Site Logo

İlter Kasap merak edİlenlerİ cevapladI

Forum sayfamızın güzide üyelerinden "astsubay46_07 ", kulübümüzün yeni idari menajeri İlter Kasap ile yaptığı röportajı huzurunuza sunuyoruz..

-------------------------------------------------------

Kendisi çok mütevazi, çok iyi niyetli, çok beyfendi, gerçekten adam gibi adam diyebileceğimiz birisi. Bence en büyük transferimiz sayın İlter Kasap. İşlerinin arasında kırmadı teklifimi ve sorularımı içtenlikle cevapladı. Kendisine bir kez daha çok teşekkür ediyor, tekrardan hoşgeldiniz diyerek röportajıma geçiyorum..

astsubay46_07- Merhaba öncelikle Kahramanmaraşspor taraftarları adına selamlarımızı ileterek, KMS'ye hoş geldiniz demek istiyorum.. İlter Kasap kimdir? Sizden kısaca dinleyebilir miyiz?
İlter Kasap- Çok teşekkür ediyorum, sağolun. 24 Ekim 1967 Trabzon doğumluyum. Evli ve 2 çocuk babası, futbolla yaşayan, insanları çok seven ve değer veren bir futbol adamıyım.

astsubay46_07- Hangi takımlarda çalıştınız?
İlter Kasap- Akçaabat Sebatspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kocaelispor ve Bucaspor takımlarında çalıştım. Çalıştığım takımlar içerisinden 3 tanesi Bank Asya 1. Ligi'nden Süper Lig’e çıktı.

astsubay46_07- Futbola nasıl başladınız. Hangi takımlarda oynadınız. Aktif futbol hayatınızı nasıl noktaladınız?
İlter Kasap- Akçaabat Tütünspor, Trabzonspor, Akçaabat Sebatspor, Yalıspor ve İzmirspor'da oynadım. Daha sonra da yaşadığım çok ağır bir sakatlıktan sonra futbolu çok genç yaşta bırakmak zorunda kaldım. Henüz 25 yaşındaydım.

astsubay46_07- Kahramanmaraşspor’a gelmenize ne vesile oldu? Kahramanmaraşspor adını duyunca ilk tepkiniz ne oldu?
İlter Kasap- Beni Kahramanmaraşsporla tanıştıran Yılmaz Özlem, eski Ankargücü ve Bucaspor kaptanı. Futbola çok büyük emekleri geçmiş ve Türk futbolunda hakikaten inanılmaz bir yere gelmiş bir insan. Başkanlarla tanıştığı için onların da böyle bir projesi olduğunu söyledi. Bana çok ısrar etti tanıştırmak için. Ben de açık söyleyeyim; Süper Lig’ten görüştüğüm iki tane takım vardı, hatta bir tanesiyle de anlaşmak üzereydim, Kahramanmaraşspor ise 3. Lig'deydi. Daha sonra Feridun bey ve Ufuk beyle konuştuktan sonra; onların olaya bakış açısı, onların idealleri, hakikaten beni çok etkiledi. Onların yine Kahramanmaraşspor’a bakış açısı beni aşırı derece etkilediğinden buraya geldim. Göreve başladık, çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah iyi şeyler ortaya çıkaracağız.

astsubay46_07- Kahramanmaraşspor’u ne kadar tanıyorsunuz?
İlter Kasap- Hiç tanımıyorum. Ne taraftarını biliyorum, ne kulüple alakalı bir bilgim yok. Ama yaptığım araştırmalar var, edindiğim bilgiler izlenimler var. Onlardan epey bir bilgi sahibi oldum.

astsubay46_07- Altyapıyla ilgili fikirleriniz nelerdir?
İlter Kasap- Kesinlikle çok önemli bir konuya değindiniz. Bizim bir çalışma programımız var. Çalıştığımız ekip Türk futboluna geçmişte çok büyük hizmet etmiş insanlar. Altyapıyla ilgili bizim model projemiz var. Bu proje bugün dünyada da uygulanıyor. Bunu uygulayanların başında şu an dünya futbolunun en büyük ismi Barcelona. Biz de aynı programa sahibiz. O programı inşallah uygulayabildiğimiz derecede Kahramanmaraspor’a uygulayacağız. Kahramanmarşspor’u hem alt yapısıyla hem kurumsal yapısıyla hem idari yapısıyla hem futbol kadrosuyla tamamen yeni bir çehreye kavuşturacağız. Artık biliyorsunuz Kahramanmaraşspor bir şirket takımı Vizyon Grup’un takımı; ama bizim hiçbir zaman bunu şehirden soyutlamak gibi bir düşüncemiz yok. Sonuçta bu takım yine Kahramanmaraş’ın takımı. Geçmiş dönemde yapılmış olan hataları biz yapmayacağız. Zaten çalıştığımız kulüplerden de bunu görebilirsiniz, Öyle hatalar hiçbir zaman yapmadık. Her zaman ileriyi düşündük. Kulübümüzü düşündük. Türk futbolunu düşündüğümüz için Kahramanmaraşspor’u çok aydınlık günler bekliyor. Burada taraftarlara büyük işler düşüyor. Sabırlı olmaları gerekiyor, kulüplerini sevmeleri gerekiyor, bilet almaları gerekiyor, desteklemeleri gerekiyor. Şehirdeki insanların, fabrikaların, sanayicilerin, işadamlarının hepsinin bu takıma sahip çıkması gerekir. Bizim bir hedefimiz var. 4 Yılda biz bu takımı Süper Lig’e çıkaracağız diyoruz. Onlar destek olurlarsa bu işi çok daha kolay yapacağımıza inanıyorum. Çünkü potansiyel olarak baktığınız zaman Kahramanmaraş futbolla yaşayan bir şehir. Biz de bunu iyi değerlendirmek istiyoruz.

astsubay46_07- Takımımızın Temmuz ayının 6'sında toplanıp 7'sinde Bolu'da kampa gireceğini duyduk. Kamp kaç gün sürecek, hangi tarihlerde son bulacak? Bu kamp ile ilgili kısa bir açıklama yapabilir misiniz?
İlter Kasap- Bir aylık bir kamp dönemi olacak, tabii son bir değişiklik olmazsa. Şuan tesislerimizde Belediye başkanımız inanılmaz derecede bize destek veriyor. Tesislerimizin tadilatıyla ilgili bir düşüncemiz vardı. Bizzat kendisi geldi. Çok yakından ilgilendi. Tadilatla ilgili, yapılması gerekenlerle ilgili kendisiyle gezdik. Özellikle tesisler konusunda müthiş bir çalışma var. Onun için kamp dönemimiz biraz uzun sürecek. Buradan Belediye Başkanımıza da çok teşekkür etmek istiyorum. İlgisinden, alakasından, olaya yaklaşımından dolayı.

astsubay46_07- Son olarak tüm taraftarların merakla beklediği transfer konusunda kısa bir açıklama yapabilir misiniz?
İlter Kasap- Biliyorsunuz şuan Kahramanmaraşspor’da bir tane bile bizim düşündüğümüz oyuncu yok. Bütün oyuncularımızı serbest bıraktık. Herkesin önünü açtık. Bir kuruş talep etmedik kendilerinden. Şuana kadar yaptığımız 13 tane transfer var. Kahramanmaraşspor’un altyapısından 5 kişiye de kadroya dahil ettik. Onların da profesyonelliğe adım atmaları, profesyonelliği yaşamaları açısından. Bunun yanında 6 tane daha transfer yapıp, transferi noktalayacağız. Şuana kadar istediğimiz bütün oyuncuları aldık.

astsubay46_07- Anlaşılan isimler hakkında açıklama yapabilir misiniz?
İlter Kasap- Maalesef. İsimler zaten kampta belli olacak. Çünkü 1-2 tane futbolcumuz var onlar da çok istenen oyuncular. 3. Lig'e oyuncu getirmek kolay değil. Şimdi isimleri açıkladığımız zaman birileri talip oluyor, rakamlar yükseliyor, oyuncunun aklını çeliyorlar, vs. Onun için şu anda isimleri açıklamayacağız. Ama gerçekten çok iyi oyuncular aldık.

astsubay46_07- Yoğun dönemlerinizde zaman ayırıp da röportaj teklifimi olumlu karşılayıp cevaplarınızı esirgemediğiniz için sonsuz teşekkürler. Tüm Kahramanmaraşspor taraftarı adına bir kez daha yeni göreviniz hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum..
İlter Kasap- Ben teşekkür ederim. Çok sağolun..

-------------------------------------------------------

Röportajı yapan astsubay46_07 ve röportajı kabul eden sayın İlter Kasap beye biz de site olarak can-ı gönülden teşekkür ederiz.

© 2011 - KahramanMarasSpor.org