Site Logo

"Bu takIm düŞsünde kurtulalIm mantIĞI bIrakIlmalI"

Kısa adı TÜFAD olan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak, yaptığı yazılı açıklamada Kahramanmaraşspor'un içinde bulunduğu durumdan bir an önce çıkartılarak bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Mesut Çanak açıklamasında; 'düşsün kurtulalım' mantığını telafisi olmayacak zararlara yol açacağını belirterek şu konulara değindi:
“Bu takım düşsünde kurtulalım basitliğine düşmeden önlem alınmalıdır. Bu takım bizim takımızdır. Başka Kahramanmaraşspor yoktur erdemliliği ve duyarlılığını göstererek, bu takımı nasıl ayağa kaldırabilir ve istikrarı nasıl yakalarız çalışması yapılmalıdır.
Günü kurtarmak için geçici yönetimlerle profesyonel takımların yönetilemeyeceği herkes tarafından bilinirken, biz hala hastaya pansuman yapmanın peşindeyiz.
Halbuki; Kahramanmaraş’ın köklü, radikal ve acil kararlar alabilecek profesyonel yöneticilere ihtiyacı vardır.”

TÜFAD Başkanı şunları da söyledi:
“Kahramanmaraş TÜFAD Derneği, 1969 yılında kurulan, Türkiye Birinci Ligine çıkmayı başaran, Kahramanmaraş ismini başarıyla Türk kamuoyuna duyuran Kahramanmaraşspor'un kongre sürecini dikkatle takip etmektedir. Futbol takımlarının sezon öncesi yapması gereken hazırlık çalışmaları süresinin gecikmesi takım için dezavantaj olmaktadır.
TÜFAD olarak düşüncemiz, Kahramanmaraşspor'un kongre sürecinde içerisinde bulunduğu belirsizlik ortamından bir an önce çıkmasıdır.
Bunun için idari ve mülki amirlerimiz, siyasetçilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve iş adamlarımızdan destek bekliyoruz. Dünyanın en önemli reklam aracı olarak kabul ettiği futbol sektöründe, Türkiye’nin önem arz eden şehirleri arasında olan Kahramanmaraş’ın,  en büyük
Reklam aracı olan futbol takımının gerek Kahramanmaraş’ı tanıtımı, gerekse sosyal aktivite açısından kısırlık yaşayan şehrimiz için önemi herkes tarafından bilinmektedir.”

Haber: İlker Yiyen - Yerel Gazete