.Maraşsporumuz çoğu takıma göre üstün bir kadro kalitesine sahip olmasına rağmen maalesef hala tam olarak takım olmayı başaramadığı için şampiyonluk yarışından bir hayli uzaklaştı. Geriye kaldı bir üst lig için tek umut olan play-off maçları. Peki ya play-off'la 2.lige çıkmak bir kenarda dursun, ya play-off maçlarını dahi oynayamazsak?

Kulağa bile korkunç gelen bu ihtimal ile ne yazık ki şu gidişatla karşı karşıyayız. Nazillispor'un hemen hemen şampiyonluğunu ilan ettiği grubumuzda play-off için 6 takım kıyasıya bir mücadele veriyor. Her ne kadar fikstürümüz diğer takımlara göre avantajlı dahi gözükse de, topun yuvarlak olduğu bir gerçek. Nitekim bunu sezon başında kesin şampiyonuz derken şu anda içinde bulunduğumuz durum gibi.

Peki neden bu durumdayız, neden istediğimiz futbolu bir türlü sahaya yansıtamıyor ve istediğimiz o galibiyetleri ve seriyi yakalayamıyoruz? Hoca dedik, hoca gitti yerine yenisi geldi fakat çare olamadı. Futbolcu dedik devre arası yenilerini aldık fakat yine değişen bir şey yok. O istediğimiz arzuladığımız ritmi bir türlü yakalayamadık.

Kendi aklımca nacizane şöyle bir analiz yaptım. Şu anda play of için mücadele eden takımlara bir baktım. Batman Petrolspor 29 gol atmış 19 gol yemiş, Keçiörengücü 51 gol atmış 22 gol yemiş, İstanbulspor 36 gol atmış 21 gol yemiş, Belediye Bingöl 31 gol atmış 21 gol yemiş, Yalıspor 29 gol atmış 25 gol yemiş ve K.Maraşsporumuz 45 gol atmış ve 32 gol yemiş! Yeterince gol atmışız orada bi problem yok, ama gol yememeyi bir türlü öğrenememişiz. Önde olduğumuz ve son anlarına önde girdiğimiz bir çok maçta gol yiyerek puan kaybetmişiz. Demek ki sorun defans bloğunda. İstediğimiz defansı bir türlü oturtamamışız. En son evimizde oynadığımız 2 maçı hatırlayalım, Maltepe maçı 5-4 , Küçükçekmece maçı 4-2. Tamam kazandık belki, ama neredeyse yarımız kadar olan iki takımdan iç sahada toplam 6 gol yedik. Bayram hoca belli ki bir şeylerin farkına varmış ve 2 haftadır kalede Ersel'e şans tanıyor. Peki ya diğerleri ne olacak? Stoper mevkiinde oynayan oyuncularımız Erhan ve Fahrettin her ikisi de kalite karakterli ve mücadeleci oyuncular, fakat takım savunması öncelikle hücumda hattından başlar. Forvetin ilk topta ileride küçükte olsa bir baskı yapmazsa, açıkların atak esnasında beklere yardım etmezse, ön liberolar stoperlere yardıma gelmezse doğal olarak gol yemende içten bile değil tabi.

Ben yıllardır amatör liglerde futbol oynadım, belki profesyonel hiç düşünemedim, ama benim bildiğim ve şu anda takımımızda olan en büyük sorun kesinlikle bundan ibaret. Önce şu savunmayı bir adam gibi yapmalı sonra maç kazanmayı öğrenmeliyiz diye düşünüyorum. Tam 26 maç oynadık ve sadece 5 tanesini gol yemeden bitirmeyi başardık. Teknik heyetin çare bulacaksa bir an önce bu soruna çare bulması gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde fazlasıyla alışık olduğumuz hayal kırıklıklarından bir tanesini daha hanemize ekleriz. Tek temennimiz ve dileğimiz bir an önce toparlanmak play-off'u garantilemek ve oradan da mutlu sona ulaşmaktır.

Saygılar…

İlyas Günevi