Site Logo

Akİf Arslan KMS'ye aday

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı, gazeteci Akif Arslan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Konu ile ilgili olarak kongre günü yazılı bir açıklama yapan gazeteci Akif Arslan şunları söyledi:

"Kahramanmaraşspor’un bugün (16 ocak) yapılması gereken olağan üstü genel kurulunda genel kurul üyelerinden oluşan ve önceden hazırlanan aday listemiz ile hazır bulunmak üzere belirtilen saatten bir süre önce salonda hazırdık.

Salonda hiç kimsenin bulunmadığı ve gelen genel kurul üyelerinin, basın mensuplarının ve misafirlerin kulüp tesislerinin terasına çıktığı hepinizin gözleri önünde gerçekleşmiştir. Daha sonra başkan adayı olduğunu daha önce açıklayan Suat Değirmencioğlu kardeşimiz terasta hazır bekleyenlere ‘çoğunluk sağlanamadığı’ için toplantının ertelendiği yönünde bir açıklama yaptı. Bundan sonra da orada bulunanlar ve emniyet güçleri ayrıldılar.

Dernekler Yasası, Dernekler Yönetmeliği, Spor Kulüpleri Yönetmeliği ve Kahramanmaraş Spor Kulübü Derneği Tüzüğü’ne göre genel kurulun nasıl toplanacağı ve genel kurulun nasıl yapılacağı çok açıktır. Buna göre mevcut yönetim kurulu Dernek Üye Kayıt Defterini esas alarak ve tüzükteki görevlerini yerine getirmiş üyelerden genel kurula katılacakların bir listesini hazırlar. Hazirun listesi dediğimiz bu liste genel kurulun yapılacağı salona önceden getirilir. Üyeler listeye imza atarak salona alınır. Gerekli çoğunluğun sağlanıp sağlanmadığı imza karşılığı tespit edilir. İlk toplantıda salt çoğunluk (üye tam sayısının yarısından bir fazlası) ile toplantı başlar.

Bugün yapılması gereken genel kurulun başlangıç saati olan 10:30’da salonda kimsenin bulunmadığı, hazırun listesinin salonun girişinde bulunmadığı görülmüştür. Genel kurulun yapılacağı an bile üye hazirun listesi açıklanmayan bir Spor Kulübü Derneği’nin genel kurulunun mevzuatlara ne kadar uygun olduğu ve yapılacak olan seçim sonrasında da göreve gelecek yönetim, denetim, disiplin, sicil kurullarının ne derece sağlıklı oluşturularak çalıştırılacağı meçhuldür. Tüm bu yaşananlar zaten zor durumda olan Kahramanmaraşspor Kulübü Derneği’ni çok daha zorluklara itmektedir.

Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyorum. Mülki Amirlik, konu ile ilgili olarak Dernekler Müdürlüğü aracılığı ile derhal bir soruşturma başlatmalıdır. Genel kurulun mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmesi gerekir. Ben, bir spor adamı ve gazeteci olarak bu yaşananlardan üzüntü duydum. Sanırım kamuoyunun da vicdanı bir kez daha sızlamıştır.

Eğer Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız başta olmak üzere, kentin üst düzey yöneticileri, işadamları, siyasiler ve kamuoyu tam destek sağlar ise oluşturduğumuz ancak bugünkü yaşananlardan sonra yeniden revize ederek oluşturacağımız liste ile 23 Ocak 2010 günü yapılacak olan olağan üstü genel kurulun ikinci toplantısında Kahramanmaraşspor Yönetimi’ni, kulübün içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için üstlenmeye hazırız. Bu zorlu görevi yürütebilmek için gerekli bilgi, deneyim ve tecrübemiz kamuoyu tarafından yakından bilinmektedir. Yeni listemizde toplumun her kesiminden insanların yer alacağını ve Kahramanmaraşspor için yok olan güven duygusunun yeniden kamuoyunda yaşatılacağına inanıyorum."