Site Logo

Cumhurİyet BayramInIz Kutlu Olsun!

Türk Milletinin tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 86. Yıldönümüne idrak etmiş bulunuyoruz.

Cumhuriyetin ilanına uzanan tarihi süreçte çok zor ve çetin şartları, o sıkıntılı günleri geride bırakmanın sevinci ile her yıl 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutluyoruz.

1. Dünya Savaşının başlamasıyla, zor günlerin eşiğine gelen milletimiz  ''var olmak'' veya  ''olmama'' gibi zor bir tercihle karşı karşıya bırakılmıştır. Bir başka deyişle, ismimiz ya ''Mehmet, Ayşe'' kalacaktı, ya da ''Jean, Maria'' olacaktı.. Yalnızlığın, yoksulluğun, açlığın işgalin acılarını yaşamış, ancak ümidini, azmini, inancını hiç bir zaman kaybetmeden var olma mücadelesini sürdürmüştür.

Kurtuluş Savaşı günlerinde ''Bağımsızlık benim karakterimdir'' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da yaktığı bağımsızlık ve hürriyet meşalesi, Anadolu'nun her tarafını sarmış ve yine onun ''Ya İstiklal Ya Ölüm'' direktifi doğrultusunda, yediden yetmişe top yekün bir milletin iştirakiyle Milli Mücadelemiz başlatılmıştır.

Tarihlerini bilmeyen milletler, hafızalarını kaybeden insanlara benzetilmiştir. Yaşadığımız bu vatanın kolay kazanılmadığını iyi bilmeliyiz. 

Cumhuriyetin Kuruluşunun 86. yıldönümünün gençliğimize tarih bilinç ve şuuru kazandırmasını, milli bayramlarımızın her zaman coşkuyla kutlanmasını temenni ediyor; Malazgirt'ten, Çaldıran'a, Mohaç'tan, Başkumandanlık meydan savaşına kadar tarihimizi zaferlerle taçlandıran, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

KahramanMarasSpor.org