Site Logo

Bİr kongre de böyle gelİp geçtİ..

23 Ocak 2010 tarihinde Kahramanmaraş Spor Tesisler’inde yapılan kongrede tek liste halinde kongreye giren Muhammet Günkut tekrar Kahramanmaraşspor başkanlığına seçildi. Saat 10.30 başlaması gereken kongre, Muhammet Günkut’un saat 11.30 civarında kongre salonuna gelmesiyle başladı. Geçen hafta gerekli çoğunluk sağlanamadığı için bu haftaya ertelenen kongrede geçen haftaya nazaran daha az kişi olması ve geçen hafta gelen kişilerin çoğunluğunun tesiste olmaması dikkatlerden kaçmadı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımız’ın okunması ile başlanan kongrede kısa bir sürelide bayrak krizi yaşandı. Böyle önemli bir kongrede seçim salonuna Türk Bayrağı’nın konulmaması yönetim içinde bulunan gevşekliğin göstergesi olarak algılandı.

Gelir ve giderlerin okunduğu kongre salonunda daha önce maçlara hiç gelmeyen ve hatta Kahramanmaraşspor’un konumundan bile haberdar olmayan kişilerin salonda yer alması dikkatlerden kaçmadı. Yaklaşık olarak 390 üyesi bulunan Kahramanmaraş Spor Kulübü Derneğinde bu üyelerin 50 kadarı kongre salonunda yer aldılar.

Günkut, 230 bin TL harcandığını ve 110 bin TL gelir elde ettiklerini ifade etti. Devam ettiği konuşmasında altyapıya önem verdiklerini U-14, U-15 ve U-18 takımlarının deplasmanlı maçlara gönderildiğini ve bu sene altyapıdan 7 tane oyuncunun A takıma kazandırıldığını söyledi. Ama bu 7 tane oyuncuyu sezon başında değilde diğer futbolcuların kaçmasıyla A takıma mecburiyetten alındığını tüm kamuoyu bilmektedir.
Transfer yapma yasağı bulunan Kahramanmaraşspor’da sezon başında kulüple sözleşmesi bulunduğu halde lisansları çıkartılmayan bazı oyuncular kongreden bir gün önce apar topar çağrılarak lisansları çıkartılmıştır. Denize düşen yılana sarılır misali..

Kongrede tek aday olduğu için seçim yapılmadan tekrar başkan seçilen Muhammet Günkut önceki yönetim kurulundan çok kişiyle yolları ayırmış görünmekte. Daha önceki konuşmalarında yeni yapılacak olan kongrede aday olmayacağını söyleyen Fikret Fındık tekrar Muhammet Günkut’un listesinde yer alması kafalarda soru işareti bıraktı. Basın açıklaması yaparak Günkut’u eleştiren eski yönetici av. Ali Ünlü’nün yönetime girmedi.

Bu kongreden önce listelerde temizlik yapıldığı, eski üyelerin çoğunluğunun silindiği ve o silinen üyelerin yerine yazılan üyelerin bu seçimde yönetime girdiği dikkatlerden kaçmadı.

Kongrenin sonlarında bir taraftar başkan Günkut’a “Helal olsun sana! Bu takım seneye Süper Amatör’de mücadele edecek..!” diye tepki gösterdi. Ona destek veren bazı kişiler ise alkış tutarak Günkut’u protesto ettiler.

Burada hiçbir söze gerek kalmıyor. Musa Eroğlu’nun dediği gibi: “KILAVUZA NE GEREK VAR YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR..”