Site Logo

Günkut desteĞİ K.MaraŞ'ta bulamadI, ABD'de arIyor..

Aslında Günkut’u takdir etmek lazım.. Dar düşünmüyor, yapılabilecek herşeyi değerlendiriyor. Kendini kısıtlamıyor, doğuya ve batıya açılıyor..

Evet, kulüp başkanı Günkut’un, Kahramanmaraşspor’u bir Ermeni takımıyla karşılaştırmak istemesinden bahsediyorum. Hani geçtiğimiz asırda memleketimize Fransızların gelmesini dört gözle bekleyenler vardı.. Hani Zeytun’da dedelerimiz katledilmişti, Kale’de Bayrağımız indirilmişti, ninelerimize sarkıntılık yapılmıştı. Ve Sütçü İmam.. Sanırım hatırladınız..

Elbette ki herkes aynısı değildir. Tabii ki insanlar şartlara ve durumlara göre karar verir, hareket eder. Ancak atalarımıza karşı bir hata yapıldığı gerçek. Kahramanmaraşlı olarak bunu biliyor, bunu söylüyoruz. Bizim ortak bir tarihimiz var, bizim ortak bir beklentimiz var,  bizim ortak bir çıkarımız var. BİZ ve BİR.. Biz Biriz, Biz Beraberiz!

Tarihten bugüne dönelim..
Kimsenin niyetini okuyamayız. Tarihten derslerimizi çıkarabiliriz, ama ecdadımızdan öğrendiğimiz ve dinimizin gösterdiği yolda, hoşgörü bize şarttır. Dolayısıyla bugünkü Ermeniler ile o günkü Ermenileri bir tutmak doğru olmaz. Dediğim gibi o günkü şartlar farklıydı. Aynı şartlar altında yaşamıyoruz. Varsa uzattıkları bir zeytindalı, bize kabul etmek yakışır. Bu zeytindalının ardındaki niyetleri kötü mü? “Bugüne kadar ne yapabilmişler ki, şimdi yapsınlar..?” diyerek güçlü olduğumuzu bilelim..!

Asıl mesajımı vermeye az kaldı..

Muhammet Günkut’un Dedeman Otel’de Türk-Ermeni İş Geliştirme Konseyi Başkanı Kaan Soyak ile yaptığı basın açıklamasında, ABD’de yaşayan Ermeni iş adamı Kirk Kerkorian’a Kahramanmaraşspor forması göndermeyi düşündüklerini söyledi.

Kirk Kerkorian kimdir?

1917’de doğan 91 yaşındaki Kerkorian ABD’de yaşıyor. Ailesi Maraş’tan göç etmiştir. Geçen yıl ki 18 milyar dolarlık mal varlığıyla dünyanın en zengin 41. iş adamıydı. Bu yıl ise mal varlığı 5 milyar dolara düşerek, listede 98. sıraya geriledi. Ünlü araba markası olan Ford ve General Motors’ta %5 hissesi olan Kerkorian, İkinci Dünya Savaşından sonra kumar şehri olan Las Vegas’ın gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Kendini medyada göstermekten pek hoşlanmayan ve kimseye röportaj vermeyen iş adamı, pek yardımseverdir. Bir hayır kurumuna 200 milyon dolarlık bağış yaptı ve okul yaptırdı. Yaptırdığı hiçbir eserde, kendi isminin verilmesini istemiyor.
Günkut da, tarihi bağdan dolayı olsa gerek, sanırım ABD’deki yaşayan Kerkorian’dan maddi destek istemektedir.

Para ve Kahramanmaraşspor
Günkut’un mal varlığı olmadığını biliyoruz. Belediye, Valilik, Milletvekillerimiz (Durdu Özbolat hariç) ve iş adamlarının Kahramanmaraşspor’a destek vermeyerek, Günkut’a parayı başka yerde aramasını zorladıkları bir gerçek. Günkut, Ermeniler’e düşman gözüyle bakanlara şunları sormaz mı: “Aynı şehirde yaşayanlar, şehrimizin tek profesyonel takımına destek olmuyorlar, bize mi tepki gösteriyorsunuz? Bürokratlar ve iş adamları bana başka çare mi bıraktılar?”

Bir de başkan sanki bir yandan halkın nabzını ölçüyor. Siyasi anlamda değil, sorumluluk anlamında sanki.. Ermeni bir takımla Kahramanmaraşspor’un karşılaşmasını istemeyen Kahramanmaraşlı, takımının bu yola düşmesini önceden önlemeliydi. Hatta hiç birşey için geç değil. Halen destek olunabilir, halen sorumluluk alınabilir.. Ama geç kalındığında, doğruya doğru konuşmak lazım, Ermeni takımını şehrimize getirmenin sorumlusu olacak olan, bürokratlarımız ve iş adamlarımız utansın. Bu durumda tepki adresi Günkut değil, siyasiler ve iş adamları olmalıdır..

Günkut’a..
Son olarak başkanımıza burdan bir mesaj vermek istiyorum. Başkanımıza ulaştıracak olanlar sakın ha sakın bu diyeceklerimi çarpıtmasınlar..!

Sayın Günkut,
Kahramanmaraşspor’u maddi açıdan rahatlatmak için, insanların tepkisine yol açacak şeylerden biraz uzak durmanızı rica ediyorum. Zaho sancısı bize yeter. Biliyorum, hem halkımızın, hem basınımızın, hem de siyasilerimizin ilgisini çekmek istiyorsunuz. Çünkü kulübün en kolay reklamı budur. Bu sayede Mardinspor karşılaşmasında formamızı görenlerin içleri gitti, durumun ne kadar içler acısı olduğunu anladık. Bu sıkıntıları göstermenin tek yolu belki budur. Ama belki başka türlü çözümler arasanız, şimdi olmasa da ileride kalıcı çözümler üretseniz, insanlar sizi takdir edecektir. Maddi açıdan bir eksik görüyorsanız, bu eksiği bir uzmana danışmaktan çekinmemelisiniz. Veya ligdeki diğer takımları araştırın, ‘onlar nasıl sorunlarını çözüyorlar, nasıl gelir sağlıyorlar’ gibi.. Aksi takdirde bu kulüp birçok taraftar kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır..

Saygılarımla,
Mehmet İmamoğlu

© 2009 - KahramanMarasSpor.org. Tüm Hakları Saklıdır.