Site Logo

Efsane BaŞkan HÜSEYİN BELLİ İle SöyleŞİmİz.!

O, Kahramanmaraşspor'un gelmiş geçmiş en başarılı Başkan'ı...

Onun mertebesine yükselen henüz olmadı.!

Kırgın, kızgın...

Aradan 22 sene geçmiş, bir soranı, onure edeni olmamış bir insan.!

En büyük başarıları yaşamış, bu şehre o duyguyu yaşatmış tek insan...

Herkes unuttu, biz UNUTMADIK.! Bunu kendimize görev adlettik ve Efsane Başkan'ı ziyarete gittik.!

Ekip: Sayın Başkan'ım nasılsınız.?

BELLİ: Hamdolsun, sizler nasılsınız.?

Ekip: Teşekürler Başkanım. Öncelikle kendimizi tanıtalım: Bizler Kahramanmaraşspor'u gerçekten seven, bu işi gönül vererek yapan insanlarız. Sizin gibi bir insanla tanışmayı kendimize onur sayıyoruz.!

BELLİ: Sağolun çocuklar.

Ekip: Başkan'ım buraya gelmemizin bir nedeni takımımızın 40. Yılı münasabeti ile yaptırmış olduğumuz Formamızın bir tanesini de size Hediye etmek ve geçmiş başarılarınızdan dolayı sizi kutlamak.
Başkanlığınız döneminden bu yana 20 küsür yıl geçti ve adeta inzivaya çekildiniz, bir kırgınlığınız, bir siteminiz mi var.?

BELLİ: Tabi aradan onca zaman geçti, arkamızdan bir çok şey dediler, yüzümüze bakıp "Bu insan Kahramanmaraşspor'u Süper Lige çıkaran kişiydi denirken, sırtımızı döndüğümüzde de Yazık Servetini Kahramanmaraşspor uğruna kaybetti diyorlar" biliyorum... Ama önemli değil, sitemim olmadı, sadece kırgınım çünkü unutuldum.! İsmi lazım değil Kahramanmaraş'ın sorunlarının konuşulduğu bir program esnasında takımımızın o yıllarda yakaladığı başarı konuşuluyordu onu dahi başkasına yüklediler.!

Ekip: Başkan'ım hiç bir yönetim, hiç bir Başkan sizi arayıp sormadı mı.? Bizim aklımızdan bu takımın Onursal Başkan'ı olmanız fikri geçiyor.

BELLİ: Birisi tarafından o fikir gündeme getirildi, bana haberde edildi ama daha sonra ses seda çıkmadı (Gülümseyerek). Bizlere bu onur verilecekse karşılığında birşeyler de vereceksin, ben öyle düşünüyorum. Ben bir esnafım, artık eski gücüm kalmadı.

Ekip: Başkan'ım Kahramanmaraşspor'u takip ediyorsunuzdur, içinde bulunduğumuz durumu nasıl değerlendiriyorsunuz.?

BELLİ: Üzücü, gülüyorum aslında, çok şeyler dönüyor.! İyi olduğumuz yıllarda şehrin havası başkaydı, şimdi başka. Öncelikle insanları o havaya sokmanız lazım. Başarıya inanmalı ama bunu yapacak kimseyi ben göremiyorum. Kahramanmaraş'ın halkı değişmiş...

Ekip: Zihniyet Başkanım...

BELLİ: Evet.! Aslında bende bu sayede sizlerden bilgi alayım gelişmeler nedir diye.!

Ekip: Çok vahim İtirazlar, ertelenen kongreler, oluşturulamayan listeler... Diğer şehirlerin takımları 30 Trilyona yakın borçlarla boğuşurken biz 3 Trilyon borç var diye Başkan seçemiyoruz.!

BELLİ: Yine benim zamanımdan bahsedeceğim, ben de yönetim listesi oluşturamazdım, İsmi lazım değil bir Doktor arkadaşı ikna etmeye çalıştıkca diretiyor, "Ben bu listeyle çalışmam, bunların hepsi Memur" diyordu. Zaten onlar formalite senle ben işin içerisinde olacağız desemde ikna edemedim, nitekim kendisini listeden çıkarmak zorunda kaldım... Bizlerin de zor durumda kaldığı yıllar oldu, bir defasında sezon sonuna doğru maddi sıkıntı çekmemek adına 100 Milyon'a ihtiyacımız oldu Valiye gittim. Durumu anlattım, iş adamlarını topladı görevlendirdi, her Kahramanmaraş'lıya bir "Yardım Pulu" satma fikrini ortaya attım, onu yapmıştık. Valinin görevlendirdiği 5-6 iş adamı para toplayacaktı, orada tamam diyen insanlar 1 saat sonra beni arayıp, "biz bu işi yapamayız başının çaresine bak" da dediler... Öyle zamanlar atlattık.

Ekip: Başkan'ım tekrar o görev için karşınıza gelinse ne derdiniz.!

BELLİ: (Tebessüm Ederek) Üzgünüm. Hakkımızda kötü düşünülür, bisürü çirkin şey söylenir, O DEFTER KAPANDI.!

********************************

Efsane Başkan'la söyleşimiz tabi ki bunlarla sınırlı değildi fakat görüntü alınmasına dahi başta izin vermedi

İnşallah daha başarılı olduğumuz dönemlerde kendisi de bu sevince ortak edilmek üzere onure edilir ve bize de güzel haberler yapma fırsatı doğar.!