Site Logo

Transfer yasaĞI İçİn son gün 10 aĞustos

Yeni sezonda TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor’un Kulüp Başkanı Doğan Tehci, kulüp üzerindeki transfer yasağının kaldırılabilmesi için 10 Ağustos tarihine kadar vakitlerinin kaldığını söyledi.

Yönetime geldikten sonra hemen kolları sıvayarak Belediye Spor Tesisleri bünyesindeki Kulüp lojmanında Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın katkı ve desteği ile bakım-onarım çalışması yaptıkları bilgisini veren Başkan Tehci, şöyle konuştu:

“Her yer adeta harabe gibiydi. Yataklar ve dolaplar yerlerde, musluk ve lavabolar kırılmış şekildeydi. Bunlar elden geçirilerek düzene sokuldu ve lojmana baştan aşağıya bakım yapıldı. Daha sonra ise Kulübün federasyon nezdinde takip edilen borcunu çıkardık. Bizim daha az tahmin etmemize karşılık yönetime geldiğimizden sonraki başvurularla da birlikte ne yazık ki borcun 2 milyon 50 bin liraya çıktığını öğrendik. Futbolcu ve hoca alacaklarından oluşan bu paranın ödenmemesi halinde Kahramanmaraşspor yeni sezon için transfer yapamayacak. Gerek federasyon gerekse de alacaklı olan hoca ve futbolcularla görüşerek bu meblağı yarısına kadar indirdik. Kendi imkânlarımızla tedarik ettiğimiz ve söz aldıklarımızla birlikte 600 bin lira kadar bir paramız var. 10 Ağustos’a kadar 400 bin lira bir para bize yardım edildiği takdirde hem transfer yasağını kaldıracağız hem de 10 futbolcunun transferini yapmış olacağız. Kırmızı-Beyazlı Kulübümüzün yaşaması için şu aşamada acil gereksinimimiz olan 400 bin lira paranın Kahramanmaraş gibi büyük bir şehir için yüklü bir miktar olmadığını düşünüyorum. Bütün gayretimizi bu yönde yoğunlaştırdık. Kahramanmaraşımızın ileri gelenlerinin yardım ve desteğini bekliyoruz.”

20 Ağustos Cuma günü kente gelecek olan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek için randevu talep ederek Kahramanmaraşspor’un içerisinde bulunduğu durumu anlatmayı planladığını da söyleyen Başkan Tehci; “Sayın Başbakanımız 19 Ekim 2008 Pazar günü kentimizde yaptığı mitingde Kahramanmaraş’ın bakanının kendisi olduğunu söylemişti. Bizler de Sayın Başbakanımız Bakanımız ile görüşerek durumu anlatıp yardım isteyeceğiz” diye konuştu.

TAKIMI FETHİ ÇOKKESER ÇALIŞTIRIYOR
Öte yandan; at yapı ile birlikte şu anda takımda bulunan 27 futbolcu ise yeni sezon hazırlıklarını Kahramanmaraşlı bir isim olan Fethi Çokkeser yönetiminde sürdürüyor. Günde çift antrenmanla hazırlanan genç futbolcuların bir hayli hırslı oldukları gözlenirken, transfer yasağının kaldırılması halinde kadrodaki oyuncu sayısının artması bekleniyor. 

Haber: Kanal46 & MaraşMedyaMerkezi