Site Logo

TFF'den kulüplere yol yardImI gelİyor...

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen "TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig Kulüpler Toplantısı" İstanbul'da gerçekleştirildi. Maslak Sheraton oteldeki toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Yönetim Kurulu üyeleri Ufuk Özerten, Mehmet Baykan ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım ve Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile birlikte 2.Lig ve 3.Lig'den 74 kulüp başkanı katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Başkan Mahmut Özgener, büyük çabalar sonucunda geçtiğimiz yıl kabul edilen yeni TFF Staüsü sayesinde Türkiye'de profesyonel liglerde mücadele eden tüm kulüplerin Genel Kurul'da temsil edilebilme imkanı doğduğunu ve bunun Türk Futbolu için çok önemli olduğunu kaydetti.

TFF 2. Lig ve 3. Lig temsilcileri ile düzenli aralıklarla biraraya gelmeye özel bir önem gösterdiklerini belirten TFF Başkanı Özgener şöyle devam etti: "Futbol Federasyonu olarak kapımız herkese açık. Karşılıklı diyalog ve fikir alışverişi ile en iyiye, en doğruya ulaşacağız. Birinci amacımız tüm kulüplere destek olmak. Bu kapsamda TFF 3. Lig'de yeniden düzenlenen grup sisteminin pek çok artısı olduğu kanaatindeyim. Dar bölgeli gruplar yerine ulusal bir sistemde hem futbolcular daha fazla kendini gösterebilecek hem de taraftarlar daha heyecanlı bir şekilde kulüplerine sahip çıkacak. Böylece ilgi artacak" dedi.

TFF 2. Lig ve 3.Lig kulüplerine 5 milyon liralık yol yardımı

Yeni sistemin TFF 3. Lig kulüplerine ekstra mali bir yük getirdiklerinin de bilincinde olduklarını kaydeden Mahmut Özgener; "Futbol hem dünyada hem de Türkiye'de tektir. Biz hepimiz biriz. Futbolun geleceğine hep beraber karar vermek için bugün biraraya geldik. Sizlerin yaşayacağı mali külfeti azaltmak için tüm imkanlarımızı seferber ederek TFF 2. ve 3.Lig kulüplerine toplam tutarı 5 milyon liraya ulaşacak yol yardımı yapmaya karar verdik. TFF içinde oluşturulan profesyonel ekibe siz de küçük bir komisyon kurarak destek verirseniz, kilometre bazlı olacak bu yardımın nasıl ve hangi şatlarda yapılacağını ortak bir karara bağlayalım" diye konuştu.

TFF 2. ve 3. Lig kulüplerinin Spor Toto'dan elde ettikleri gelirlerinde yaşanan düşüşlerin farkında olduklarını da belirten Başkan Mahmut Özgener, "TFF olarak bizim de Spor Toto gelirlerimizde önemli düşüşler yaşandı. Bu konuyla ilgili olarak Ağustos ayının ilk haftalarında Spor Toto Teşkilat Başkanı ve sizlerinde katılımı ile bir toplantı organize edeceğiz. Yeni sezona önümüzü görerek başlayacağız" dedi.

Kulüp başkanları ile birlikte toplantıya katılan 112 kişiye uzun süreli bir fikstür açıklayacaklarının da müjdesini veren TFF Başkanı Özgener, "Bir aksilik olmazsa ligin ilk yarısının fikstürünü birden açıklayacağız. Böylece sizler de otel rezarvasyonlarını, uçak biletlerinizi çok önceden en uygun fiyata alabileceksiniz" dedi.
Toplantıya; Bugsaş, Çorumspor, Etimesgut Şekerspor, İskenderun Demirçelik Spor, Yeni Malatyaspor, Tarsus İdmanyurdu, Türk Telekom Spor, Körfez Belediyespor, Karsspor, Kastamonuspor, Kırıkhanspor, Ankara Demirspor, Siirtspor, Belediye Bingölspor, Erzurumspor ve Nazilli Belediyespor kulübü yetkilileri katılmadı.

Toplantıya katılan kulüp başkanlarından bazılarının görüşleri şöyle:

Batman 72 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Reşit Kaygu: TFF 3.Lig'deki yeni uygulama ile en geniş açılımı TFF ve Başkan Özgener yaptı. Batman'ı ülke tanıyacak. Batmanlı diğer illeri tanıyacak

Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Şireci: Böyle toplantılarla kendimizi değerli ve önemli hissediyoruz. Bu, TFF'nin vizyonerliğini gösteriyor.

Gaziosmanpaşaspor Kulübü Başkanı Mehmet Öztürk: 20 yıldır bu camiadayım. Kulüp başkanlarına ve alt liglere verilen önemi daha iyi anladım.

Gümüşhanespor Kulübü Başkanı Kurban Karagöz: Yeni uygulama ile ligin kalitesi artacak, marka değeri yükselecek.