Site Logo

Herkes haddİnİ bİlecek

Sitemize bir ziyaretçimiz tarafından gönderilen köşe yazısını paylaşıyoruz

---------------------------

Susmak istiyorum, görmemezlikten geleyim diyorum, olmuyor, olmuyor, olmuyor! Son günlerde yaşadıklarımız gerçekten çok acı. Her kafadan bir ses her kafadan ayrı bir suçlama. Bize neler oluyor anlamıyorum. Nerede eski birlik beraberlik? Nerede..?

Evet, herkes haddini bilmeli. Öncelikle sahada Kırmızı-Beyaz formayı giyen futbolcular haddini bilecek. Koskoca bir 90 dakika oynadılar, ama ne yazık ki gol pozisyonuna bile giremediler. Kırmızı-Beyaz formayı giyen futbolcular Kahramanmaraşspor'a yakışan futbolu oynamak zorundalar. Bu futbolcular mı şampiyon olacak? Bu futbolcular mı bizi sevinçten ağlatacak? Görünen köy kılavuz istemez. Bu takımın bu futbolundan hiç bir şey olmaz.
Geçen hafta rakibimiz Tarsus İdman Yurdu, maçı kendi yarı alanında oynuyor, orta sahayı bile geçmek istemiyordu. Buna rağmen Kahramanmaraşspor ilk gol pozisyonunu ancak 38. dakikada maçta buluğu tek golde girebildi..

Birileri Kırmızı-Beyaz formayı giyen bu futbolculara yol yakınken haddini bildirmeli. Malatyaspor maçının telafisi yok. Kahramanmaraşspor camiası yıllarca seyrettiği bu filmi bir kez daha seyretti. Bank Asya rüyası adeta başlamadan bitti gibi...

Ümit Temel, Özgür Yıldırım ve Özgür Nasuh bardağı taşırdılar
Gel gelelim futbolcularımızın maç sonrası davranışlarına. Anlatmaya olayların sıcağından başlayayım. İskenderun DÇ maçından sonra futbolcularımızdan Ümit Temel ve Özgür Yıldırım’ın İskenderun DÇ taraftarlarına Kahramanmaraşspor'u küçük düşürecek şekilde sarf ettiği sözler bardağı taşıran son damla oldu.

Kimse isim vermek istemiyordu, ama ben vereyim artık, çünkü insanı cana getirdiler. Size sorarım Ümit Temel, Özgür Nasuh, Özgür Yıldırım ve diğerleriniz. Bir kaçınız 2 yıldır, bir kaçınız daha da fazla, belki de futbol oynamıyorsunuz. Kahramanmaraşspor size kucak, açmış gel oyna demiş, kötümü etmiş? Öncelikle yerinizi bileceksiniz. Bu filmi biz geçen yılda seyrettik. Yine ligin 12-14 haftaları arasında bu olaylar patlak vermişti. Ama o dönemin beğenmediğimiz futbolcular, sizler gibi yapmadı! Hem o futbolcular şampiyonluğa gidiyorlardı, hem de 13 hafta namağlup gidiyorlardı! Daha siz çok yenisiniz..!

Sizden önce o takımda Mustafa Acar, Cengiz Güner ve Gökhan Aslan var. Bu oyuncular sizden daha çok mağdur oldular. Bunlar bu kadar tepki vermezken sizin mi haddinize Kahramanmaraş’ı gittiğiniz deplasmanda gülünç duruma düşürecek laflar söylemek?! Sizler bu kulübe gelirken bu durumlarla karşılaşacağını bilmiyor muydunuz?
Hiçbir 'bilmiyordum' diyemez! Çünkü hepinizin sözleşmesinde madde var. Bu parayı nasıl olsa alacağız güvenceniz var. Evet Ümit Temel, Özgür Yıldırım, Özgür Nasuh ve diğerleri; artık kendinize gelin ve ne yaptığınızı bir düşünün. Siz ki gittiğiniz deplasmanda 1 milyon nüfuslu KAHRAMANMARAŞ’ı temsil ediyorsunuz üzerinizdeki Kırmızı-Beyazlı formayla. Şunları da söylemeden geçemiyorum; evet, sizin böyle lakaytıca davranışlarınıza izin veren bir yönetim zihniyetini de doğrusu anlamış değilim...

Forumdaki yorumlar

KahramanMarasSpor.org forum yetkilileri başkanla ilgili açılan olumsuz başlıkları kaldırınca veya konuları birleştirince imalı söylemlerde bulunuruzç Onların bu ortamın yöneticisi olduğunu bile anlayamayız. Halbuki başlığın içinde başkana hakaretler olduğunu hiç göremeyiz.

Şimdi okuyuculara soruyorum. Aranızda Başbakanımızı beğenmeyen birçok insan vardır. Onun Kahramanmaraşspor'u iyi yönetmediğini düşünen, ki ben de öyle düşünüyorum, ve dışa bağımlılığımızı arttırdığını düşünen birçok kişi vardır. Peki bu bize başbakana sövme hakkını veriri mi? Tabii ki hayır! Bu sana alışıla gelmiş 2 ayda bir yapılan seçimlerde başkasına oy verme hakkını verir veya adam gibi protesto yapma hakkını verir.

Aynı şekilde kulüp başkanının iyi olmadığını düşünüyorsan sahaya arkanı dönersin, kongre üyesiysen gider başkasına oy verirsin. İşin en acı yanı da bu: yaptıklarımızı doğru gibi görmek. Ama yok.. Forumda bu kişiler; "başkana söylenenler az bile", "ana avrat sövmediğimize şükretsin" ve benzeri şekilde yorum yapıyorlar..

Artık birazda iğneyi kendimize batıralım. Biz Kahramanmaraşspor taraftarıyız. Bu takımın az sayıda da olsa yaşadığı şampiyonluklarında etken her zaman taraftar olmuştur. Bizim protestomuzda bir Kahramanmaraşlı'ya yakışır olmalı, desteğimiz de öyle..

Alttan gelen nesil daha bilinçli olmalı ve HERKES HADDİNİ BİLMELİ!

NOT:
Ben Günkut’çu falan değilim...

Saygılar,
Onur DELİORMAN

---------------------------