Site Logo

Transfer baŞka bahara kaldI...

Kahramanmaraş spor Kulüp Başkanı Doğan Tehci, transfer yasağını kaldırmak için takımdan alacağı olan menajer ve futbolcular ile anlaştıklarını ancak belirledikleri 250 bin TL’yi bulamayınca transferi açamadıklarını söyledi.

Transfer yasağını kaldırmak için belirledikleri rakamın kamuoyu tarafından yanlış anlaşıldığını anlatan Tehci, 250 bin TL’nin, borcun tamamı olmadığını, Kahramanmaraş spor’un borcunun bu rakamın çok çok üstünde olduğunu söyledi. 250 Bin TL’nin anlaşma sağlanan menajer ve futbolculara ön ödeme olduğunu söyleyen Tehci, alacaklı olan yaklaşık 15 kişi ile anlaşma sağladıklarını ve bu kişilere bu rakam ödenerek transfer sorunu aşmayı hedeflediklerini belirtti. Ancak belirlenen rakamın transfer sezonu içerisinde bulunamaması ile sorunu çözemediklerini söyleyen Tehci, transfer sezonunun son günü belediyenin yardım etmek istediğini ama transfer işlemini gerçekleştirmek için 2 gün gerektiğini, bu nedenle de o yardımın askıda kaldığını belirtti. Kahramanmaraş spor’un borcunun tamamının ödenmesi için bir proje hazırladıklarını ifade eden Tehci, Kahramanmaraş iş adamlarından oluşan bir liste hazırladıklarını söyledi. Bu listeyi Kahramanmaraş Valisine sunduklarını belirten Tehci, bu listedeki iş adamlarının 10’ar Bin TL verdikleri takdirde takımın borcunun tamamının kapatılabileceğinin altını çizdi.

TRANSFER İÇİN GEÇ KALMIŞ SAYILMAYIZ!


Bu sezon transfer sorununu çözemediklerini söyleyen Tehçi, gelecek sezon da bu yıl yaşanmış olan sıkıntıları yaşamamak için transfer sorunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Transfer sorununu çözmek için birçok girişimde bulunduklarını hatırlatan Tehçi, şu şekilde konuştu: “Valimiz Kahramanmaraş’a yeni geldiği için kendisine hiçbir sözümüz olamaz.  Fakat hiçbir şey için hala geç kalmış değiliz. Transfer dönemi 4 ay sonra yine geliyor. Biz bir liste oluşturduk ve bu listeyi yetkililere sunduk. Sunduğumuz listede 90’a yakın iş adamı var. Bunlarla tekrar görüşülürse yeni transfer dönemine kadar 800 bin TL’ye Kahramanmaraş spor’un borcu kökten çözülür. Valimizle ilk görüştüğümüzde transfer yasağının çözülmesine 10 gün vardı. Bize 250 bin TL verilseydi, transfer yasağını çözüp, 15 tane sporcu alarak gelecek yılı da kurtarırdık. Çünkü 2. ligde bir buçuk milyon ile 2 milyon arasında para var. Sorunları çözüldükten sonra takımın paraya ihtiyacı kalmayacak. Biz bunu Kahramanmaraş’a bir türlü anlatamadık. Şuan Sivas’ın 1.ligde almış olduğu para 35 Milyon. Artık devlet para veriyor. Kahramanmaraş spor kimsesinin üzerine yük kalmaz.  Bizim tek derdimiz Kahramanmaraş spor’u temize çıkartmak. Takımın sorunları çözüldükten sonra isterse yönetimi değiştirsinler. Bizim amacımız yönetimde kalmak değil, bu takımı kurtarmak. Ayrıca kulübe bu yönetim daha bin TL bile borçlandırılmamış. Bu kulübe iddia çıktığından buyana 10 milyon TL para geldi. 10 Milyon TL iddiadan para alıp da üzerine 5 Milyon TL borçlanan bir kulüp Kahramanmaraş spor dışında Türkiye Cumhuriyetin de yoktur.” 

KİMSE PARA ALMADAN BORÇ SİLMİYOR!

Tehci, hiç kimsenin kulüpten alacağını almadan borcundan vazgeçmediğini söyledi ve şu şekilde konuştu: “Transfer konusunu Valimizle de görüştük. Kendisine 250 bin TL olursa transfer sorununu çözeceğimizi söyledik. Tabi bu 250 bin TL bütün borçları bitirmez. Hiç kimse para almadan borcunu silmiyor. Arkadaşların çoğu takım düşerde paramız boşa gider diye veriyorlar. Bana göre de en akıllı arkadaşlar bunlar çünkü takım düşse de paralarını alamayacaklar. Valimize bu konuyu arz ettik.  Kendisine takıma hiç para vermemiş iş adamlarının listesini verdim. Valimizde vali yardımcımız da yardımcı olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Fakat biran da ne olduysa valimize Kahramanmaraş spor’un küme düştüğünü,  kurtulmasının mümkün olmadığını ve 250 bin TL ile sorunların çözülemeyeceğinin söylendiği duyumlarını aldık.  Biz tekrar valimizle de görüştük. Bizim anlam veremediğimiz 43 yıllık efsane olan Kahramanmaraş spor’a biranda kanca atılmış gibi oldu. Valimize neden böyle bir bilgi verildiğini anlamadık. Ayrıca listenin şahıs olarak verilmesi Mehmet Balduk’a verilmesi yanlıştı. Mehmet Balduk zaten elinden geleni yapıyor. Verdiğimiz listeden gerekli olan para toplanabilirdi.”

TRANSFERİN SON GÜNÜ 1 MİLYON DOLARDA GELSE BİR ANLAMI YOK!

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın Kahramanmaraş spor’a 150 Bin TL yardım etmek istediği ancak Kahramanmaraş spor’un bunu kabul etmediği yönünde çıkan iddialara cevap veren Tehci, bu rakamın transferin son günü kendilerine verilebileceğinin söylendiğini, son gün bu rakamın hiçbir anlamının olmadığını ve bu nedenden dolayı bu konunun askıda kaldığını belirtti. Tehci, konu ile ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ben konuyla ilgili Belediye Başkanımla görüştüm. Belediye başkanım taraftarların başkanını yanına çağırmış. Beni taraftarların başkanı aradı. Belediye Başkanımızın 150 bin TL’yi hazırladığını ve gidip almamı söyledi. Fakat bu son gün söylenildi. Son gün bu parayı almış olsaydık bile bir işe yaramayacaktı ve iddialar daha da büyüyecekti. Eğer belediye başkanı benim mesaj attığım gün tekrar bana dönseydi sorunumuz çözülürdü. Ama kendisi yoğunluktan dolayı dönemedi sanırım bu nedenle olmadı.”

HERKES BU KULÜBE BAKMAK ZORUNDA!


Kahramanmaraş spor’un şehrin tek profesyonel takımı olduğunu söyleyen Tehci, bu takıma herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. “Transfer sorunu çözüme kavuşturulsaydı alacağımız futbolcular bile hazırdı” diyen Tehci: “Transfer yasağının kaldırılması için istediğimiz 250 bin TL ile hem transfer yasağı kaldırılacaktı hem de transfer yapacağımız futbolculara 10 bin TL peşinat verilecekti. Kars ve Şanlıurfa’dan alacağımız futbolcular vardı. Tabi bunların sadece servisi 20 bin TL’yi buluyor. Alacağımız adamlar gelecek yıl biz şampiyonlukta katkı sağlayacak kişilerdi. Fakat olmadı. Bu nedenlerden dolayı yine de kimseye küskünlüğümüzde kırgınlığımız da yok.  Ama bu kulüp olmak zorunda. Valisi, belediye başkanı ve milletvekili bu kulübe bakmak zorundadır. Hiç kimse Kahramanmaraş spor’u yok sayamaz, eğer ki yok sayıyorlarsa biz bu kapıyı kilitler gideriz. 500 bin nüfusla Büyükşehirliğe aday olmuş bir şehrin profesyonel takımının olmamasını Valimiz, Belediye Başkanımız normal sayıyorlarsa biz bu duruma saygı duyarız. Biz kimseye zararımız olmadan durumumuzu arz ettik. Ben kulüp başkanı olarak üzerime düşen görevi fazlasıyla yaptım. Biz mücadelemizi yinede bırakmayacağız. Bu takımın sorunlarını giderilmesi için aynı mücadele ile devam edeceğiz. 90 iş adamının hepsi sadece 10 bin TL verseydi Kahramanmaraş spor’un bütün borçları silinirdi. Bizim gerçek borcumuz 2 Milyon TL. Bu borcun bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Biz 900 bin TL’yi istemiyoruz. Biz belediyemizin ve valiliğimizin kurduğu heyetle bu borcu temizlemek istiyoruz. Kesinlikle bize direk olarak 900 bin TL verilsin borcu kapatalım demiyoruz. Bu borcu noterde heyet üzerine temizlememiz lazım. Takımın borcu temizlenirse hem Kahramanmaraş halkı da sakinleşir hem de takımımızı düşürmemiz oluruz.”

SAHADA TER DÖKEN ŞEHRİMİZİN EVLATLARINI İZLEMEYE GELİN!
 Kahramanmaraş spor’da oynayan futbolcuların hemen hemen hepsinin Kahramanmaraşlı olduğunu hatırlatan Tehci, kendi şehrin takımı için ter döken bu futbolcuları izlemeye gelin çağrısı yaptı. Tehci, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Hepimiz Kahramanmaraş spor’a hizmet ediyoruz. Biz valimize Kahramanmaraş spor’la ilgili yanlış şeyler söylendiğine inanıyoruz. Yine de bunun yanında valimizin bize destek olacağına eminiz. Valimizin Kahramanmaraş için büyük bir şans olduğuna inanıyoruz.  Sezon başından bu yana Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize ve giden valimizi sürekli maça davet ettik. Fakat davete icabet etmediler. Son 3 haftadır da kimseyi davet etmedik. Yeni valimizi de davet ettik. Kendisi sanırım işlerinin yoğunluğundan dolayı gelemedi maçlara. Yinede ilerleyen haftalarda maçlara geleceğini inanıyoruz.” dedi. 
Haber: Cebrail Sarı