Site Logo

Eskİ hocamIz Mahmut Alpaslan anIlarInI tazeledİ..

Dünkü maçta eski teknik direktörlerimizden Mahmut Alpaslan Kahramanmaraşspor'u izlemeye gelmişti..

Bundan tam 22 yıl önce, 1989–91 futbol sezonlarında, Almanya’dan Kahramanmaraşspor’a gelerek takımın başında teknik direktörlük görevini üstlenen efsane hoca Mahmut Alpaslan  Kahramanmaraş’a gelerek yakın dostlarını ziyaret etti.

Mustafa Aykır'ın sorularını yanıtlayan efsanevi teknik adam Mahmut Alpaslan, Kahramanmaraş’ı çok özlediğini ve kırmızı-beyazlı takımı sürekli takip ettiğini söyleyerek geçmiş yılları yâd ederek anılarını tazeledi.

Bundan 22 yıl önceki Kahramanmaraşla şimdiki Kahramanmaraş'ın görüntü olarak arasında dağlar kadar fark olduğunu belirten Alpaslan, şehrin çok büyüdüğünü ama futbol olarak Kahramanmaraşspor’un sürekli gerilerde olduğunu belirterek, bu durumun kendisini çok üzdüğünü ifade etti. Kahramanmaraşspor’un kendisinin ilk göz ağırısı olduğunu belirten Alpaslan, şu anda Galatasaray'da futbolcu izleme komitesinde görevli olduğunu söyledi. Eski teknik direktörümüz Mahmut Alpaslan bu sefer Kahramanmaraşspor’da hoca olarak değil, futbolcularımızı gözlemlemek üzere dün oynanan Kahramanmaraşspor-Gölcükspor maçında bulundu. Bu sabah ise saat 9 uçağıyla İstanbul’a döneceğini belirtti.

Eski Kahramanmaraşspor’la şimdiki Kahramanmaraşspor’un arasındaki farkları soran Aykır'a Mahmut Alpaslan şu şekilde cevap verdi: "Bizim zamanımızda ticaret sanayi odası binası altında küçücük odalarda ikamet ediyorduk. Yıllarca futbolcular zor şartlarda barınma imkanlarına sahiptik. Şimdi ise Kahramanmaraşspor çok şanslıdır. Yakın dostum-eski başkan Hanefi Mahçiçek sayesinde Kahramanmaraş bir çok ilde olmayan modern bir tesise sahip oldu. Fakat Kahramanmaraşspor daha üst liglerde oynamalıdır. Bu liglere yakışmıyor.."

1989–90 Futbol sezonunda, Türkiye 1. Liginden 2. Ligine düşen Kahramanmaraşspor, Mahmut Alpaslan ile anlaşarak takımın başına teknik direktör olarak göreve getirilmişti. Kahramanmaraşspor'un 1. Ligde oynadığı yıl ciddi maddi sıkıntılar geçirmesi ve zor şartlar altında 2. Lig'e devam etmesine rağmen, Mahmut Alpaslan döneminde ligde kalmayı başarmıştır.

Haber: Mustafa AYKIR