Site Logo

Batan Gemİ (KahramanmaraŞspor)

Yıl 2007. Kahramanmaraşspor Bank Asya Ligi’ne yükselmeye oynuyor. Bütün Türkiye 2. lig yükselme gurubunda ki bu takımın oynadığı muhteşem futbolu konuşuyor. Futbolcuların tümü başka takımlar tarafından izleniyor. Serdar Akdoğan, Veli Kızılkaya, Ozan İpek, Orhan Terzi, Zeynel Yaldız başta olmak üzere bütün oyuncular başka takımların hayallerini süsler hale geldi.

Yıl 2007. Kahramanmaraş’ta krizden dolayı yüzlerce kişi işsiz kaldı. İşten çıkarmalar devam ediyor. Fabrikaların bazıları kapılarına kilit vurdu. Bazıları ise iplik işletmelerini kapatıyor.

Yıl 2010, yani 3 yıl sonra Kahramanmaraşspor 3. Lig’e düştü. Takım borç batağı içinde koca şehir (tekstilin başkenti, dondurmanın anavatanı, kuyumculukta, ayakkabıcılıkta, enerjide lider) bir şehirde takımı sahiplenecek bir delikanlı bulmaya çalışıyorlar.

Yıl 2010. Kahramanmaraş ekonomide tavan yaptı. Kriz devam ederken ve birçok ilde sıkıntılar yaşanırken Kahramanmaraş’ta iş adamları cesaretle dev yatırımlar yapıyor.

28 Mart 2008 Kahramanmaraş Başbakan’a ses verdi: ‘Sen bize sahip çık, biz sana sahip çıkıyoruz’. Başbakan bu sese “sizin bakana ihtiyacınız yok, sizin bakanınız benim” diyerek cevap verdi. Şükürler olsun ki aratmadı. Zaten bakanımız yoktu. Zaten bakan yok. İki dönemde Kahramanmaraş’tan 13 milletvekili alan sayın başbakan ne bize baktı, ne de bakacağım diye bir ışık yaktı. Allah görsün bizi, Allah acısın bize.. Ne diyeyim ki. Başka da kelam yakışmaz.

Öle garip bir şehir ki burası, yapılması gereken her şey tam tersi istikametinde ilerliyor. Şöyle ki memlekette sporu seven yok. Vali sporu sevmez, belediye başkanı sporu sevmez milletvekilleri sporu sevmez. İş adamları sporu sever (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş) ama onlarda Kahramanmaraşspor’u sevmez. Yani anlayacağınız memlekette vatandaşın sevdiğini bulutun üstünde ki kimse sevmez.

Bir kaç iş adamından duydum, “yahu şu takım kapansa da kurtulsak”. İçimden neler demek geçti ama gık çıkarmadım. Bu lafı söyleyebilen birine ne diyebilirsin ki. Demek ki bu şehirde ki Vali, Belediye Başkanı, milletvekilleri ve siyasi blok bu takımın kapanmasını istiyor. Onun içinde kimse yanaşmıyor. 4 Milyon borcu kapatamayan koca memleketi nasıl yönetir.

Ya Allah aşkına bir tane Kahramanmaraşspor var. Ondan da kurtuluyorsunuz. 4 Milyonu koca bir şehir ödeyemiyor ya Marka Şehir sloganlarını bırakında bari kendinizi gülünç duruma düşürmeyin. Tek profesyonel takımı amatöre giden hem de 4 milyon borç yüzünden kapanmak üzere olan bir şehirde. Marka olmaktan bahsetmek, ekonomisiyle övünmek, kendini turizm kenti ilan etmeye çalışmak nasıl bir hayal kırıklığıdır.

Bu şehirde;
Havaalanı kapalı
Müze kapalı
Dondurma festivali bile yok
100 bin kişi okuma yazma bilmiyor
500 derslik lazım
12 Şubatın adını taşıyan stadyumun koltukları bile yok

İnsanlar marka şehir derken, şehrin valisi şehirdeki en büyük sosyal etkinlik olan vatandaşlarının aşık olduğu şehrin adını taşıyan takımın bir maçına dahi gitmiyorsa burada sorun yok mu? Ben valimizi en azından bir maçta görmeyi çok isterdim. Bunun hayal kırıklığını yaşıyorum.

Evet sayın Başbakan bizim bakana ihtiyacımız yok. Yaradan bakıyor bize hamd olsun..

Serdar BURSALI
Mail: sebur@hotmail.com
Cep: 0546 431 92 15