Site Logo

EĞrİ oturalIm doĞru konuŞalIm

Yerel Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen'in son olaylar hakkındaki çok beğendiğimiz köşe yazısını aşağıda okumanızı öneriyoruz..

Biz Kahramanmaraşlı olarak Kahramanmaraşspor'un neresindeyiz? Yanında mı? Yoksa karşısında mı? Takımımıza ne kadar destek olduk? Hangi imkânları seferber ettik? Ne verdik?

Yeni yönetime geçmiş yıllardaki idarecilere sağlanan katkıların, oluşturulan kaynakların ve aktarılan bütçelerin yüzde biri bile gösterilmedi! Yeni yönetim kendi çabalarımıyla gelir kaynakları oluşturalım dedi. Bu amaçla girişimler oldu, oluşturduğu kaynaklara leş kargaları hücum etti!

Gönderdiği oyuncuların yerine maliyeti düşük ama kaliteli başka oyuncular aldı. Bunları nasıl aldı kimse bilmiyor.

Zaten kimseyi de ilgilendirmiyor.
Ama yorum yapmaya gelince başka!
Üç hafta önce TFF'ye 25 milyara yakın borç ödendi!
Bu parayı kim buldu?
Kim yatırıp lisansları çıkardı?
Bunlar da önemsiz!

Kahramanmaraşspor kulüp başkanı Muhammet Günkut bu güne kadar kazandıklarını, çoluk çocuğunun geleceğini Kahramanmaraşspor uğruna harcamaya devam ediyor. Bazı yöneticiler de gayretle çalışıyor


Taktir etmiyorsanız bari baltalamayın!

Her şeye rağmen Türkiye liglerinin en az borcu olan kulübüp belki de Kahramanmaraşspor 'dur. Geleceğe imkânları olan ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir takım bırakmak için gecesini gündüzüne katan, evine barkına gitmeyen, parasını pulunu, zamanını emeğini harcayan insanları destekleyebiliyor muyuz?
Bırakın desteklemeyi onları biraz olsunYüreklendire biliyor muyuz?

Onu da bir yana bırakın yıllardan beri Neden Kahramanmaraş’ımız gelişmiyor diyoruz? Neden komşu ilimiz Gaziantep kadar olamıyoruz diyoruz?

Biz bu zihniyetle yola devam edersek kendi değerlerimizi hiçe sayarsak, kendi değerlerimizi menfaat uğruna kendi kendimizden bile kıskanırsak olduğumuz yerde saymaya devam etmeyi bırak daha da gülünç bir tablo oluştururuz.

Komşu ilimiz Gaziantep şehrine baktığımızda hemen hemen her gün medyada rastlamak mümkündür. Çünkü Süper Lig’de bir takımları var ve bu takım şehrin adını taşıyor. Süper Lig’de takımları olan şehirlere baktığımızda yılın 8 ayı sürekli ulusal basında yer alıyor ve şehrin bedava reklamı yapılıyor.

Yani futbol takımının katkısını bu şekilde görmek gerekiyor.

Biz ise kendi aramızda cebelleşip duruyoruz. Hatta bırakın takıma destek olmayı köstek oluyoruz. Alıyoruz, çalıyoruz, icraya veriyoruz. Bizim gibi Kahramanmaraşlılar’dan ne beklersin…

Bir zamanlar kulübün yönetiminde en önemli rolü oynayan eski kulüp yöneticisi, son kongre de ise kulüp başkanlığına adaylığını koyan bir isim...

Söz konusu olan ismi herkes iyi biliyor aslında…

İsmini zikretmek istemediğim eski kulüp yöneticisi geçen yıl harcadığı 75 bin TL için, faiziyle 83 bin Lira tahsil için icra başvurusunda bulunduğu, alacağını icra yoluyla tahsili için kulübe tebliğ gönderiliyor.

Bununla ortalık karışıyor. Söz konusu olan ise o döneme ait kulüp başkanı Ali Sercan Saraylı ya gidiliyor. Ali Sercan saraylı ise kulübün şahsa karşı olan bütün borçlarını ödendiğini vurgulayarak kendisi alacağını tahsil etmesine rağmen, senedi vermemiş, şimdi de icra takibine koymuş dedi. Bunu üzerine ise kulüp başkanı Muhammed Günkut Kahramankent.net sitesine yaptığı açıklamada, “kongrede bizim usulsüzlük yaptığımızı iddia eden insanların yaptıklarını kamuoyunun takdirine bırakmakla kalmayacağız, yasal yollardan da gerekli işlemleri başlatacağız. Geçtiğimiz günlerde insanları kandırarak yalan beyanlarla imza topladılar, şimdi de aldıkları parayı yeniden istiyorlar, kimse kusura bakmasın ama, Kahramanmaraşspor kulübü kimsenin sömürgesi değildir, kulübü sömürme, hortumlama devri kapanmıştır, kimin usulsüzlük yaptığı ortadadır, konuyu yargıya taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” demişti. Bunu üzerine Kahramanmaraşspor taraftarı da “Kulübün iyiliğini isteyen, üstelik başkanlığa da aday olan biri kulübün haciz edilmesini ister mi?” şeklinde tepkilerini dile getirmişlerdi. Öte yandan ise tüm Türkiye’yi çalkalayan dostluk maçı PFDK tarafından Zahospor maçının izinsiz oynandığı gerekçesiyle, Kahramanmaraşspor’a 10 bin TL ‘le cezalandırılmasına karar verilmişti. Bu karara karşılık olarak açıklama yapan kulüp başkanı Günkut “Kurallara aykırı hareket etmemek adına, valilikten izin alarak, maçı çift kale antrenman maçına dönüştürdük, hakemsiz oynattık, karşılaşma esnasında su molası verildi, ayrıca maç 70. dakikada sona erdirildi, gerçek maç olsa, bunlar olur muydu? Gerekli savunmamızı yapıp, itiraz hakkımızı kullanacağız, biz kurallara aykırı hareket etmemek ve ceza almamak adına karşılaşmayı antrenmana dönüştürdük, buna rağmen karşılaşma özel maç olarak değerlendirilip, izin alınmadığı gerekçesiyle kulübümüze 10 Bin Lira ceza verilmiş, böyle olacağını bilseydik, 10 Bin Lira için Dünya’nın takip ettiği bu büyük organizasyonu düşük tempolu bir antrenmana dönüştürmez, tam anlamıyla tüm kurallara uygun bir maç olarak oynatır, 10 Bin Liralık cezayı da öderdik” dedi.

Öte yandan ise Günümüzde futbol sahalarının olmazsa olmazlarından biri de reklamlar. Saha kenarları, formaların göğüsleri, yedek kulübelerinin çatısı, hepsi reklamlarla dolu iken maalesef bu reklamlar ilimiz takımı Kahramanmaraşspor ve tesisleri için geçersiz. Uzun süredir hayal olmaktan ileri gidemeyen bir şey bu reklamsız forma. Bu şartlarda hayalden öteye de gidemez zaten. Bu kadar büyük bir endüstride reklam kullanmayan kaç takım var ki? Barcelona ve Athletic Bilbao kaldı sadece. Ama maalesef bu kervana Kahramanmaraşspor’ umuzu da dahil ettik. Destek veren yok köstek olan çok. Kahramanmarasspor.org de konu olan bir başlık ise Forma reklamı ile alakalı aynen şöyle yazıyor…

Millet Vekilimiz Mehmet Sağlam'dan Takıma Destek (Pardon Köstek) ..!
Kahramanmaraşspor'a olduğu kadar komşu illerinin takımlarına da Maddi desteklerini sürekli yineleyen Sanko Holding bizler gibi dar bütçeli takımların her zaman imdadına koşmuş dev bir kuruluştur Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu Muhammed Günkut ile yaptığı görüşmede "Klübümüzün hali hazırda Mahkemelik olduğunu bu nedenle milletvekilimiz Mehmet Sağlam ile yaptığı görüşme sonucunda da Forma Reklamı vermelerinin kendileri için sakıncalı olduğu kanaatine vardıklarını, Kahramanmaraşspor'a bu konuda yardımcı olamayacaklarını" dile getirmişler. Kahramanmarasspor.org nin bu yayımladığı konuya yorumsuz bırakıyor siz değerli okuyucularıma bırakıyorum.

Unutmayın ki Kahramanmaraş’da bir profesyonel takım var. Bu takıma sahip çıkan yok. Siz gerçekten Kahramanmaraşlı iseniz sizin bu takıma sahip çıkmanız gerekir.

Bu şehirde yaşayan Kahramanmaraşspor'a gönül verenler, bu şehrin havasından, suyundan faydalananlar, iş adamları, odalar ve dernekler hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde Kahramanmaraşspor'a sahip çıkarak bu şehrin tek profesyonel takımını özlediği yerlere getirmeliyiz.

İlker Yiyen