Site Logo

Günkut: "Söz verenler nerde?"

Forum üyemiz redwhitekms, sizler için takımımız hakkında bilinmek istenilen soruları derledi, topladı ve Kulüp Başkanını arayarak takımımız hakkında bilgi almak istediğini söyleyerek, bunun için biraz vakit ayırmasını istedi. Günkut "olur" dedi ve redwhitekms bu sohbette geçen diyalogları sizlerle paylaştı.
Belki kafanızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz.

redwhitekms:
Öncelikle sohebetimize başlamadan önce taraftarlarımızın adına zor günlerimizde takımımızın galibiyetleriyle bizleri sevindirdiginiz için siz ve teknik ekibinize teşekkür ederiz.
GÜNKUT:Asıl bizler siz degerli taraftarımızı bizim zor günlerimizde yanımızda olup bizlerin yanında tribündeki yerinizi alarak verdiginiz destekler için bizler teşekkür ederiz.

redwhitekms:K.Maraşsporun bu yılki hedefi nedir? Kümede kalmak mı yoksa daha iyi yerlere gelebilmek mi olacak?
GÜNKUT:Hedefimiz bu yıl kesinlikle şampiyonluga oynamak. Yani kesin bi dille şunu belirteyim biz "1.LİGİ İSTİYORUZ" Bunun içinde elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışacagımızdan kimse şüphe duymasın.

redwhitekms:
K.MARAŞSPOR yönetimi olarak hazırlamış oldugunuz projeleriniz varmı?
GÜNKUT:Tabikide var çünkü biz bu takımda bir şeyler başarmak için buradayız. Öncelikle takımımıza kalıcı gelirler saglayacak yatırımlar yapmak. Daha sorasında ise kendi tesislerimizi yapmak hedeflerimiz arasında.
Projelerimiz sadece bunlarla sınırlı degil. Ama öncelikle takımımızın geçen yıldan kalan borçalarından kurtarmak.

redwhitekms:
Geçen karşılaşmada gördükki forma sponsorumuz bile yok. Bunun yanında stadda göze çarpan hiçbir reklam tabelasıda yok. Peki bunlara karşın reklam gelirlerini artırmak adına çalışmalarınız olacak mı?
GÜNKUT:Evet son gelen galibiyetlerin ardından görüşme yapdıgımız  bazı firmalar var. Ama kesin anlaşmaya varılana kadar açıklamak istemiyoruz. Çünkü daha önce transfer döneminde yaşadıgımız gibi takımımıza katmak istedigimiz oyuncular oldugunu kamoyuyla paylaştık ve bunun faydalı olmadıgını gördük. Buda K.maraşspor'un başarısını ve yönetimimizin başarısını istemeyen kişiler tarafından engellendi. Bunun için biraz daha sabır istiyoruz.

redwhitekms:Şuanda k.maraşspor külübüne k.maraşlı işadamlarından,sanayicilerinden ve bürokratlarımızdan yeterince destek görüyormu?
GÜNKUT:Kesinlikle görmüyoruz. Ama yalnızca K.maraş milletvekili Sayın: Durdu ÖZBOLAT'ın malzeme yardımları geldi. Şuanda oyuncularımızın ve teknik heyetin tüm masraflarını ben ve yönetimim kendi imkanlarımızla karşılıyoruz. Yanlızca Takımımızın degil k.maraş BLDspor oyuncularının da bir çogu masraflarınıda karşılıyoruz.

redwhitekms:K.mraşsporun şuandaki gelir kaynakları neler ve yeterli görüyormusunuz?
GÜNKUT:Şuandaklübümüzün hiç bir geliri yok denecek kadar az. Olanlarda zaten elimize degmeden geçen yıldan kalan borçalara gidiyor.

redwhitekms:Bugüne kadar gelen yöneticilerin en çok eleştiri aldıgı konulardan birtanesi ise K.Maraşspor alt yapısına ve K.maraşta buluunan amotör kuluplere yeteri kadar önem verilmemesi yönde sizin alt yapımıza ve amatör klüblerimize yön verecek planlarınız varmı?
GÜNKUT:Tabikide var futboldan anlayan bi kişinin zaten altyapıya önem vermeme gibi bi lüksü yok. Eger bu yılki hedefimiz "ŞAMPİYONLUK" degilde kümede kalmak olsaydı. Alt yapımızdan 5 oyuncumuzu A takım kadrosuna katacaktık. Ama o oyuncularımızıda gözardı etmeyecegiz edemeyizde çünkü onlar bizim evlatlarımız onları sahipsiz bırakmayacagız.

redwhitekms:Bildiğiniz üzere, 12 Şubat stadı tekrar onarılmaya başladı. Daha önceden bu stadda oynayacağımızı dile getirmiştiniz. Taraftarlarımız bu stadyumda ne zaman maçlarımızı seyredebilirler?
GÜNKUT:Kesin bidille şunu söyleyeyim. 12 şubat stadyumu hazır oldugunun hemen ardından maçlarımıza orada başlayacagımızın müjdesini verebiliriz.

redwhitekms:Sezona başlamaya 2 gün kala neden RENKLİBAY'la yollarımız neden ayrıldı?
GÜNKUT:RENKLİBAY gerçektende kaliteli bi hocaydı ama beraber  çalıştıgımız 20 25 günlük süre içersinde.
Uyum sürecini bir türlü aşamadık.Ve bu durum üzerine yolumuza devam etmedik.Ve eski BJK Rahim ZAFER'le anlaştık.

redwhitekms:
Neden bir başkası degilde Rahim ZAFER'i T.direktörlüge getirdik?
GÜNKUT:Rahim hocayı özellikle seçtik çünkü başarılara aç olan bi kişilige sahip olması.
Ayrıca futbolculuk kariyerinde başarılarla ismi anılmış bir kişi. Eger ki futbolculuk kariyerinden biraz olsun oyuncularımıza aktarabilirse  çok iyi olacagı düşüncesimdeyim.

redwhitekms:Elazığspor kendi sahasında yaptığı her maçın ardından maç hasılatını açıklıyor. Geçenlerde kulübün şeffaflığını önemsediğinizi belirtmiştiniz. Bizim de Kahramanmaraşspor olarak böyle bir uygulama yapıp, insanları aydınlatmamıza nasıl bakıyorsunuz?
GÜNKUT:Tabikide bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen tüm taraftarımız ve basın mensupları klübümüz basın sözcsüne ulaşaraktan. Bu konudada bilgi alabilirler.

redwhitekms:Son olarak KAHRAMANMARAŞSPOR taraftarına iletmek istediginiz bir şeyler varmı?
GÜNKUT:K.maraşspor'u kendilerine ait olan bi takım oldugunu unutmasınlar. Taraftarımızın destegini arkamızda hissetmek istiyoruz çünkü;"Taraftarın bir yedegi yoktur".

Önerileriz Başkanımıza sunuldu
Ayrıca başkanımıza sitede açmış oldugumuz "k.maraşspora kalıcı destek nasıl saglanılabilir" de üyelerimizin yapmış oldugu önerilerden derledigimiz bi dosyayıda başkanımıza sunduk.

Ve başkanımız önerilere bakarak evet buradaki önerileriniz sonderece güzel ama biliyorsunuzki bu önerilerinizin gerçekleştirilmesi için bld.başkanın,işadamlarımızın,odalarımızın ve valiligimizin bu konuda destekleri lazım dedi. Bizde başkanımızın bu söylediklerine karşılık ona haliyle hak verdik. Ama birde istek te bulunduk dedikki başkanım bu zamana kadar gelen yöneticiler hep kafası yukarda dolaştılar kimsenin yanına gidipte destek istemediler yanlızca medya aracılıgıyla yardım istediler ama bi faydasını göremedik. Bizim sizden istegimiz ise K.maraşlı tüm sanayicilerin,işadamlarının,bürokratların,odalarbirlileriyle,sivil toplum örgütlerinin hepsinin yanlarına giderek destek istemesi için  rica ettik.

Hani şu bizim dünyaya açılan penceremiz var ya (halbuki şehrimizin işadamlarını bile sesimizi duyuramayan AKSUTV) oranın saygı deger genel yayın yönetmeni Turgay TERZİBAŞ , milletvekili Cafer TATLIBAL ve parti il başkanı o programda bi söz vermişlerdi bu şehirden ekmek yiyipte bu şehrin tek takımına sahip çıkmayanları açıklayacaklardı ama o programdan sora herşey bitti hiç kimse bir şey görmedi. Bizde başkanım onlar yapamadı siz bunu yapın dedik. Ondan sora kimler yanımızda onları bi görelim dedik..

Site yönetimi olarak bu sohbeti bizimle paylaşan redwhitekms, pckolog ve beraberinde bulunan akşamcı46'ya teşekkür ederiz...