Site Logo

Fuat Akyüz'ün gurbetçİ futbolcular İle İlgİlİ açIklamalarI..

Cesur Radyo'da 4 yıldan beri maç spikerliği yapan ve spor programları sunan Mustafa Aykır, Almanya'dan Kahramanmaraş'a gelen 22 futbolcu ile ilgili teknik heyete bazı sorular sordu.

Bu konuya istinada Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Fuat Akyüz hocamız, Almanya'dan gelen futbolcuların Kahramanmaraşspor'la bir ilgisi olmadığını belirtti..
Neden mi? İşte nedenleri ve ayrıntıları..

Mustafa: Kahramanmaraşspor için Almanya'dan gelen futbolcular hakkında neler düşünüyosunuz?
Fuat hoca: Almanya'dan gelen gurbetçi oyuncular hoş gelmişler, sefa getrimişler.. Ama bizim bu oyunculara ayıracak zamanımız ve vaktimiz yok. Çünkü vakit kısa ve zaman dar. Bir televizyon programında 'Kahramanmaraşspor'u kurtarmaya geldik', 'Bank Asya 1. Ligi'ne çıkarmaya geldik' gibi söylemlerde bulundular. Bizim bu gurbetçilerle başarıya koşmamız doğru olamaz. Hayalci olmamamız lazım. Belki iyi oyuncular olabilir, ama zaman ve vakit uygun değil. Yani lafın kısası biz şuanda bu gurbetçi oyunculardan yana olmadığımızı söylemek, kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz..

Mustafa: Hocam başka nedenler var mı gurbetçi oyuncuları istememenizde?
Fuat hoca: Var tabiî ki.. Ben zaten altyapı hocamızla anlaşarak aslanlar gibi altyapıdan 7 tane genç evladımızı kadroya almışım. Emek vereceksek, bu çocuklara emek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu gençlerimizi ikinci yarıda bakın görün; Allah kısmet ederse zımba gibi olacaklar ve kimse bu gençleri tanıyamacak. Bu oyuncularımıza biraz güç depolayıp ikinci yarıya hazırlayacağım ve devre arası herkes görecek bu aslan yavrularını çok güzel işler yapacaklar. Ben buna inanıyorum, sizler de inanın ve görün..

Mustafa: Hocam transfer konusunda neler düşünüyorsunuz?
Fuat hoca: Transferde 7 veya 8 transfer düşünüyorum. Titiz bir çalışma sonrası 1 kaleci ve diğerleri ise gerekli yerlere nokta transferler olacak.

Mustafa: Yapılacak olan transferlerle altyapıdan gelen aslan yavruları için neler düşüyorsunuz?
Fuat hoca: Yapılacak olan transferler ve altyapıdan gelen çocuklarımızı harmanlayıp geleceğin belkide son 10 yılın Kahramanmaraşspor iskeletini oluşturmayı düşünüyoruz. Altyapının olmadığı yerlerde maalesef ki -görüyor ve duyuyoruz- başarılar olsa da, bu başarılar gelip geçici oluyor.. Yani çok fazla sağlıklı olmuyor. Bir takıma her sezon transfer yapacaksınız, bu zamana kadar devam edebilir ki? Tabiî ki bir yere kadar.. Bir yerden sonra tıkanıp kalırsınız. Maddi sorunlar ve beraberindeki sıkıntılarda art arda gelir. Onun için dışarıdan yapacağımız transferler akılcı ve bir o kadarda mantıklı olmalı diye düşünüyorum.. Yani hazıra dağ dayanmaz misali.. Biz kendimiz üretmeli ve işlemeliyiz. Bu yapacağımız işlerle tüm kent ve spor kamuoyu olarak gurur duymalıyız ve gençlerimize sahip çıkıp onlara cesaret verip başarıya koşmalıyız..!

Röportajı yapan Mustafa Aykır'a teşekkür ediyor, Fuat hocamıza ve aslan yavrularımıza ise başarılar diliyoruz.