Site Logo

TaraftarIn aklInda İkİ soru..

Mart ayına girdik. İki ay sonra lig sona eriyor. Kahramanmaraşspor taraftarının aklında iki soru:
1- Ligde kalacak mıyız?
2- Kalırsak gelecek sezon iddialı olacak mıyız?

İstikrarsız takımlarda tahmin yapmak çok zordur. Kentimizin gururu, namusu, tatlısı ve acısı dediğimiz Kahramanmaraşspor ne yazık ki hiç bir zaman istikrar yakalayamadığı için bu sorulara bir ihtimal vermek çok güçtür. Allah-u âlem veya kendi şivemizle ‘ellaham’ demekten başka çaremiz kalmıyor.

Fakat kulüp yıllardır günübirlik yönetildiği için, günübirlik halledilebilecek bir olayla bazı sorunlar çözülebilir. Bunun için yukardaki soruların pozitif cevaplanmasına vesile olacak bir meseleye dikkat edilmesi gerekiyor. Yavaş yavaş, alıştıra alıştıra, kimseyi kırmadan yazmaya gayret gösterdiğimize de işaret etmek istiyoruz. ‘Duyduk ki’ diyerek dedikodu yaymak yerine net bilgi vermek istiyoruz.

Az sonra..

Tekrar merhabalar sayın okuyucular. Kısaca sezon başında kulüp başkanı sayın Doğan Tehçi’nin herkese belirttiği bir görüşünü hatırlatmak istiyoruz.
-Geçmiş dönemlerden kalan borçlar kesinlikle Tehçi’den istenmeyecektir, Tehçi sadece kendi dönemine ait paraları ödeyecektir- Bu düşüncesiyle bazı kişilere net bazı kişilere de sert tavırlar sergilemiştir.

Bu sözlerin söylenmesinden 7 ay sonra sayın başkanımızın sözünde durup durmadığını araştırmak, veyahut yargılamak değil niyetimiz. Tek niyetimiz en başta belirttiğimiz sorulara cevap vermeye çalışabilmek. Ama gerçekler onu gösteriyor ki, ligde kalmamız zorlaşabilir, ligde kalsak bile gelecek sezon daha çok zorluk çekebiliriz. Çünkü futbolcular sezonbaşından beri maçbaşlarını alamıyorlar. Oysa ki futbolcular Tehçi döneminde oynayan futbolculardır. Buna rağmen paralarını alamıyorlar. Allah’tan hayırsever hemşehrilerimiz kulübe maddi yardım sağlayarak bazı masraflarını ve galibiyet primlerini sağlıyorlar. Ama bunun dışında para alamayan futbolcularımızda motivasyon eksikliği oluşuyor. Bunu ben değil, futbol psikologları* söylüyor.

Yazımızı fazla uzatmayarak, rahat anlaşılabilir bilgi verdiğimize inanıyoruz. Yöneticilerimizin bu mesajımızı dikkate alacağına yürekten inanıyoruz. Çünkü bu konuda yapılacak eylem Mayıs ayında puan tablosunda nerde bulunacağımızı belirleyecektir. Yani soru 1 yanıtlanacaktır.

Sevgi ve saygılar,
KahramanMarasSpor.org Spor Yazarı

 ________________________________________________

* Fazladan bilgi: -psikolog nedir?- diye araştırdığınızda “Psikolog güzel bir kız gördüğünde onu inceleyen değil, ona bakan erkekleri inceleyen adamdır” (S. Merbst) yorumuyla karşılaşacaksınız.