Site Logo

KMS Spordan Sorumlu Devlet BakanInI zİyaret ettİ

Kahramanmaraşspor Kulübü başkanı Muhammet Günkut ve kulüp müdürü Faruk Bilgili, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretle ilgili olarak Başkan Günkut, “Kahramanmaraşspor sıkıntı içerisinde. Uzun vadede bu sıkıntılardan kurtularak, Kahramanmaraşspor daha iyi yerlere getirme düşüncelerimiz var. Kurumsal bir yapı içerisine sokma gayreti içindeyiz. ” derken, Maliye ve SSK borçları ile ilgili tüm kulüplerin sıkıntı içerisinde olduğunu, banlardan birinin de Kahramanmaraşspor olduğuna işaret etti ve mecliste bu borçların yapılandırılması ile ilgili yeni bir kanunun yürürlüğe girmesi talebinde bulundu.  

Bakan Özak da, “Vergi borçları ile ilgili geçmişte düzenleme yapıldı. Yeniden kulüp borçlarının yapılandırılması ile ilgili çalışmalarımız var. Buna hız vereceğiz. Kahramanmaraşsporun maddi sıkıntılarına çözüm bulmak, sizin gibi profesyonel idarecilerin bu işin içinde olmaları, bizi mutlu ediyor. Biz de sizlere, bakanlığımız olarak, şahsım adına gerçekçi ve reel projelerle geldiğinizde, elimizden gelen her türlü imkan seferber edeceğimizi bilin” dedi.

Bakan Özak bir de espri yaptı ve; “Trabzon'a gelen vali, öncelikle Trabzonsporluyum der, sonra da işine başlar!” diyerek valilerin o ilin tanıtımına katkı sağlayan kulüplere destek verilmesi mesajını verdi.

Makamdaki ziyaret sırasında Kulüp Başkanı Günkut, “Sayın Bakan ile yapmış olduğumuz bu ziyaretin kulübümüzde ilgili sıkıntılarımızı ve bundan sonraki sunacağımız projelerle yakinen takip edeceğini ve sonuna dek her türlü Kahramanmaraşspor’a yardımcı olacağını ve yanımızda olan M.Ali Bulut beye ve Saim Parlak beye ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kulüp yöneticisi ve aynı zamanda da Kulüp Genel Müdürü Faruk Bilgili, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Kahramanmaraşspor kulübünün, Spor Bakanımız ile görüştükten sonra, yönetim kurulu ile bir araya gelerek Kahramanmaraşspor’un kurumsal bir kimliğe bürünmesi için kendi gelirini kendi sağlayan projeler hazırlamak üzere karar aldığını, tüm borçlanmaların bir ödeme planına konarak, borçları bitirmeyi hedefledikleri hususunda karar aldılar. Bununla ilgili çalışmalara da bir ekip oluşturarak tesisleşme noktasında proje hazırlığına başlandığını, belediye ve valilik ile işbirliği içerisinde çalışarak, projeyi Spor Bakanlığına sunacaklarını ve bu kazanımı sağladıktan sonra Kahramanmaraşspor kulübünün kendi ayakları üzerinde duran ve hiçbir kimseye el açamayan kurumsal bir yapıya kazandırarak, önünü açacaklarını söyledi.

Kaynak: Kahramanmaraş Gündem Gazetesi