Bayrak & Ata
Site Logo

Kaptan Taylan AydoĞan İle bİr çay molasI..

2011-12 Futbol sezonu başlayalı bir kaç hafta oldu ve yeni transferlerimizi az çok tanıdık. Oyuncularımızı daha yakından tanıyabilmek için KahramanMarasSpor.org ekibi olarak kendileriyle özel röportajlar ve araştırmalar yaptık.

İlk olarak gurbette yetişen, farklı liglerde kalecilik tecrübesi bulunan ve takımımızın kaptanı olan Taylan Aydoğan’la yaptığımız röportaj ve araştırma serimizi başlatıyoruz.

Öncelikle bu röportajı yazarken sorduğumuz sorulardan birinde Hub Defesche ismi geçti. Roda JC kulübünde altyapı kaleci antrenörü olarak görev yapan Hollandalı teknik adamıni site ekibi olarak aradık ve kendisine Taylan Aydoğan’ı sorduk..

“Taylan Aydoğan benim gözümde çok büyük bir yetenekti. Aachen’da yapılan seçmelerde Fenerbahçe tarafından fark edildi ve İstanbul’a gitti. 99 Yılında yaşanan depremden dolayı zor günler geçirdi ve tekrar buraya döndü. Kendisini çok iyi geliştirdi. Açıkçası ben Taylan’ın kaleciliğine hayrandım (aslında bunu bir antrenör olarak söylemem doğru değil). Taylan erken yaşlarda altyapıdan başlamıştı ve hemen sonra Roda JC’nin B takımına seçilmişti. A takımına seçilmesi ise fazla sürmedi. Taylan ne yapmak istediğini çok iyi bilen biri, idmanlarda çok başarılıydı ve disiplinliydi. Kendisine bolca selamlarımı iletin!”1

Aslen Uşaklı olan Taylan Aydoğan 1983 yılında Almanya’nın Aachen kentinde dünyaya geldi. Futbola 5 yaşında kendisine 15 kilometrelik mesafede bulunan Hollanda’nın 1. Lig  takımı Roda JC kulübünün altyapısında başladı. Amatör olarak Fenerbahçe kadrosunda yer aldı. Daha sonra  16 yaşında Avrupa’ya dönerek, Roda JC takımının altyapısında devam etti. 2002 Yılında profesyonel kadroya dahil edildi. Üç yıl sonra Taylan Aydoğan Malatyaspor’a transfer olarak Türkiye’de futbol hayatına devam etti. İlk profesyonel karşılaşmasını 22 Şubat 2006 tarihinde Türkiye Kupası grup elemelerinde oynadı. 90 Dakika kalesini koruduğu Malatyaspor’un gol yemediği karşılaşmadan rakip Giresunspor 2-0 yenik ayrıldı. Bir sonraki sezon kiralık olarak o zamanki adıyla Türk Telekom Lig A’da mücadele eden Kocaelispor’a giden genç kaleci dokuzu lig, biri kupa karşılaşması olmak üzere toplam on maçta kalecilik yaptı. Bu maçlarda rakiplerin toplam onbir golüne engel olamadı. Bir sonraki sezon İzmirspor’a giden Taylan Aydoğan, ekonomik sorunlarla boğuşan kulübünden iki ay sonra ayrıldı. Tekrar Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Malatyaspor’a döndü. Burda iki kupa maçı ve yedi lig maçında kaleclik yaptı. Ligden düşen Malatyaspor’un 2. Lig kademe maçlarının hepsinde görev yapan Taylan Aydoğan, sezonun ikinci yarısında 3. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Malatyaspor’a transfer oldu. Bu takımda bir üst lige yükselmek için oynanan play-off çeyrek final mücadelesinin uzatmalar sonucunda rakibiyle beraberliğin bozulmaması üzerine, penaltı serisinde Menemen Belediyespor’un kullandığı dört penaltıyı engellemiş ve vuruş sırası Taylan’a geldiğinde ise takımı adına gol atarak Yeni Malatyaspor’un 2. Lig’e yükselmesinde çok büyük katkıda bulundu. Geçen sezon bir süre takımının kalesini 2. Lig’de de koruyarak bu sezon başında Bolu kampına katılıp resmi sözleşmeye imzalayarak Kahramanmaraşspor A.Ş.’ye transfer oldu.

Taylan Aydoğan’la yaptığımız röportajda kendisine şu soruları sorduk..

Kahramanmaraş’a ve Kahramanmaraşspor’a alışabildin mi?
- Evet, Kahramanmaraş gayet güzel bir şehir. Kahramanmaraşspor ise çok köklü bir kulüp. Tahmin ettiğimden çok daha kısa sürede uyum sağladım.

Futbol gelişiminde en büyük katkı sağlayan hocanız kimdi?
Beni 5 yaşında futbola alıştıran babam ve Roda JC’deki Hollandalı altyapı kaleci antrenörüm Hub Defesche.

Örnek aldığın yerli veya yabancı futbolcu/kaleci var mı? Kimdir?
Bir zamanlar Manchester United’da kalecilik yapan Peter Schmeichel’i çok beğeniyorum. Şimdilerde ise Juventus kalecisi Gianluigi Buffon’u çok başarılı buluyorum.

Kariyerinin en başarılı bölümü hangi takım(larda) geçmiştir?
Hollanda’nın Roda JC takımı ve Malatyaspor.

Futbolda unutamadığın anların var mı?
2000-01 Sezonu UEFA 3. tur maçında Roda JC’nin Fransız deplasmında yendiği Bordeaux karşılaşması ve lig şampiyonluklarım.

Boş zamanında da futbol ile ilgileniyor musun?
Açıkçası çok fazla ilgilenmiyorum. Çünkü hergün futbolun içerisindeyim. Özel hayatımda eşimle birlikte vakit geçirmeyi, gezmeyi ve doğacak olan oğlumla vakit geçirmeyi tercih ediyorum.

Şimdiden sağlıklı ve hayırlı bir evlada sahip olmanızı dileriz. Allah mutluluğunuzu artırsın. Futbola dönecek olursak, Kahramanmaraşspor bu sezon grubu nerde tamamlar?
Elbetteki şampiyon olacağız..!

Kulübün genel hedefleri dışında kişisel bir hedefin de var mı? Takım olsun, kariyerin olsun..?
İlk hedefim takımımla şampiyon olmak. Sonra üst liglerde kalecilik yapmak. Ve tabii ki ailemle bir ömür boyu sağlıklı, mutlu huzurlu bir şekilde yaşamak.

Sitemizi (kahramanmarasspor.org) takip ediyor musun?
Takip ediyorum, çalışmalarınız gayet güzel.

Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?
Ben ve tüm takım arkadaşlarıma sakatsız, kazasız, belasız, başarılı bir sezon diliyorum. Bizim hedefimiz Kahramanmaraşspor’u başarıdan başarıya taşımak ve takımı Kahramanmaraş şehriyle bütünleştirmek.

Teşekkürler Taylan. Sana ve arkadaşlarına bu zorlu lig mücadelesinde bol başarılar dileriz. Takımımızı şampiyon yapacağınıza inanıyoruz. Sizi desteklemeye her daim devam edeceğiz..

_________________________________________________

1- Hub Defesche’in orjinal alıntısı:

“Taylan Aydoğan was in mij ogen een enorm talent. Hij was tijdens een training in Aken  opgemerkt door Fenerbahçe. Toen hij daarheen was gegaan, heeft ie moeilijke tijden gehad door de aardbeving van ’99. Dat jaar kwam hij weer terug naar Roda JC. Hij ontwikkelde zich ontzetten goed. Eerlijk gezegd was ik fan van hem (dit mag ik eigenlijk niet zeggen). Hij speelde in de jeugdelftallen en daarna in de 2de team van Roda. Het duurde niet lang dat hij in het eerste elftal kwam. Taylan wist goed wat hij wilde, trainde heel goed en was heel gedisciplineerd. Doe hem de groeten!

© 2011 – KahramanMarasSpor.org

Bu röportajın diğer yazılı medya organlarında yayınlanmasının iki şartla mahsuru yoktur:
1- Yazıda hiç bir değişiklik yapılmadan yayınlanma şartı. Buna yazı içerisinde geçen site adımızın silinmemesi dahildir.
2- Röportajın altında kaynağın
şu isimle belirtilmesidir: “KahramanMarasSpor.org – Kahramanmaraşspor Taraftar Sitesi”.
Aslında bunlar özel yasağı bulunmayan bütün yayınlarımız için geçerlidir..