Site Logo

Rakİbİmİzİ tanIyalIm: DarIca GençlerbİrlİĞİ

Kahramanmaraşspor’umuzun bu hafta deplasmanda karşılaşacağı Darıca Gençlerbirliği Türk Futbolunun lokomotif kentlerinden Kocaeli’nin en köklü takımlarından. Fakat köklü olmasına rağmen pek fazla başarı göstermiş olduğu söylenemez.

1934’te kurulan Darıca Gençlerbirliği, maçlarını 6500 kapasiteli Darıca İlçe Stadında oynuyor. Tarihi boyunca 2. lig ve 3. lig'de mücadele eden Kocaeli temsilcisi klasik bir ilçe takımı izlenimi vermekte. Yani halk tarafından destek görüyor ama ilerleme kaydedemiyor. 

Bu sezon özellikle kendi sahasında istikrarlı bir grafik çizen Darıca Gençlerbirliği kendi sahasında oynadığı 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik alırken, rakip fileleri 12 kez sarsarken kalesine 4 gol gördü. Toplamda oynadığı 13 maçta 7 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken, attığı 20 gole karşılık kalesinde 12 gol gördü.

Darıca Gençlerbirliği’da dikkat etmemiz gereken isimlerin başında 6'şar golle takımın en golcü isimleri olan Ebubekir Eroğlu ve Tufan Zahid Arslan geliyor. Darıca Gençlerbirliği takımımız gibi ofansif futbolu seven bir ekip, gollü ve zevkli bir karşılaşma olacağından şüphemiz yok. Umarım takımımız Darıca Gençlerbirliği’a kendi sahasında ilk mağlubiyetini tattırır ve yükselişine devam eder.

Mehmet Akif ÖLMEZ (KahramanMarasSpor.org)