Site Logo

Puan yönünden rahatladIk, sIra borçlarda

Kademe grubunun tamamlanmasına bir maç kaldı.. Haftasonu deplasmanda oynayacağımız Adıyaman karşılaşmasıyla iki takım Yükselme Grubuna çıkıyor, diğer dokuz takım klasman grubunda kaldığı puanlarla devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü Van’dan aldığımız 3 puan bu yüzden çok önemli..

Kulübümüzün durumundan bahsetmeye gerek var mı bilmiyorum. Bugüne nasıl geldik, herkes şahit oldu. En son kulüp başkanı Muhammet Günkut şahsi bir meseleden dolayı tutuklandı. Ancak geçtiğimiz günlerde -sanki kendisine özel hazırlanmışcasına- çek yasası onaylandı. Günkut bu yasadan faydalanarak bugün/yarın serbest bırakılacak. Geçici olarak kulüp başkanı olan Fikret Fındık’tan görevini tekrar teslim alacak.

Aslında ne kadar acı bir durum..
Yönetime zaten ne belediyeden, ne de valilikten bir destek vardı. Günkut bu saatten sonra ne yaparsa yapsın, artık başta bu iki kurumdan olmak üzere, hiç kimseden yardım alamaz.

Ama neyse ki kongre kararı alınmıştı. Devre kapandıktan sonra kongrenin yapılması güzel bir haber. Aksi takdirde bir çok kargaşanın oluştuğunu ve takıma nasıl yansıdığını hepimiz geçmiş sezonlarda gördük.

Kongreye bir iki gün kala adayların çıkmasından ve saatler kala adaylıktan vazgeçilmesi de ayrı bir konu. Ne zaman bir iki hafta önceden aday çıkar, o zaman bu kulübün geleceği rahatlar. Yalnız parantez içerisinde söylemem gereken birşey var; (başkan olmak isteyenler var da, perde arkasında kalıyorlar). Bu kişilere destek olmak taraftarlarımızın üzerine bir vazifedir. Kahramanmaraşspor Taraftarı’nın bir adaya destek vermesi, hem güven kazandırır, hem moralleri arttırır, hem de adayın başkan olması durumunda, ki bu oluşumda taraftarın desteği önemli bir etkendir, daha bilinçli, daha fazla sorumluluk alarak, daha istekli görev yapması demektir.

Başta yazdığıma bağlayacak olursak, Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığı makamına oturacak kişinin başta belediyenin, valiliğin ve milletvekillerinin desteğini alması için itibarı olması gerekir. Herkese yakın, herkesin sevdiği ve mümkünse herkesin tanıdığı birileri olması gerekir. Ve tabii, yönetimde bu özelliklere sahip ne kadar yönetici bulunursa, kulüp de o kadar rahatlar. Rahatlamaktan kastım, başlıkta yazdığım gibi, borçlar açısından rahatlaması. Bu sezon zaten Bank Asya 1. Lig’e yükselmemiz bir hayalden başka birşey değildir. Öncelik borçlardan kurtarmak olmalı. Eski başkanımız Saraylı’nın ve bir çok eski futbolcumuzun daha alacakları var. Bunları mevcut başkanın ödeyemeyeceği kesin. Ancak erteleyebilir. İçerde parası olan ertelemeye yanaşır mı hiç? Bu işleri halledebilecek başkan lazım bize.

Bunca söz sonrası, gönül rahatlığıyla “şuanki başkanla sezon sonuna kadar idare ederiz” diyebilecek birinin olduğunu tahmin etmiyorum.. Yukardaki özelliklere sahip adaylar çıktığı zaman biz taraftarlara sadece tam destek olmak düşer.

Kongreye günler kaldı. İnşallah bu kongreye hem Kahramanmaraşspor Taraftarları hazır olur, hem mevcut yönetim anlayışlı davranır, aynı zamanda çıkacak aday(lar) yeterli desteği bulur.

Eğer Kahramanmaraşspor’un sıkıntılardan kurtulmasını istiyorsak, bu tip aday(lar)a tam destek olmamız gerekir. Arkalarında koskocaman bir taraftar kitlesi olduğunun farkında olmalılar. Senelerce kulübün bugüne gelmesi için uğraşanlar kurnaz kurtlardan muhafaza etmemiz için ve perde arkasında kalan adayları kulübe kazandırmak için, yani Kahramanmaraş’ın kazanması için bu destek üzerimize vazifedir..

Saygılar,
Mehmet İmamoğlu