Site Logo

''Herhalde suçumuz K.MaraŞlI olmak..''

"Bu takım için her topa kafa sokmak mı bizim suçumuz?"

TFF 2.Lig 4.Klasman grubunda mücadele eden ve düşme tehlikesi yaşayan şehrimizin tek profesyonel takımı olan Kahramanmaraşspor'umuzun başarılı futbolcuları Mehmet Akif Alıcı ve Ali Burak Kaplan gazeteci İlker Yiyen'i ziyaret ettiler.

Spor Kamuoyunun bilindiği gibi deplasmanda oynanılan Malatyaspor mağlubiyetinden sonra Kahramanmaraşlı olan ve sözleşmeleri devam eden Mehmet Akif Alıcı ve Ali Burak Kaplan kadrodışı bırakıldı.

Kahramanmaraşspor yönetim kurulunun aldığı karar ile kadro dışı bırakılan Ali Burak kaplan ve Mehmet Akif Alıcı Maraş Medya Merkezi'nde gazeteci İlker Yiyen ile görüştü.

Sözleşmesinin devam etmesine rağmen yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda kadro dışı kalan Ali Burak Kaplan Gazeteci İlker Yiyen’e yaptığı açıklamamda Akif ile benim sözleşmemiz kulüpte hala devam etmekte, sözleşmesi bitmek üzere olup ta alacaklarını tahsil etmek için kulübümüzü federasyona şikayet eden futbolcular var. Biz Kahramanmaraş’ın evladı olduğumuz için alacaklarımızı tahsil etmek için federasyona falan müracaat etmedik. Acaba etmediğimiz için mi kadro dışı kaldık diyerek şu açıklamalarda bulundu:

"Evet biz Kahramanmaraşlıyız, tepeden tırnağa Kahramanmaraşlıyız. Kendi memleketimizin takımı için para pul almadan sahaya çıkarak bu takımın başarısı için mücadele ediyoruz.

Ama en son Malatya maçı sonrası bizi kadro dışı bıraktıklarını öğrenir öğrenmez kulüp yetkilileri ile görüştük. Kulüp kendi arasında yönetim kurulu toplantısı yapmış güya ama maalesef asıl yönetim kurulu o toplantıda yer almamış.
Asıl yönetim kurulu üyelerine telefonla ulaştığımızda bizim kadro dışı kaldığınızdan haberimiz yok, kim yapmış sorusuna maruz kaldık. Olayın şokunu hala yaşamaktayız. Özellikle benim üzerime birçok dedikodular yapılarak beni kadro dışı bıraktıklarının kanaatindeyim. Takımda defans oyuncusu olarak görev yapan Uşaklı Hüseyin Keleş’i bu takıma kazandıran benim. Hüseyin keleş Transfer olmadan önce öz amcam aracılığı ile kulüp başkanı beni aradı. Hüseyin’i bana sordu. Bende Hüseyin güzel bir futbolcu olduğunu söyledim. Kulüp başkanını transfer olmadan önce hiç tanımazdım. Amcam ve kulüpteki birkaç kişi aracılığı ile tanıştık. Amcam ise benim memlekete gelerek Kahramanmaraşsporda oynamamı istiyordu.  Kulüp yöneticilerinden 3-5 gün sonra ise bana telefon gelerek Teklif ettiler. Kahramanmaraşspor’da yer alarmısın diye bende kabul ettim. Ve Hüseyin’le birlikte Kendi memleketime geldim. Kulüp binasına Hüseyin’le birlikte yerleştik. Aradan birkaç gün geçti ve transferlerin son gününe geldik. 28 kişilik kadro çıkarıldı ve benim ismim geçmiyordu kadroda ben o sinirle kalktım çantamı toplayıp kulüp binasını terk ediyordum. Ve bana kulüp binasını terk etme seni 3- 5 güne kadar kadroya dahil edeceğiz dediler olayı öyle yatıştırmaya çalıştılar. Her neyse çok söylenecek konu var ki anlata anlata bitmez. Her neyse eski mazileri unutup takıma sözleşmeye imza attık. 7 aydır bu takımda oynamaktayım. Bu zamana kadar kulüpten toplam aldığım para 3.700 liradır. 2,5 aydan beride bir kuruş alamıyorum. Takımda tek evli benim ve işin tuhaf tarafı da Kahramanmaraşlıyım. Yönetimle alakası olmayan biri tarafından kadro dışı kalmam beni çok düşündürüyor. Asıl yönetim kurulu ise nasıl olurda siz kadro dışı kalırsınız diye bizlere soruyorlar. Yemin ederim ki şu takımın düştüğü duruma hiçbir takım düşmemiştir.

Devre arasında futbolcular eve giderken 1’er milyar futbolculara para dağıtıldı. Bütün futbolcular 1’er milyar alırken ben 500 TL aldım. Bu aldığım 500 TL ye itiraz ettim biliyorsunuz ki ben evliyim ve Kahramanmaraşlıyım. Bana bu para az dedim sonra telafi ederiz dediler ve bir daha yüzüme bakmadılar. Futbolculara 1’er milyar, Hocalara ise 2’er Milyar verirken ben 500 Tl ile kandırdılar. Buna rağmen ben DİSKİ maçı dönüşü izine giden futbolcularımıza bile cebimden para vermiş biriyim. Yeri geldi kulüpte yemek olmadı ben ise ağabeyimi arayarak futbolcular aç kalmasın diye yemek yaptırdım. Ben ne kadar takıma sahip çıktıysam onlar beni dışladılar. Üzerine Hüseyin’i kandırıyor, 'futbolculara küfür ediyor, huzursuzluk yaratıyor' diyip dışlayarak kadrodışı bırakıyorlar"
dedi.

Sözleşmesinin devam etmesine rağmen yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda kadro dışı bırakılan Mehmet Akif Alıcı ise gazeteci İlker Yiyen’e şu açıklamalarda bulundu:

"Ben ve arkadaşım Ali Burak Kaplan kadro dışı kaldık. Sebebini bilmiyorum ama bizim kadro dışı kalmamız hiçte iyi olmadı. Bizler zaten bu takımın durumu yüzünden kendi halkımızın içerisine girmeye bile korkuyoruz. Kendi memleketimizde çarşıda bile gezerken herkesin bizlere bakması akrabaların telefonla açıp ne olacak bu takımın hali dediklerinde bile cevap veremiyoruz. İşin açıkcası kendi telefonlarımıza bile bakmakta ve onların tepkisi ile yüzyüze kalmaktan korkuyoruz. Telefonlara bile çıkamıyoruz. Ben kulüp başkanının eski dönemlerinde de Kahramanmaraşspor'da görev aldım. O zamanlarda Kulüpte Klima yoktu kalofer vardı. Şimdi ise Klimalar var. O zamanlar kulüp çok perişan bir durumda idi. Kulüpte yakacak, yiyecek, içecek yoktu. o zamanlar takımda 8 tane Maraşlı vardı. 8 arkadaş futbolculara evden yemek getirirdik. O zamanlar kulüpte ne yiyecek, ne yakacak, nede para vardı. Şimdi ise değişen bir şey yok. O zamanda başkan aynı idi. Şimdide aynı. Takıma geleli 4 ay olmuş toplan aldığım para 1milyar 500 milyon olmuş. Ali Burak Kaplanın dediği gibi bizim tek suçumuz Maraşlı olmak sanırım. Biz bu memlekete ihanet etmemek için Federasyona falan başvurmadık"
dedi.

Öte yandan ise yönetim 2 futbolcunun kadro dışı kalması kararına rağmen bu iki oyuncunun neden kadrodışı kaldığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Hafta sonu Hanefi Mahçiçek stadyumunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile önemli bir maça çıkacak olan Kahramanmaraşspor Kulübü'nün böyle bir karar alması kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

Haber: İlker Yiyen
MarasMedyaMerkezi.com