Site Logo

Teknİk Dİrektör Hüseyİn Yenİkan İstİfa ettİ..!

Kahramanmaraşspor’da son haftalarda üst üste alınan başarısız sonuçların ardından sıcak bir gelişme yaşandı. Üst üste alınan başarısız sonuçların ardından Teknik Direktör Hüseyin Yenikan, bugün kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

KMS’DE YENİKAN DÖNEMİ SONA ERDİ
Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor, geçtiğimiz Pazar günü kendi sahasında konuk ettiği Beykozspor 1908 karşısında oynadığı üstün futbola rağmen, bu üstün futbolunu skora yansıtamayarak 1-0 mağlup olmuştu. Bu karşılaşmanın ertesi gününde bir basın toplantısı düzenleyen Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Hüseyin Yenikan, istifa ettiğini bildirdi. Yenikan, Kahramanmaraşspor yönetiminin tüm ısrarlarına rağmen istifa ettiğini söyledi. Kahramanmaraşspor’a büyük umutlarla geldiğini belirten Yenikan, son haftalarda alınan kötü sonuçların kamuoyunda geniş yankı bulmasının kulübü yıprattığını düşündüğü için istifa ettiğini söyledi. Yenikan, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kahramanmaraşspor’a gelirken aklımızda iki şey vardı: Kahramanmaraşspor’u profesyonel lig’de tutmak ve aynı zamanda da gelecek yılın gençlerini yetiştirmek. Fakat profesyonel lig’de başarıda var başarısızlık da. Kahramanmaraşspor’a geldikten sonra geçen süreçte benim başarılı olmam için gereken şartlara ulaşamadım. Bunu başarısızlık diye adlandırmıyorum, başarısız olmam için gerekli mevcut şartlar çok daha fazlaydı. Başarı ve başarısızlık benim için çok değişik bir kavram, neye göre başarılısın neye göre başarısızsın, başarının bir kriteri yok. Ben hiçbir zaman eldeki kadro bu demek istemedim. Fakat bazı gerçekleri de göz önüne almak lazım, önceki gün çıkarttığım 11 sahada aslan gibi savaştı. Sezonun en iyi futbolunu oynadık, fakat profesyonelliğin gereği olan golü atamadık. Futbol da sonuç olarak gol olmaz ise başarısız oluyorsun. Geçtiğimiz gün sahaya çıkan 11’imiz de başarısız değildi ancak, maça iyi başladık ama iyi bitiremedik ve sonucundan memnun olmadık. Ben futbol hayatım boyunca bu kadar iyi oynayıp da kaybedilen bir maç hatırlamıyorum.”
 
TAKIM RUHU YOK!
Yenikan, yapılan eleştirilerin takımı yıprattığını belirterek şu şekilde konuştu: “Ben istifa edeceğimi 2 hafta önce kulüp başkanımıza söyledim. Eğer bu maçı alamaz isek ben istifa ederim dedim. Takımı bırakma nedenim Kahramanmaraşspor’da bir heyecanım kalmadı. Gerek bana karşı yapılan eleştiriler, gerekse de kulüp ve başkana karşı yapılan eleştiriler, gerçek olmayan iddialar beni yıprattı. Bu süreç içerisinde yardımcılarımla da bir takım sıkıntılar yaşadık. 3 haftadır yardımcısız çalışıyordum, bütün bunlar üst üste gelince mevcut şartlarda başarılı olmamın zor olduğunu gördüm ve başkandan izin istedim ve takımdan ayrılma kararı aldım. Başkan 2 hafta daha devam etmemi istedi fakat mevcut şartlarda benim heyecanım kalmadığı için Kahramanmaraşspor’a bu şartlarda verecek bir şeyimin olmadığını düşündüm ve istifa ettim.”

HİÇ GOL ATMAMIŞ FUTBOLCULARA GOL ATTIRMAYA ÇALIŞTIK!

Kahramanmaraşsporlu oyuncularda gol at sıkıntısı olduğunu dile getiren Yenikan: “İnşallah Kahramanmaraşspor bundan sonra şuan ki bulunduğu yerden daha iyi bir yerde olur. Çünkü bizim altımızdaki takımlar bizden çok daha iyi değiller, dünkü takımı gördünüz 100 maç yapmış olsak  95 kazanırız, bizim altımızdaki takımlar bunlar fakat bir problem var başkan ikinci sezon transferi açmaz ise bu problem devamlı Kahramanmaraşspor’un başını ağrıtır. Nedir bu problem gol problemi bizim kadromuzda 23 adet futbolcu var bu futbolcuların çoğu futbolculuk hayatında gol atmamış futbolculardan oluşuyor. Bizim sistemimizde santrafor harici sağ açık, sol açık ve orta sahadaki adamların gol atması gerekiyor, fakat bu adamlar hiç gol atmamış. Futbolculuk hayatında hiç gol atmamış adamlara gol attırmaya çalışmak çok zor. Bu adamların gol özelliği yok, biz bu adamlar ile maça çıkıyoruz bu adamlara gol attırmaya çalışıyoruz. Neticede bu adamların belli belirli bir oyun stili var. Buda sonuca yansımayınca maalesef çok zorlandığımız maçlar oldu. Her şeye rağmen Kahramanmaraşspor camiasına, taraftarına ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bundan sonra yollarının açık olmasını diliyorum.” dedi.

www.kahramanmarasspor.org taraftar sitesi olarak Hüseyin Yenikan hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.