Site Logo

KahramanmaraŞ HalkIna kocaman bİr alkIŞ..!

Hiç tereddütsüz KahramanMarasSpor.org sitesinin kuruluş amaçlarından bir tanesi, şehrimizdeki, şehir dışındaki ve yurtdışındaki Kahramanmaraşlılar'a kendi takımlarını takip etme imkanı sunmaktır.

Bu amaçla halkımızın takımımıza daha fazla sahip çıkacağını umduk ki takımımıza karşı, belki kulüpte yaşanan sıkıntılardan, belki kendi sorumsuzluklarından, belki de yanlış düşüncelerinden kaynaklanan bir ilgisizlik gördük.

Bu hususta bir şikayetim var. Şikayetim siteye olan ziyaret sayısı hakkında değil. Çok şükür özellikle gurbetçi edelerimiz bizleri sürekli takip ediyorlar. Keşke aynı ilgi şehiriçi de olsa. 'Nerden çıktı?' diyeceksiniz.. Bir kere Kahramanmaraş'ta 1 milyon insan yaşamaktadır. Buna rağmen sitemize girenlerin % 50'si Kahramanmaraş dışından giriyor. Acaba şehir dışında 1 milyon Kahramanmaraşlı mı yaşıyor..?

Bundan ötesi de var..

Yapılan bir araştırma sonucu, Türkiye'nin taraftar haritası çıkarılmış. Türkiye genelinde Galatasaray % 35, Fenerbahçe % 34, Beşiktaş % 19, Trabzonspor %4, Bursaspor %1 ve diğer takımların %7 oranında taraftarı bulunuyor.

İl bazında bakacak olursak, tıpkı siyasi partilerde olduğu gibi, futbol takımlarında da Kahramanmaraş Türkiye ortalamasının çok üstünde. Keşke ortalamanın üzerinde olmanın bari faydaları olsa..! 'Üç büyükler' dışında sadece %6'sı başka bir takım tutuyormuş. Büyük bir ihtimal Trabzonspor'dur veya başka memleketlerden gelenlerin kendi takımlarıdır..

Mesele kulüpte yaşanan hadiseler mi? SEN kendi takımını tutarsan, takımda yaşanan hadiseleri SEN belirleyeceksin..!
Mesele başarı mı? O zaman komşularımızın takımını tutalım..
Mesele yok mu? Bari o zaman 'takım tutuyorum' deme..

Şehir dışında yaşayan bir Kahramanmaraşlı rahatlıkla 'BEN KAHRAMANMARAŞSPORLUYUM' diyebiliyor. Karşılaştığı azarlayıcı yorumlara da kolayca cevap verebiliyor. Artık kendimizi göstermenin vakti geldi. Göztepe bile kendini haritada gösterebilirken, Kahramanmaraş kendini neden küçük duruma düşürsün?

Saygılar.