Site Logo

''TakImIn huzurunu bozmak İsteyenlere İzİn vermeyeceĞİz!''

Kahramanmaraşspor As Başkanı Fikret Fındık, Kahramanmaraşspor’un genel gidişatı ve yaşanan bazı sorunlar hakkında bir değerlendirme yaptı.

Geçtiğimiz Pazar günü oynadığı Oyak Renaultspor deplasmanından 3- 1 mağlup dönen Kahramanmaraşspor’un genç bir takım olduğunu hatırlatan Fındık Yerel Gazetesi yazı işleri müdürü İlker Yiyen’e yaptığı açıklamada bu genç takımın bu gibi yenilgilerden ders çıkaracağını ve aynı hataları yeniden yapmayacağını belirtti.

Gazeteci İlker Yiyen’e açıklamalarda bulunan kulüp as Başkanı ve futbol şube sorumlusu Fikret Fındık, Oyak Renaultspor deplasmanından alınan yenilgiyi unutup, 17 Ekim Pazar günü oynanacak olan Afyonkarahisarspor maçına odaklanmak istediklerini dile getiren Fındık, konuşmasına şöyle devam etti: “Son günlerde yaşanan bazı sıkıntıları ve zor durumları aşabilmemiz için takım olarak zamana ihtiyacımız var. Oyak Renaultspor maçında çok şanssız bir yenilgi aldık. Maçın 3. dakikasında penaltı ile gelen bir gol oldu, bu gol bizim planlarımızı alt üst etti. Oyak Renaultspor maçından yenilgi ile ayrılmamıza rağmen, o gün sahada sezon başından bu yana sergilediğimiz en iyi mücadeleyi gösterdiğimize inanıyorum.”

Kahramanmaraşspor olarak Türkiye'nin en genç takımına sahibiz!
Kahramanmaraşspor’un genç oyunculardan oluşan bir takım olduğunun altını çizen Fındık, Kahramanmaraşspor’u değerlendirirken bu konunun göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Fındık, bu genç takıma Kahramanmaraş’ın sahip çıkmasını istedi ve şu şekilde devam etti: “Bu genç takım Kahramanmaraşspor için önümüzdeki 10 yılın en iyi yatırımıdır. Yaşanan bazı sıkıntılar var bu sıkıntıları da birlik beraberlik içerisinde aşacağımızı düşünüyorum. Yaşanan bu talihsizliği bir kenara bırakmamız ve önümüzdeki Afyonkarahisarspor maçına odaklanmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki bu genç takım Afyon maçında kendini gösterecektir.”

Dışarıdan takımın huzurunu bozmak isteyenler var!
Kahramanmaraşspor’u yıpratmak için karalama kampanyası başlatanların olduğunu iddia eden Fındık: “Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Takımımızın mağlup olmasını isteyenler var, mağlup olsun ki takım karışsın diye düşünenler var. Böyle düşünenler boşuna heveslenmesinler, Kahramanmaraşspor’un birlik ve beraberliğini kimse bozamaz. Ben inanıyorum ki en kısa zamanda ligde istediğimiz çıkışı yakalayacağız. Kimsede bizi inandığımız bu yoldan döndüremez. Yönetim olarak teknik heyet ve futbolcular olarak kenetlendik. Bundan sonraki hedefimiz önümüzdeki maçlardır.”

Takımın kadrosunu teknik direktör belirliyor
Kahramanmaraşspor’da yaşanan kadro sorununa da değinen Fındık: “Takımdaki kadroları her takımda olduğu gibi teknik direktör belirliyor. Kahramanmaraşspor’da da teknik hoca kimi uygun görürse o forma giyiyor. Biz bu konuda teknik heyetle konuşuyoruz, teknik heyet tüm futbolculara önem veriyor, onları başarılarına göre değerlendiriyor. Hocamız bana bir futbolcuyu bile kaybetme gibi bir lüksümüzün olmadığını, her futbolcuya ayrı ayrı değer verdiğini, formda olan oyuncuları kesinlikle kadro dışı bırakamayacağını söyledi.”

Başkan hakkında söylenenler dedikodudan ibaret..
Kahramanmaraşspor Başkanı hakkında çıkarılan dedikoduları kınadığını belirten Fındık: “Çamur at izi kalsın mantığıyla düşünenleri şiddetle kınıyorum. Böyle düşünen kişilerin bu düşüncelerinden bir an önce vazgeçmelerini istiyorum. Bu çamur atmalar devam ederse bizimde bunlara olan cevabımız sertleşecektir. Ben bunların Kahramanmaraşspor’u yıpratmak için uydurulan yalanlar olduğunu düşünüyorum. Takımı yıpratmak isteyenlere de gerekli cevabı her zaman veririm.”

K.Maraşspor ile aynı duruma da olan takımlar sahaya bile çıkamıyor!
Maddi konulara ve bazı oyuncularla ilgili basında çıkan haberlere de değinen Fındık: “Biz bu takımı Haziran ayında devraldık. Şuana kadar 350 Bin TL para harcadık. Bu yönetimin 2 Milyonluk borçla bir alakası yoktur. Kahramanmaraşspor’un içerisinde bulunduğu durumda olan bazı takımlar sahaya bile çıkamıyor. Biz Kahramanmaraş’ın şanını şerefini korumak için bu takımı sahaya çıkardık. Bize bunun için teşekkür etmesi gerekenler bizi eleştiriyorlar.

Basında bazı oyuncular hakkında spekülasyonlar çıkıyor. Bu spekülasyonlar devam ettiği sürece oyuncularında kadro dışı kalmaları devam edecektir. Futbolcuların sorunlarını basına değil yönetime iletmeleri gerekir. Biz bir aileyiz, tüm sorunlarımızı aile içerisinde çözeceğimize de inanıyorum.” dedi.

Röportaj: İlker Yiyen