Site Logo

AKEDAŞ'tan kulübe 53.500 TL destek!

TFF 2. Lig 4. grupta yer alan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler geçiren Kahramanmaraşspor'a Adıyaman-Kahramanmaraş Elektrik Dağıtım AŞ. (AKEDAŞ)'tan yardım eli uzandı. AKEDAŞ ortaklarından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mehmet Balduk takıma 53 bin 500 TL maddi yardımda bulunma kararı aldıklarını söyledi.

Sezon başından bu yana futbolcuların para almadığı Kahramanmaraşspor'daki maddi kriz AKEDAŞ'tan gelen yardımla son buldu. Futbolcuların Elazığspor maçı öncesinde başlattığı ve Mardinspor maçı öncesinde de devam ettirdiği idman boykotu bu gün son bulurken yapılan yardımın Cuma günü kulübe ulaştırılacağı kaydedildi. Kahramanmaraşspor yöneticileri Fikret Fındık ve Ali Ünlü KMTSO Başkanı Mehmet Balduk'a teşekkür ziyaretinde bulunarak, yaşanan zor günlerde yapılan bu yardımın kendilerine derin bir nefes aldırdığını söylediler.

KMTSO Başkanı Mehmet Balduk, her zaman Kahramanmaraşspor'un yanında yer aldıklarını belirterek, "Her yıl TSO olarak kırmızı-beyazlı ekibe destekte bulunuyorduk. Ancak bildiğiniz üzere bizim gibi kurum ve kuruluşların spor kulüplerine yardım yapması yasaklandı. Ancak biz yine de yaşanan bu zor duruma kayıtsız kalamadık. Yöneticilerle yaptığımız görüşmelerde ilk etapta yaşanan sıkışıklığı atlatmak için gereken meblağın bildirilmesini istedik. Onlarda futbolculara dağıtılmak üzere 53 bin 500 TL'lik bir rakam ortaya koydular ve bizde AKEDAŞ olarak bu rakamı karşıladık. Kahramanmaraşspor hepimizin takımı ve destek olmak zorundayız. Sanayici arkadaşlarıma da bu yönde tavsiyelerde bulunuyorum. İnşallah en kısa sürede bu sıkışıklık atlatılır ve istenilen hedeflere ulaşılır" dedi.

Balduk, AKEDAŞ'ın Kahramanmaraş ve Adıyaman'da faaliyet gösteren bir kuruluş olduğunu belirterek ilerleyen günlerde Adıyamanspor'a da maddi destekte bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

Yöneticilerden Fikret Fındık ise yapılan yardımın zamanlama açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Çok zor günlerden geçiyorduk. Bu yardımla derin bir nefes olduk. Zaten her zaman başkanımız yanımızda yer aldığını hissettiğimiz bir kişi. Belki de bu yardım takımın Yükselme Grubuna çıkmasını sağlayacak. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yönetici Fikret Fındık ziyaretin sonunda Mehmet Balduk'a Kahramanmaraşspor'un kombine kartlarından hediye etti.

Öte yandan Elazığspor maçının ardından istifa eden Rahim Zafer'in ardından teknik direktörlük görevine Ankaragücü'nün eski futbolcularından Fuat Akyüz'ün getirildiği öğrenildi. Akyüz'ün yarın kente gelerek takımla çalışmalara başlaması bekleniyor.

Haber: İlker Yiyen

Yorum yazmak için tıklayın