Site Logo

Türkİye KupasI 1. Kademe MaçI: Bld. Van - KMS

2009-2010 Sezonu Türkiye Kupası 1. kademe müsabakalarının kura çekimi İstanbul Maslak Sheraton Otel'de yapıldı.
Kahramanmaraşspor deplasmanda Belediye Vanspor ile karşılaşacak.

TFF Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen statü sayesinde Türkiye Kupası heyecanına daha çok profesyonel takım dahil olacağını belirten TFF Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman şu sözleri söyledi: "Türkiye Kupası heyecanı yaşayan takım sayısı geçen sezon 54 iken, yapılan yeni düzenlemelerle bu sayı 71'e çıktı. Ayrıca geçen sezondan farklı olarak, grup maçlarından önce; 2 kademe maçlarının yanı sıra bir de play-off turu oynanacak ve 3 eleme sonucunda Türkiye Kupası gruplarına kalan 20 takım belli olacak" dedi.

Geçtiğimiz hafta sonuçlanan ihale sonucunda 2009-2010 ile 2010-2011 sezonu Türkiye Kupası müsabakalarının isim ve yayın hakkının TRT'ye geçtiğini hatırlatan Gıyasettin Şenman, Türkiye Kupası'nın gruplarından itibaren yapılacak 33'er maçın TRT tarafından yayınlanacağını belirterek yeni ihale ile birlikte artarak, kulüplerin kupadaki maçlarda elde edeceği kazancın yüzde 30 yükseldiğini ve bunun Türk futbolu için çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

TFF 2. Lig yükselme grubunda oynayan 10 takım, TFF 2. Lig klasman gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan toplam 10 takım, TFF 3. Lig yükselme grubundaki 10 takım ve TFF 3. Lig klasman gruplarını lider tamamlayan 5 takımdan oluşan toplam 35 takımın yer aldığı 1. kademe maçları, bölgesel gruplar halinde tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak. Tur atlayan 17 takım ile bay çeken 1 takım, 2. kademeye yükselecek.