Site Logo

Dostluk maçI son derece dostça geçtİ: 0-0

TFF 2. Lig 4. grup takımlarından Kahramanmaraşspor, sezon açılış töreninde Irak'ın Zaho takımıyla karşılaştı. Dostça geçen karşılaşma, golsüz sona erdi.

Hanefi Mahçiçek Stadı'nda oynanan maç öncesinde iki takım futbolcuları birlikte kol kola girerek takım fotoğrafı çektirirken, iki takımın başkanı da sahaya el ele tutuşarak çıkarak tribünleri selamladı.

Zaho Spor Kulübü Başkanı Abdulvahab Muhammed İsa'nın elinden tutarak tribünlerin önüne getiren Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Muhammed Günkut, karşılaşmayı izlemeye gelen taraftarlara birlik beraberlik mesajları verdi.

Karşılaşma öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kırmızı-beyazlı ekibin başkanı Muhammed Günkut, maçtan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu maç bizi çok mutlu eden, çok onurlandıran, duygulandıran bir maç. Çünkü ilk defa böyle bir şey olduğunu biraz önce öğrendim. Bu da bizi çok mutlu etti. Spor adına, dostluk adına, barış adına, kardeşlik adına gerçekten çok güzel şeyler yaptığımızı görüyorum. İnsanların tepkisinden de bunu anlıyorum. Bu bizi çok mutlu ediyor. Bunun devamını getireceğimizi şimdiden taahhüt ediyorum" dedi.

Karşılaşmayı demokratik açılımı düşünerek yapmadıklarını dile getiren Günkut, "Biz bu işi demokratik açılımı düşünerek başlatmadık. Ama bir yerlere, ya da bir ülkeye, ya da insanlığa fayda sağlayacaksa her zaman bunun arkasında oluruz. Her zaman bunun bu işin destekçisi oluruz. Her zaman bunun devamını sağlarız. Yeter ki yaptığımız iş doğru olsun. Yeter ki takdir görsün. İnsanlık adına, barış adına, kardeşlik adına, ülkelerin birleşmeleri adına bir şeyler yapmış olalım. Bu bizi mutlu eder, onurlandırır" diye konuştu.

İlerleyen zaman süreci içerisinde kendilerinin de Irak'a gitmeyi düşündüklerini ifade eden Günkut sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sıcak ilgiden sonra mutlaka, Irak'a gideceğiz. Aslında onlar bizi daha önce davet etmişlerdi. Ama biz bu davete icabet edememiştik. Takımımız hazır değildi. Sezona geç başlamıştık. Yönetim oluşmamıştı. Ama bundan sonraki ilk fırsatta biz de onları orada ziyaret edip bu dostluğu pekiştirmek istiyoruz"

Günkut, federasyona müracaat edilmediği için maçın oynanıp oynanmamasının netleşmemesi konusuna ise şöyle açıklık getirdi:

"Federasyona ben daha önceden sormuştum. Sadece dış ülkeye giderken böyle bir izin alınması gerektiğini düşünmüştüm, ben öyle anlamışım daha doğrusu. Onlar yanlış anlatmamışlardır. Fakat bugün gelen uyarıyla yapılması gerekenleri yerine getirdik. Federasyondan ve Dış İşleri Bakanlığı'ndan olumlu cevabımızı aldık. Sadece federasyonumuz, Irak'tan bu takımla ilgili küçük bir referans almak için, doğruluğunun onayını almak için bir hareketleri oldu"

Zaho Spor Kulübü Başkanı Abdulvahab Muhammed İsa ise dostluk maçı için Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Türkiye'yi kardeş bir komşu olarak gördüklerini ifade eden İsa, "Biz dostluk maçı için buraya geldik. Kazansak da kaybetsek de önemli değil. Adı üzerinde dostluk maçı. Özellikle Muhammed Bey'e davetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz, çok memnun olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

İsa, bu tür sporsal aktivitelerin Türkiye ile Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi arasında zaman zaman yaşanan gerginliklerin giderilmesine katkı sağlayıp-sağlayamayacağına ilişkin yöneltilen bir soruya ise, "Biz spordan anlıyoruz, siyasetten anlamıyoruz. Siyaset bizim işimiz değil. Biz futbol için buraya geldik" cevabını verdi.


STAT: Hanefi Mahçiçek

HAKEM: Hasan Kartal

KAHRAMANMARAŞSPOR: Gökhan Arslan xx, Cengiz Güner xx, Serkan Koç xx, Ali Gülsoy xx, Hüseyin Keleş xx, Samet Kumbaşı xx, Ali Kemal Genç xx, Kenan Aşgan xx, Seyit Volkan Aygar xx, Mustafa Acar xxx, Volkan Çekiç xx

ZAHOSPOR: Salmat xx, Ommar xx, Monhım xx, Mhsan xx, Bland xx, Bashep xx, Rıdwan xx, Hasan Haye xx, Gafear xx, Barez xx, Nazaw Suleman xx, Oleb xx