Site Logo

KMS krİzden çIkabİlecek mİ?

27 Haziran’da yapılan Kahramanmaraşspor kongresinde Başkanlığa seçilen Doğan Tehçi ve yönetimi Kahramanmaraşspor’u içerisinde bulunduğu krizden kurtarabilecek mi?

Daha önce Kahramanmaraşspor’da görev alan başkan ve yöneticilerin beceriksizliği ve vurdumduymazlıkları yüzünden takım borç batağına batmış görünmekte. Kahramanmaraşspor’un bu borç batağından kurtulabilmesi için belediye başkanı ve işadamlarının desteğini alarak Başkan olan Doğan Tehçi'yi zor günler bekliyor. Yaklaşık 1 milyon TL civarında futbolcu alacağı, 2 milyona yakın olan maliye ve SSK borcu ve dahası eski başkan ve yöneticilerin aldıkları borç senetleri...

Şimdi eski başkan ve yöneticilere ilk adımı attırarak alacaklarının bir kısmını da olsa kulübe hibe etmeleri sağlanmalı. Çünkü Kahramanmaraşspor çok zor bir dönemeçte. Futbolcuların alacakları içinde onlarla görüşülüp fedakârlık yapmalarını istemek gerekmektedir. Geçen sezon takımla sözleşmesi bulunan 1 futbolcu sadece 10 dakika forma giymiş olup 50.000 TL civarında alacağı görünmekte. Daha bunun gibi çok örnek var. Bu yöneticiler bu oyuncularla anlaşırken nasıl anlaşma yapmışlar anlamış değiliz.

Transfer yapılırken nelere dikkat edilmeli?
1 Futbolcu transfer ederken öncelikle futbolcunun geçmişine bakmalı ve oynadığı takımları araştırmalıyız. İş sözleşmeye gelince 1 sezonda kaç maç var? Atıyorum 36 maç…Oynadığı maç sayısına göre anlaşacaksın.
 Şimdi diyecekler bu şekilde kimse gelmez. Öyle bir gelirler ki… Çünkü artık kulüpler futbolcu peşinde değil. Futbolcular kulüp peşinde koşmaya başladılar. Ve ayrıca futbolcularla 1 yıllık değil en az 3 yıllık kontrat yapılmalıdır.

Reklam gelirleri artırılmalıdır
Kulüplerin en önemli gelirlerinin başında reklam gelirleri gelir. Reklam verecek kişi gelipte kulübe ben reklam vermek istiyorum demez. Reklamı gidip yöneticiler almalıdır. Tekstil şehriyiz diye övünüyoruz. Dondurmamız var tarhanamız var diyoruz. Ama stadımıza bakıyoruz ne bir tekstil firmamızın reklamı var.. ne bir gıda firmamızın… Onlar kulübe gelmiyorsa kulüpte bir heyet kurulup işadamlarımız ziyaret edilse, kendilerine reklam verilmesi istense.. Tabi bunların hepsi fatura karşılığı olacak. İnanıyorum ki çok kişi reklam verecektir. İşin özü tüm yönetim özverili bir şekilde çalışırsa Kahramanmaraşspor kısa süre içerisinde hak ettiği yerlere gelecektir.

Saygılar,
Halil GEYİK