Site Logo

Aytaç Durak: KMS BaŞkanI benİ uyarmIŞtI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı ve AKP milletvekili Hanefi Mahçiçek’in kendisini arayarak; “Şanlıurfa’da hakem faciası yaşadık. Spor adına çok çirkin bir tablo vardı. Adana Demirspor da gidecek. Çok dikkatli olun” diye uyardığını söyledi.

Hürriyet Gazetisi’nin Çukurova GAP ekinin 19 Kasım Pazar sayısının spor sayfasında yer alan söz konusu haberde aynen şöyle denildi:

ŞANLIURFA’DA NELER OLUYOR?

Belediye Başkanı Durak, Mahçiçek’in 3-3 berabere kaldıkları maçta Şanlıurfa Belediyespor’un 2 golünün ofsayt olduğunu söylediğini belirtirken, “Adana Demirspor’un Şanlıurfaspor karşısında yaşadığı da Kahramanmaraşpor’dan geri kalmaz. Şanlıurfa’da neler oluyor? Hakemler neden konuk takımlara kötü davranıyor? Bu bir sadece spordur. Dil, din, ırk ayrımı yapılmadan milletleri dostluğa taşıyan spor, bizde neden kentler arasında gerginliğe neden oluyor? Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un olaylara el koyacağına ve sporun ruhuna zarar verenleri camiadan temizleyeceğine inanıyorum” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Adana Demirspor Başkanı Adet Atılgan ise, “Şanlıurfaspor deplasmanında Şanlıurfa milletvekili Sebahattin Cevheri, seçim bölgesinde takımın başarısı için taraftarı motive etti. Ama, biz hep yalnız kaldık. Çünkü bizim 14 milletvekilimizden bir Cevheri kadarı çıkmadı. Bir tanesi yanımızda olup, bize destek vermedi. Lütfen, bu takım Adana’nın, siz de bu kentin milletvekilisiniz, sahip çıkın” dedi.