Bayrak & Ata
Site Logo

Neden susmuyorsun Süleyman?

Geçtiğimiz günlerde gazete yazarı Süleyman Canbolat ilk yazısında Kahramanmaraşspor'un yöneticisini hedef alıp, ardından şehrimizin değerli spor adamı Mustafa Aykır'ı yerden yere vurmuştu. İşte bu yazılara duyarlı bir taraftar abimiz tarafından cevap niteliği taşıyan bir yazıyı paylaşıyoruz..

------------------------------------------

Son günlerde Kahramanmaraşspor’u Kahramanmaraş’ın namusunu kurtarmak için aldık sözünden başka hiç birşey söyleyemeyen, Kahramanmaraşspor’a vermiş olduğu zarar yetmezmiş gibi ısrarla yazılarıyla insanları yanlış bilgilendiren aslen Adanalı olup, Kahramanmaraşspor’un bir tek maçına bile gitmeyen, onun bunun sözleriyle acayip bir cümle yapısıyla (Türkiye’de her paragrafı bir kelimeden oluşan başka yazar yok) Kahramanmaraşspor’u eleştiren gazeteci yazar Süleyman CANBOLAT’a cevap yazmamak için çok sabrettim ama artık dayanamadım, umarım bu yazım yerini bulur ve Süleyman CANBOLAT ve onun peşinden giden gazetecilerimiz mesleklerinin anlam ve önemini iyice kavrarlar ve ellerini vicdanlarına koyup gerçekleri yazarlar...

Öncelikle senin bozuk plak gibi takıldığın söze açıklık getirmek istiyorum Süleyman...”Kahramanmaraşspor’u Kahramanmaraş’ın namusunu kurtarmak için aldık” sözü gerçek taraftar için çok anlamlı bir sözdür.Bu takım tabiri caizse bu şehrin namusudur ve yıllardır yanlış yönetimle Türkiye’ye rezil olduk.Bu takım bilmem kaç Milyon TL borçlandırılırken sen nerdeydin Süleyman ? Kaleminin boyasımı bitmişti Süleyman, yazdın da yayınlamadılarmı Süleyman...Taraftar olarak bir namus gibi gördüğümüz takımımızın kaderiyle oynarken sen neredeydin Süleyman? Neden onları yazmadın da, bu söze durup durup eleştiri yazıyorsun Süleyman? Soruyorum sana: hazetecelik bu mu Süleyman..?

Süleyman diyor ki “bu yakışıksız kelamı söylerken neden sus pus kaldın Mustafa?” Şimdi ben sana soruyorum, bu takımı borç batağına düşürürlerken sen neden sus pus oldun Süleyman? Yazdın da bizmi görmedik Süleyman? Neden yapman gerekeni yapmadın Süleyman? Ben Adana’lıyım, Kahramanmaraşspor’a yapılan yanlışlar Kahramanmaraş’lıları bağlar düşüncesiyle sen neden sustun Süleyman...?

 “Kükremeyi bileceksin” diyorsun. İyi güzel ama Kahramanmaraşspor’u yiyip bitirenlere neden kükreyemedin Süleyman? Bırak kükremeyi “miyav” sesi bile çıkmadı senden Süleyman? Gerçi miyav bile imkansız.. Yemekli basın toplantılarında Maraş deyimiyle “avurdunun gölgesinden öte baş görükmüyordu” Süleyman..

Sen de yapamadın işte Süleyman. Zamanında gerçekleri yazamadın, şimdi ise yazmıyorsun Süleyman. Ve hatta yazdıklarınla 1 çuval değil 46 çuval incirin içine sen etmeye çalışıyorsun Süleyman.

Senin yazmış olduğun yazılarda yerden yere vurduğun Mustafa AYKIR kardeşim kadar bu takıma hizmet et, elini öper başıma koyarım Süleyman. Bu Mustafa dediğin adam Şırnak’tan tut, Kırklareli’ne kadar yağmur demeden, çamur demeden maç anlatmaya gitti be Süleyman..! Sen ne yaptın, sıcak kaloriferin başında oturdun, ona buna salladın be Süleyman.. Yazık sana Süleyman.. Sen de deplasmanlara haber yapmaya gittinde otobüse mi almadılar, gittinde kaleminin ucu mu bitti Süleyman..?! Yoksa sen yazdın da biz mi okumadık Süleyman..? Artık taraftar uyandı Süleyman..! Senin yazdığın yazılardan bir CACIK olmuyor Süleyman...

Anlaşıldı ki Kahramanmaraşspor’un namusunu koruyacak son kişi sensin Süleyman. Şimdi iyi mi sus otur da yazıyosan güncel haberleri yaz Süleyman. Bırak futbolu, sporu.. Bunlar sana göre değil Süleyman. Bildiğin işi yap Süleyman. Git magazin haberciliği yap. Doğru sözü yanlış yere çekmek magazincilerin işi Süleyman...!

Son olarak yıllarca susupta takım tam ayağa kalkacak derken, Kahramanmaraşspor’a emek vermeye çalışan insanların karşısına çıkma Süleyman. Git Adana’na ne yapıyosan orada yap Süleyman. Futbol erkek oyunu Süleyman...!

Gazetecilik bir kahvaltıya değişilmemeliSüleyman, kalemini kötüye kullanma Süleyman...!

Gözlerinden öpüyorum Süleyman...

Not: Süleyman CANBOLAT gibi yazar olmadığım için cümlelerimde anlatım bozukluğu olmuş olabilir dolayısıyla yazımı okuyan herkesden özür dilerim.

Saygılarımla Muhsin ALPEREN

------------------------------------------

Kahramanmaraşspor taraftarları olarak duygularımıza tercüman olduğu için Muhsin beye teşekkür ediyoruz..