Site Logo

''BorçlarI öder, transfer sorununu da çözersek, yükselİŞe geçerİz!''

İnişleriyle ve çıkışlarıyla 2010 yılını geride bırakan Kahramanmaraşspor, 2011 yılında, transfer sorununu çözerek yükselişe geçmeyi hedefliyor...

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Doğan Tehci, Kahramanmaraşspor’un 2010 yılını gazetemiz haber ekibine değerlendirdi. Tehci, Kahramanmaraşspor’u çok zor bir durumdayken 2010 yılında devraldıklarını, bu zor durumu da iyileştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Kahramanmaraşspor’a Kahramanmaraş’ta büyük bir güven kaybı olduğunu ifade eden Tehci, takımı devraldıktan sonra ilk iş olarak bu güven kaybını gidermek için çalışma başlattıklarını belirtti. Bunun haricinde Kahramanmaraşspor Kulübü tesisini atıl bir durumdan kurtararak, kullanılabilir bir tesis haline getirdiklerini söyleyen Tehci, Kahramanmaraşspor Kulübü tesislerinde günde 4 övün yemek çıkarmaya başladıklarının da altını çizdi. Tehci, 2010 yılının Kahramanmaraşspor için değişim yılı olduğunu ifade etti. 2010 yılında bir takım şeylerin değişmeye başladığını söyleyen Tehci, transfer sorunu da giderdikten sonra Kahramanmaraşspor’un gerçek manada yükselişe geçeceğini belirtti. 2011’den çok umutlu olduklarını dile getiren Tehci, Kahramanmaraşspor’a yapılan yardımların karşılığının başarı olacağını söyledi.

"SPORTİF BAŞARI ÇOK ÖNEMLİDİR"

Tehci, Kahramanmaraşspor’un 2010’unu şu şekilde değerlendirdi: “Kaharamanamraşspor’u sıkıntılı bir dönemde devraldık. Çalışmalarımızda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Takımımızı sahaya çıkarttık, tesisimizi kulüp haline getirmeye çalıştık. Ne bir evrak, ne federasyonla ilişki kuran bir eleman, bir müdürü olmayan, bir yatağı yorganı olmayan tesiste yemek çıkmayacak ortam vardı. Tesisler ne kadar düzenli hale getirilse de sportif başarı çok önemlidir. Tesislerin donanımlı olmasının yanında herkes futboldan bir başarı bekliyor. Elimizdeki kadrodan dolayı kendimizi başarılı görüyoruz. Hedefimiz bu değildi. Daha iyi bir takım yapıp ikinciliğe çıkmaktı. Transfer yasağımız var. Bunun yanında genç oyuncularımız var, tecrübelenmeleri gerekiyor. Bu gençlerin içerisinde 5 tane tecrübeli sporcu olsaydı başarı durumu daha yüksek olurdu. Ama bunu başaramadık. Genel bir kulüp olarak sahaya çıktığımızda kulüp olarak, kulüp görüntüsü verdiğimiz için kendimizi başarılı görüyoruz.”

"BORÇLARI ÖDER, TRANSFER SORUNUNU DA ÇÖZERSEK YÜKSELİŞE GEÇERİZ"

Tehci, kulübün borçları ve transfer sorunu ile ilgili şu şekilde konuştu: “2 trilyonluk transfer yasağı var. 3 buçuk trilyon şahıslara ve maliyeye borcumuz var. Biz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mehmet Balduk’tan, Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz’dan ve Şehrimizin değerli iş adamlarından aldığımız desteklerle bir yerlere gitmeye çalışıyoruz. Fakat her şey parayla da olmuyor. İçinde bulunduğumuz transfer yasağı çok önemli bir durum. Getireceğimiz 4- 5 tane futbolcu çok büyük meblağlar da değil. 10 bin TL vererek getireceğimiz futbolcular var. Fakat biz bunları getiremiyoruz. Gençleri ön plana çıkartamıyoruz. Kulübün içerisinde potansiyeli yüksek 5 sporcu olsaydı eminim daha iyi yerlerde olabilirdik. Biz takımın en zor günlerinde takımı aldık, takımda birçok iyileştirmeler yaparak sahaya çıkardık. Takımın en iyi noktaya gelmesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Fakat çalışmalarımız da tıkandığımız noktalar oluyor. Çünkü kulübün bir geliri yok. Hiç kimse işlerin iç yüzünü bilmediği için sürekli eleştiriyorlar.”

"2011 YILINDAN ÇOK ÜMİTLİYİZ"

Tehci, 2011 yılından çok ümitli olduklarını ifade etti ve şu şekilde konuştu: “2011 yılında yeni valimizden büyük beklentilerimiz var. Çünkü kendisinin sporu sevdiğini ve değer verdiğini öğrendik. Umuyoruz ki Kahramanmaraşspor’un da gelişmesi için gerekli çalışmaları yapar. Bu takıma milletvekilleri vali el atmazsa, biz 3 buçuk trilyonluk borcu ödeyemiyorsak, spora sahip çıkamıyorsak, şehir olarak bir ilerleme kaydedeceğimizi zannetmiyorum. Kahramanmaraş’a trilyonluk yatırımlar yapılıyor. Hiç kimse 3 trilyonluk bir borcu gözünde büyütmesin. Bir hastaneye 100 trilyon harcanabiliyorsa 3 buçuk trilyonun lafının bile olmaması gerekiyor. Ben sayın valimizin, milletvekillerimizin ve Kahramanmaraşspor severlerden takımıza sahip çıkmalarını ve desteklerini esirgememelerini istiyorum.”

Röportaj: Cebrail Sarı
Manşet Gazetesi