Site Logo

Krİz alarmI! Ama Günkut rahat!

Federasyon izin vermeden oynanan Kahramanmaraşspor Zahospor karşılaşması krize döndü!

Kahramanmaraşspor'un sezon açılışında özel maçı için rakip olarak Irak'tan Zahospor'u seçmesi büyük bir kriz yarattı. Sabah'ta yer alan habere göre, Kahramanmaraşspor'un Türkiye dışından bir takımla maç yapacağını sabah öğrenen TFF, "Her türlü özel müsabaka için bizden izin alınmalıdır" diyerek kulübe gelişmeleri sordu. TFF'nin harekete geçmesi sonrası Kahramanmaraşspor Kulübü maç oynamak için izin istedi. Ancak bu kez Zahospor'un FIFA üyesi Irak Futbol Federasyonu'nun bünyesinde olup olmadığı sorunu çıktı. TFF, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları dışında Irak Futbol Federasyonu'na da yazı gönderdi ve "Zahospor sizin takımınız mı?" diye sordu. TFF, Kahramanmaraşspor'a "Irak Federasyonu'ndan olumlu yanıt gelmezse bu maçı oynayamazsınız" bilgisini verdi. 17:30'da başlaması planlanmış olan maç için Irak'tan beklenen cevap gelmeyince TFF, Kahramanmaraşspor'a "Bu maçı oynamayın" yazısı gönderdi. Hangi ligde olduğu bile belirlenemeyen Kürt bölgesi takımı için destek ise validen geldi. Vali Niyazi Tanılır, "Bu bir dostluk maçı. İzin alınmasına gerek yok" deyince futbolcular da sahaya çıktı. TFF onay vermediği için hiçbir resmi hakemin yönetmediği maçı eski bir hakem olan kulüp müdürü Hasan Kartal yönetti, karşılaşma 0-0 sona erdi.

KIBRIS ÖRNEĞİ VAR
Daha önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti takımlarının Türk kulüpleriyle özel maç yapmasına FIFA tarafından "KKTC üyemiz değil" diyerek izin verilmemişti.

 

Ama Kahramanmaraş ceza beklemiyor!
 
Kahramanmaraş Başkanı Muhammet Günkut, Zahospor ile izin alınmadan karşılaştıkları için ceza beklemiyor.
Günkut, açıklamasında, bilgi eksikliğinden dolayı Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) karşılaşma ile ilgili müracaatı geç yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

''Dün bizi yetkililer uyardılar ve gerekli girişimlerimizi yaptık. Ancak işlemlerimiz dün yetişmedi. İçişleri Bakanlığı'ndan onaylanması gerekiyordu. Biz de herhangi bir sorun yaşanmasın diye, tedbir amaçlı Kahramanmaraş Valiliği'ne antrenman maçı şeklinde dilekçe verdik'' dedi.

Kulüp olarak riske girmemek amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını anlatan Günkut, TFF'den herhangi bir ceza beklemediğini kaydetti.

Günkut, hafta sonu deplasmanda yapacakları Elazığspor maçına da değinerek, ''Takımımız tam hazır değil. Ama rakibimizin de durumu iyi değil. Ama her şeye rağmen üstesinden geleceğimize inanıyorum'' diye konuştu.

Futbolcuların lisans paralarını bugün ve yarın yatıracaklarını belirten Günkut, Kahramanmaraş halkını takımına sahip çıkmaya davet etti.

Kaynak: Htspor.com