Site Logo

Demİrözü: ''KahramanmaraŞ futbol Şehrİ olacak kapasİtede''

Kahramanmaraş’ın futbolda başarıya aç bir şehir olduğunu ifade eden Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Alaaddin Demirözü, Kahramanmaraş’ın futbol şehri olacak kapasitesinin olduğunu, bunun içinde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

Demirözü, Kahramanmaraşspor’a geldiği günden bu yana imkanlar doğrultusunda çok güzel başarılar elde ettiklerini söyledi. Ancak Kahramanmaraş’ın daha fazla başarıyı hak ettiğini ifade eden Demirözü, bunun için şehrin Kahramanmaraşspor’u sahiplenmesi ve destek olması gerektiğini belirtti. Şuan ki yönetimin takıma en iyi şekilde sahip çıktığını söyleyen Demirözü, Kahramanmaraş’ın bu yönetime teşekkür borcu olduğunu ifade etti. 2. ligden 3. lige düşen bir takıma sahip çıkmanın büyük bir cesaret isteyeceğini sözlerine ekleyen Demirözü, bu yönetimin takıma sahip çıkarak büyük bir cesaret örneği serginin altını çizdi.

“HERKESİN İÇİN DE BİR KAHRAMANMARAŞSPOR SEVDASI VAR”
Son 6 yıl içerisinde Kahramanmaraşspor’un çeşitli başarılar yakaladığını söyleyen Demirözü, elde edilen bu başarıların bir noktada kaldığını ve ilerleme konusunda sıkıntıların yaşandığını belirtti. Kahramanmaraş’ın futbol şehri olmayı hak ettiğini vurgulayan Demirözü, şehrin ilerleyen zamanlarda bunu ortaya koyacağını söyledi.
Kahramanmaraşspor’daki sözleşmesinin 30 Mayıs’ta dolacağını dile getiren Demirözü, “Benim mukavelem 30 Mayıs’ta sona eriyor. Kahramanmaraş bir antrenörün çalışması için ideal bir şehir.” dedi. Demirözü, konu ile ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Gerekli çalışmaların yapılması sonucunda bir futbol şehri olabilecek kapasitede. Herkesin için de bir Kahramanmaraşspor sevdası var öncelik olarak bunu çıkartmamız gerekiyor. Kahramanmaraş futbol açısından başarıya aç bir şehir. Kahramanmaraş’ta son 6 yıl içerisinde belirli başarılar kazanılmış ama hep bir noktada kalınmış. İlerisi için adım atılmamış.  Geçmişteki sıkıntılardan ders alınarak ileride ki başarılara bakılmalıdır. Uzun vadeli programların yanında günlük, aylık ve yıllık programlarda yapılmalıdır. Bunun içinde kulübün içerisinde bulunduğu durumdan çıkması gerekiyor. Yapılan fedakârlıklardan dolayı Kahramanmaraş’ın başkan Doğan Tehci’ye ve yönetime teşekkür borcu vardır. Çünkü hem yönetim hem de Doğan Tehci fedakarlık göstererek takım için elinden geleni yaptı.”

“KAHRAMANMARAŞSPOR’UN ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL TRANSFER YASAĞI” Kahramanmaraşspor’un köklü bir kulüp olduğunu dile getiren Demirözü, bu köklü kulübün başarıya ulaşmasını, yaşadığı sıkıntılardan kaynaklanan transfer yasağının engellediğini söyledi. Bu transfer yasağının çözülmesi halinde, Kahramanmaraşspor’un başarıya ulaşacağını belirten Demirözü:”Gelecek yıl takımın önünde ki tek engel transfer yasağının kalkmamasıdır. Bu nedenle birlik ve beraberlik içerisinde transfer yasağının çözülmesi gerekiyor. Bu noktada Kahramanmaraş’ın önde gelen kanaat önderlerine çok önemli görevler düşüyor. Gelecek yıl takımın önünü görmesi için gerekli çalışmaların biran önce yapılması gerekiyor.”dedi.

“KAHRAMANMARAŞSPOR SAVAŞAN BİR TAKIM”
Kahramanmaraşspor’da oynayan oyuncuların çoğunluğunun bu şehrin çocukları olduğunu hatırlatan Demirözü, oyuncuların şehir için savaştıklarını söyledi. Demirözü, konu ile ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraşspor’a geldiğimden bu yana biz büyük bir mesafe kaydettik. Takımda ki oyuncuların çoğu geçmiş yıllarda oynayan futbolculardı. Ayrıca Kahramanmaraşspor’un en büyük özelliği kendi alt yapısından gelen 16 oyuncusuyla savaşan bir takım olmasıdır. En büyük ayrıntı ise Kahramanmaraş halkının kendi çocuklarına sahip çıkmasıydı. Takımda oynayan oyuncular büyük eksikliklerle kendilerini biranda profesyonel takım içerisinde bulmuşlar. Bu süreçte hem psikolojik hem de teknik olarak sorunlar yaşanmıştır. Tespitlerimizi bu yönde yaparak ilk çalışmalarımızı da bu yönde yaptık. Sürekli eksikliklerimizin üzerine gittik ve gelir gelmez de çok önemli maçlar oynadık. Oynadığımız maçlardan alacağımız her puan kendimize olan özgüvenimizi geliştirecekti. Aldığımız her puanda da özgüvenimiz yerine geldi. Lig yeni kurulmuş ve kurayla belirlenmiş bir ligdi. Herhangi bir takımın şampiyon olabileceği ve düşebileceği bir ligdi. Bütün maçlar hemen hemen her sonuca gebeydi. Ben geldiğim de asıl amacımız takımın kümede kalmasıydı. Biz bunu yönetim, takım ve taraftar olarak başardık. Gelecek yıla dair yapacağımız planlarda ki engelimizi biran önce kaldırmamız gerekiyor.” 

Haber: Cebrail Sarı