Site Logo

İlter Kasap 'Hedef Şampİyonluk'

Sezonun ilk devresini değerlendiren Kahramanmaraşspor A.Ş. Sportif Direktörü İlter Kasap, kaybettikleri puanlara üzüldüklerini ancak ikinci devre eksiklikleri gidererek bu puan kayıplarını telafi etmek istediklerini söyledi.



TFF Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraşspor sezonun ilkyarısını tamamladı. İlkyarıyı gazetemiz spor servisine değerlendiren Sportif Direktör İlter Kasap, ilk yarıya son dakika gollerinin damga vurduğunu söyledi. Son dakika gollerin haricinde birkaç eksik daha tespit ettiklerini dile getiren Kasap, bu eksiklikleri gidermek için transfer çalışmalarına da başladıklarının altını çizdi. Toplam 4 oyuncu transfer etmeyi düşündüklerini dile getiren Kasap, iki orta saha, bir santrafor ve bir de kaleci alacaklarını söyledi. Yapılacak bu oyuncu değişiklikleriyle Kahramanmaraşspor’un gücüne güç katacağını ifade eden Kasap, ikinci yarı için umutlu konuştu.

 


Kahramanmaraşspor’un büyük bir kulüp olduğunu hatırlatan Kasap, 3. Liglerde mücadele eden takımlar arasında en fazla takip edilen takım olduklarını belirtti. Sezon başında takımın 10. Haftadan sonra istenilen düzeye geleceğini söyleyen Kasap, bu görüşünde yanılmadığını da dile getirdi. 10. Haftadan sonra yakalanan başarıları hatırlatan Kasap, üst üste alınan 5 galibiyete dikkat çekti. Bu 5 galibiyetin ardından oynanan maçlarda aksiliklerin yaşandığını ve son dakikada yenen gollerle puan kayıp ettiklerini söyleyen Kasap, bu puanların değerini devre arasın da daha iyi anladıklarını belirtti.

 


Ayrıca Kahramanmaraşspor’da mücadele eden oyuncuların kalitesini de değinen Kasap, oyuncuların transfer teklifleri aldığını doğruladı ve bununla gurur duyduklarını söyledi. Yetenekli oyunculara sahip olduklarını ifade eden Kasap, Kahramanmaraşspor’un futbolcuların ilk tercih edeceği kulüp olduğunu belirtti.

 


Takım ile ilgili bilgiler veren Kasap, şunları söyledi: “Sezon başında da söylediğim gibi bu lig bizim bilmediğimiz bir ligdi. Ancak sonuç olarak imkanlar bizi bu lige getirdi ve hizmete başladık. Biz Kahramanmaraşspor’a geldikten sonra eski takımdan sadece Cengiz kalmıştı. İlk olarak biz bu oyuncuyla anlaştık ardından 22 oyuncuyla görüştük ve transferlerini gerçekleştirdik. Ayrıca genç takımdan da bir oyuncu alarak kadromuzu 24’e çıkardık ve bu aşamaya kadar geldik. Tabi bu aşamaya gelmeden önce sezon başında bu takımın 10. haftadan sonra daha iyi olacağını söylemiştim. Çünkü oyuncuların birbirlerine alışmaları ve lige uyum sağlamaları bize bu süreyi ön görmüştü. Bu konuda çok fazla yanıldığımızı düşünmüyorum. Alınan skorlar ve neticeler bunu net bir şekilde gösteriyor. 10. haftadan sonra seri galibiyetler aldık. 5 hafta üst üste galibiyetler aldıktan sonra İstanbul deplasmanında hakem faciası yaşadık. Hakem, rakip takımdan faul beklerken bizim aleyhimize penaltı çaldı, bir oyuncumuzu kırmızı kart ile oyun dışına itti. Mücadelede 10 kişi kaldıktan sonra oyunu 2-1’e getirdikten sonra 3 şutumuzun direkten dönmesi gibi şanssızlıklar da yaşadık.”


“ŞANSSIZLIKLAR PEŞİMİZİ BIRAKMADI”

 


Futbolda şans faktörünün de çok önemli olduğunu ifade eden Kasap, ilk yarıda şansın Kahramanmaraşspor’dan yana olmadığını söyledi ve şu şekilde devam etti: “İstanbulspor maçında olduğu gibi oynadığımız birkaç maçta şansızlıklarla boğuştuk. Batmanspor maçında bir penaltı kaçırdık ve 90+2’inci dakikada gol yedik. 90+2’lerde gol yemek bizim şansımızdan mı yoksa takımın şansından mıdır bir türlü yakamızı bırakmadı. 5 müsabaka 90+’larda yenilen gollerle kırılma noktamız oldu. Ligin geneline baktığımız zaman şuan geldiğimiz noktada mağlup olduğumuz maçlara yanmamak elde değil. Çünkü mağlup olduğumuz ve berabere kaldığımız müsabakalar bizim hak ettiğimiz ancak şans faktöründen kaybettiğimiz maçlardı. Futbolun şansının birazcığı bizimle olsaydı belki şuan 10 puan fazlamız vardı. Tabiî ki futbolda şansını kendin yaratacaksın. Bu hayatta da bu şekildedir. Biz de bir takım şeyleri eksik yaptık. Ben bu sıkıntıların ve sorunların nedeni futbolcularda değil kendimizde arıyorum.”



“İYİ BİR TAKIM ORTAYA ÇIKARDIK”

 


Yeni baştan bir takım oluşturduklarını hatırlatan Kasap, oluşturulan takımın kalitesine vurgu yaparak “Biz Kahramanmaraşspor’a iyi bir kadro kurduğumuzu düşünüyoruz. Bu konuyu sadece biz değil takımımızı gören herkes dile getiriyor. Yapılan yorumlar hep olumlu yönde, takımın kalitesi ve başarılı olacağı her yerde dile getiriliyor. Geçenlerde bir spor dergisin 3. liglerle ilgili yaptığı bir ankette, bu liglerde en çok takip edilen takımlar ortaya çıkarıldı. Bu anketlerde Kahramanmaraşspor Türkiye’nin ikinci en fazla izlenen ve takip edilen takımı. Bu ankette birinci olan takım yine bizim grubumuzda yer alan ve grup lideri olan Nazilli Belediyespor. Ben onların birinci olma sebebinin önemli bir bölümünü İzmir takımı olmasına bağlıyorum. Kahramanmaraşspor bu ülkede bu liglerde en fazla takip edilen 2. takımsa bu da takımın kalitesini gösteriyor. Tabiî ki ufak tefek eksiklerimiz olacaktır. Biz bu eksikleri tespit ettik ve devre arasında 3 oyuncu almaya kar verdik.”



“İKİNCİ YARIDA TAKIMA DÖRT YENİ İSİM KATILACAK”

 


İkinci yarının hazırlıklarına da başladıklarını ifade eden Kasap, ilk işin 4 yeni transfer olduğunu söyledi. Kasap, transferler hakkında şunları dedi: “ Belirlediğimiz eksiklikler çerçevesinde takımımıza üç yeni isimi dahil edeceğiz. Bu üç oyuncuyla görüşmeler neticesinde takım kampa gitmeden kadroya dahil etmeyi düşünüyoruz. İki orta sahaya oyuncu alacağız, bir de santrafor alacağız. Tabi bir de kaleci Gürcan takım bulursa gidecek onun yerine de bir kaleci alacağız. Özellikle bir konu belirtmek istiyorum. Alacağımız oyuncular tamamen kulübün olacaklardır. Biz kulübümüze kiralık oyuncu almayacağız. Oyuncularımıza bir yıllık yada bir uçuk yıllığına sözleşme yapmıyoruz, biz oyuncularımıza iki yada iki buçuk  yıllık sözleşme imzalıyoruz. Yani oyuncu bu süre içerisinde kulübün malı olacaktır. Alacağımız oyuncular 1989 doğumlu olacak, oyunculardan bir tanesi ek kontenjan olacak.”



10 PUAN ÇOK BÜYÜK BİR FARK DEĞİL

 

Lig lideriyle aradaki puan farkının çok büyük bir fark olmadığını belirten Kasap, şunları söyledi: “Şan liderle aramızda 10 puan fark var, bu puan farkı çok büyük bir fark değil çünkü ligin henüz ilk yarısını tamamladık. İkinci yarıya başladığımız zaman Orhangazispor, Batman Petrolspor, Nazilli Belediyespor ve Trabzon Yalıspor maçlarıyla başlıyoruz. Biz bu maçları kazana bilecek güçteyiz, devre arasında takımımızı güçlendirdikten sonra hedefimize ulaşacağız. Tabi ki onlarda güçlenecek ve onlarda takviyeler yapacaklar ama bizim takımımız onlardan daha iyi diye düşünüyorum. Ufak tefek sıkıntılarımız var, bunları tespit ettik ve gerekenleri yapıyoruz. Şuan ki kadromuza düşündüğümüz takviyeleri yaptıktan sonra 2. Lig de de bir iki oyuncu transfer ederek yolumuza devam ederiz.”



“İKİ OYUNCU İLE YOLLARI AYIRDIK”

 


Takıma yeni isimler katılırken iki oyuncuyla da yollarını ayırdıklarını söyleyen Kasap: “İki oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Ali Cemal ve Baykal Aydınlı ile yollarımızı ayırdık. Baykal’ı gönderme nedenimiz takımda fazla forma şansı bulamaması, kendisi çok mükemmel bir insan ama forma şansı bulamadığı için yollarımızı ayırdık. Kendisine teşekkür ettik ve yollarımızı ayırdık. Ali Cemal’in gönderilme nedeni de takımı benimseyememesi. Ali Cemal takıma kendini bir türlü adapte edemedi. Bu nedenlerden dolayı kendisiyle yollarımızı ayırdık. Tabi biz ayrıldığımız sporcularımızla küserek ayrılmadık. Kendilerini geldikleri gibi çiçeklerle uğurladık. Vedalaştık ve birbirimizden helallik istedik. Futbolun doğası bu şekilde, bazıları gelir, bazıları gider.”

 



“BAZI OYUNCULARA TRANSFER TEKLİFİ GELİYOR”

 


Kasap: “Bazı oyuncularımıza transfer teklifleri geliyor, bu teklifler bizi gururlandırıyor. Oyuncularımızın kalitesini buradan da anlaya biliyoruz. Adem gibi Aytaç gibi futbolculara bu teklifler geliyor. Aytaç çok fedakar bir oyuncu, bacağında bir sakatlık olmasına rağmen fedakarca sahada mücadele ediyor. Aytaç oyunu direk etkiler çünkü bira birde çok etkili olan bir oyuncu, tempolu, top tekniği ve hızı iyi olan bir oyuncu. Bu yeteneklerinden dolayı farklı liglerden izleyenler var. Oyuncularımızı beğendiklerini ve ilgilendiklerini söylüyorlar. Son maçta Aytaç’ın performansında düşüklük olduğunu söyleyenler oldu. Zeminin zorlu olması tabi onu etkiledi çünkü Aytaç ayağında bir sakatlıkla sahaya çıktı. Biz kendisine zorlandığı an el kaldırmasını ve kendisini oyundan alacağımızı söyledik. O da o halde elinden geleni yaptı ve mücadelesini sürdürdü.”

 



“ÇOK FAZLA SIKINTIYLA UĞRAŞIYORUZ”

 


Kasap, son olarak şu anısını söyledi: “Kahramanmaraşspor olarak bir sürü sıkıntıyla uğraşıyoruz. Her gün kulübe icralar geliyor, biz bunlarla tek tek uğraşıyoruz. Alacaklı futbolcular, antrenörler ve kulüp çalışanları Kahramanmaraşspor için her gün sıkıntı oluşturuyor. Ben bu konularda bizlere yardımcı olan Belediyespor dan Metin Yanar’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bize bir sürü konuda yardımcı oldu. Yapmak istediğimiz bazı şeyler bu sıkıntıların gölgesinde kalıyor ama biz tüm bunlara rağmen Kahramanmaraşspor’u iyi bir yere getirmek için uğraşacağız.”

   Haber: Cebrail Sarı