Site Logo

Bu Ne ÇelİŞkİ Böyle.!

Kahramanmaraşspor Klübünün yapılan son genel kurulu sonucunda Muhammed GÜNKUT Başkan seçilmiş fakat usulsüzlük yapıldığını öne düren şahıslar Savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve bitti denilen sancılı süreç  devam etmişti. 29.07.2009 günü Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının başlatmış olduğu soruşturma sonucunda konu Mahkemeye taşınmış, Valilik, Maliye ve Dernekler Müdürlüğü gibi kurumlardan uzman kişileri atamış ve elde edilen raporlar sonucunda Mahkeme Kararı beklenmeye koyulmuştu.

Gel gelelim elimize Vali Yardımcımızın onayıyla Mahkemeye intikal eden sonuç raporu geçti.

İşte o rapor: İlimiz merkezinde kurulu ve faaliyette bulunan 46-003-020 Kütük nolu "Kahramanmaraşspor Klübü Derneğinin" 28.07.2009 tarihinde yapılan denetiminde, 18.07.2009 ve 25.07.2009 tarihlerinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantılarında farklı genel kurul hazırun listelerinin kullanıldığı, önceden alınmış yönetim kurulu karar defterine sonradan dernek üye adı kaydı ve düşümü ile ilgili ekleme yapılmak suretiyle tahrifat yapıldığı, tahrifat yapılan yönetim kurulu kararıyla üyeliğe kaydedilen şahısların genel kurul listesine dahil edildiği ve oy kullandığı anlaşıldığından, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanununun 77 ve Dernekler Yönetmeliğinin 14 ve 15. maddelerinin ihlal edildiği tespit edilmiştir.

Bu nedenle, 5253 sayılı dernekler kanununun 5728 sayılı kanunla değişik 32. maddesinin (B) bendine göre genel kurulun iptali ve aynı kanun maddesinin (E) bendine istinaden dernek yönetim kurulu hakkında yasal işlem yapılmasını takdirlerinize arz ve rica ederim.


                                                                                                                                      Mustafa ANTEPLİOĞLU   
                                                                                                                                                  Vali A.
                                                                                                                                            Vali Yardımcısı



Bu ne demek: Ortada büyük bir usulsüzlük var fakat zaman dar. Konu mahkemeye taşındığı için şikayetçi tarafın avukatının da belirttiği üzere ligler başlayacağı için klübe tedbiren geçici yöneticiler atanması gündeme gelmiş. ( O kişileri de hemen belirteyim: Doğan TEHÇİ, Sermet ÇUHADAR, Oğuzhan CİLVE, Arif AĞYAR, İrfan KARADUTLU ) Söylentilere göre ise Valimiz mevcut Başkan'a görevinize devam edin demiş.!!!

Ortada ne futbolcu, ne çıkartılan lisansları, ne hoca, ne de yönetici var.! Bir çuval incir ancak bu kadar berbat edilebilir.!

Gerçekler bundan ibaret. Bu durumdan birşey anlayan, bir hay-r bekleyen forum sayfamızda görüşlerini bizlerl paylaşsın, konuyu tartışalım.!