Site Logo

DeĞİrmencİoĞlu'dan BOMBA açIklamalar! (bazIlarIna dokunacak)

1,5 Hafta önce başkanlığa aday olduğunu açıklayan Suat Değirmencioğlu, ertelenen kongrenin ardından adaylıktan vazgeçme sebebini yazılı olarak şu şekilde ifade etti:

"KAHRAMANMARAŞ SPOR CAMİASI' NA;
      
   Muhammed GÜNKUT başkanlığındaki KAHRAMANMARAŞ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ'nin, maddi imkânsızlıklar sebebiyle bir süre önce kongre kararı alması üzerine yapmış olduğum çeşitli çalışmalardan sonra 16.01.2010 tarihinde yapılması gereken olağanüstü kongreye, 09.01.2010 tarihinde adaylığımı açıklamıştım. Adaylığım sırasında Sn. GÜNKUT tarafından özellikle ismim de telaffuz edilerek destekleneceğin belirtilmişti. Ama ne yazık ki bu desteklenme kongre gününe kadar hiçbir surette sağlanmamıştır. Kendilerinden defalarca kere kongre hazirun listesini istememe rağmen tarafıma verilmemiştir, gerekçe olarak hazır olmadığı gösterilmiştir. En son kongre tarihinden 1 gün önce tekrar tekrar istememe rağmen ve kendisi tarafından gece yarısı da olsa listeyi şahsıma vereceğini söylemiştir. Ancak söz konusu liste tarafıma kongre günü çoğunluğun sağlanamadığını tespit eden tutanağı imzalamamdan sonra verilmiştir.

        Maddi imkânsızlıklar nedeniyle kongre kararı almış olan Yönetim Kurulunun içerisinden Sn. Ali ÜNLÜ'nün başkan adayı olarak çıkarılması şahsım ve ekibim tarafından şüphe ile karşılanmış ve etik olarak değerlendirilmemiştir. Buradaki maksat kongrede kan değişikliği ve görev dağılımında başkanlığa Sn. ÜNLÜ'nün getirilmesi ise neden kamuoyuna bu şekilde deklare edilmemiştir? Sn. ÜNLÜ KAHRAMANMARAŞ SPOR'u bu kadar seviyor ise neden Yönetim Kurulu içerisinde yer almasına rağmen tam olarak destek vermemiştir? Bu takımı seviyor ise ve başkanlığa talip ise neden takımın kaderiyle oynayıp KAHRAMANMARAŞ SPOR'un kongresine katılarak çoğunluğu sağlamamıza yardımcı olmamıştır? Neden spora siyaset karıştırmıştır? Çoğunluğun sağlanmasında Sn. GÜNKUT'un ve Sn.ÜNLÜ'nün farklı stratejik planlarımı vardır? Sn. GÜNKUT tarafından kongre listesi tarafımıza 1-2 gün önce dahi verilmiş olsa idi 16.01.2010 tarihinde çoğunluğu sağlamak için her türlü görüşmeleri yapardık. Sn. GÜNKUT'a kongre tarihinden önce oluşturacağım Yönetim Kurulunun taslığını dahi vermiştim (kendileri beğenmemişti, belki de kendi yönetimi daha iyi olduğu içindi). Hazirun listesinin kimlerden oluştuğunu görecek, gerekirse kişilerle tek tek görüşecektik. Açık söylemek gerekirse çoğunluğun sağlanamamasını, her üyenin KAHRAMANMARAŞ SPOR'un iyiliğini düşüneceğini ve katılımını esirgemeyeceğini düşünmüştük. Ancak bu düşüncemiz kongre üyelerinin birçoğuna katılmamaları için verilen talimatlar nedeniyle alt üst olmuştur. Eğer bu sezon KAHRAMANMARAŞ SPOR tekrar 3. Lige düşer ise 16.01.2010 tarihinde kongreye katılmayanlarda, tarih karşısında ve camia önünde sorumlu olacaklardır.

         Geçtiğimiz 1 hafta boyunca göreve geleceğimizi düşünerek 9 adet futbolcu ile gayri resmi olarak anlaşmış, bu oyunculardan 20.01.2010 tarihine kadar başka bir kulüp ile sözleşme imzalamamaları için mutabakata varmıştık. Amacımız geçen seneki oyunculara olan TFF' ye intikal eden borcu derhal ödeyip, 9 futbolcunun transferini gerçekleştirerek 24.01.2010 tarihinde oynanacak olan ADANADEMİR SPOR müsabakasına yetiştirmekti. Fakat kulübümüzün menfaatleri hiçe sayılarak spora siyaset karıştırıp Fransız oyunları çevirerek çeşitli çıkar hesapları içine girerek bu girişimlerimiz resmen baltalanmıştır. Aday olan şahsımı ve Yönetim Kurulunu, bir televizyon programında maddi olarak yetersiz ve gayri ciddi olarak lanse eden kişilerin kongre günü nerede olduklarını orada bulunanlar bizzat görmüştür. Bizleri yetersiz olarak gören sözde spor adamlarının bu kulübe bu güne kadar ne verdiklerini de büyük taraftarımız çok iyi bilmektedir.

         Yıllardan beri süre gelen, şehrimizin iş adamlarının takımımıza sahip çıkmadıkları yönündeki serzenişlere cevap niteliğinde olacak şekilde, tamamı KMTSO üyesi olan arkadaşlarımla beraber, açık bir şekilde borç ödemeye geleceğimizi söylememize rağmen önümüzün nasıl kesildiğini, ne gibi oyunlar oynandığını artık tüm taraftarımız görmüştür.

         Kongre tarihinde çoğunluk sağlanmaması sebebiyle 1 hafta ertelenmesi ile tüm hesaplarımız bozulmuştur.23.01.2010 tarihinde kongreye gidip, 24.01.2010 tarihinde ilk müsabakaya çıkacak olmamız raydan çıkmış tren gibi olacaktır. Kalan 1 haftalık süre içerisinde takımı bulunduğu ligde tutabilmek için gerek oyuncu transferi gerekse teknik ekip çalışması için çok dar bir zaman olacaktır. Rakiplerimizin yapmış olduğu çok ciddi çalışmalar da işin cabasıdır.

         Camiamız; siyaset uğruna şov yapan spora siyaset bulaştıran kişiliklerden, takımda herhangi bir şekilde görev alarak ince hesaplar peşinde koşan riyakar spor adamlarından, kalemini 3 kuruş menfaat için satan 4 tane kitap okumamış kültür çatışması yaşayan sözde spor yazarlarından, kulübe başkanlık ve yöneticilik yapmış ve görev bitiminde kulübün geleceğine ipotek koymuş komik insanlardan, protokol tribünü ne gelerek takım hakkında ahkam keserek pişmiş kelle gibi maç seyreden bu güne kadar 1 lira maddi desteği olmayan kenelerden, tribünlere sadece küfretmek için gelen tezahürat yapanlara da sessiz olun diyen sözde taraftarlardan, seçim zamanı sahamıza gelerek boy gösteren seçimden sonra da kaybolan biçarelerden ve takımın süper ligde olmasının şehrimize sağlayacağı sosyo ekonomik faydaların farkında dahi olmayan büyüklerimizden(?) bir an önce temizlenmelidir.

         Netice itibari ile yukarıda sıralamış olduğum sebeplerden ötürü 09.01.2010 tarihinde düzenlemiş olduğum basın toplantısı ile açıkladığım KAHRAMANMARAŞ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ, başkanlık adaylığımdan bugün itibari ile çekiliyorum.

         Başkanlık adaylığımı geri çekmem ile kongre kararı almış olan Yönetim Kurulu içerisinden tekrar başkan adayı çıkarılması ve çoğunluğun sağlatılmaması gibi etik olmayan davranışlar içerisinde olanlarında yapmak istediklerinin bu olduğunun farkındayım, ayrıca adaylıktan çekilmem ile sayılı günler kala belki kendileri takımımız için çaba sarf ederler çünkü kendileri şu an görevlerinin başındadırlar.

         23.01.2010 tarihinde yapılacak olan kongrede kendi ekibim içerisinden herhangi bir arkadaşımın aday olması halinde, maddi ve manevi olarak tam destek vereceğimin bilinmesini isterim. Tek temennim bu takımın bu sezon bulunduğu ligde kalmasıdır. 23.01.2010 tarihinde göreve kim gelirse gelsin takımı bulunduğu ligde tutabilmek için çalışacağından da şüphem yoktur. Aksi halde KAHRAMANMARAŞ SPOR’UN büyük taraftarı karşısında sorumludurlar.

SAYGILARIMLA,
M.SUAT DEĞİRMENCİOĞLU


18.01.2010"